Jak řešit plíseň a hygienu na internátě? Zkušenosti rodičů
Zdravím, dcera je už druhým rokem na internátě, kde je plísně až až. První rok to zvládla s léky, ale tenhle rok i přes prášky a kapky do očí- stále kašel, rýma a podrážděné oči. Letos je na jiném pokoji než minulý rok a protékala jí tam sprcha z pokoje nad ní, od té doby má na zdi žlutý flek, ke kterému jí hlavní vychovatel řekl „To je zaschlá plíseň, dělal jsem s nimi 20 let, nějak to vyřešíme.” Postříkali to savem, to bylo vše, plíseň tam je stále. Naléhám na ně, ale nic se neděje. Plísně tam jsou už dlouho, ale nikdo s tím nic nedělá, co se dcera dozvěděla tak jen vzali zdi vápnem. K tomu jim od oken dali pryč těsnění, údajně z hygienických důvodů. :D
Mrznou tam, spí v bundách, ale těsnění na oknech mít nemůžou. Snažili se to řešit i s vedením… Co byste dělali vy? hygiena? potřebuju vaše rady.🙂
A nedá se z toho internátu odstěhovat někam na privát? U nás dost spolužáků bydlelo na intru jenom v prváku a pak šli na priváty (a to jsem šla na střední už po osmičce - tzn. v 16ti šli na priváty, dceři už teď nějak bude 18, tak by to věkově mohlo být v pohodě (já v čerstvých 18ti šla na kolej). Ale netuším, jak to je finančně.
u kamaradky dcery to meli taky tak na intru.. jak vlada nabadala ke snizeni teploty topeni, tak snizili topeni tak, ze netopili vubec nebo tak, ze spali i v bundach a vecne nachcrchlani vsichni + se zacala vsude tvorit plisen... dceru tehdy z tama stahli a radsi dojizdi 🤷
@merope bohužel, má školu v takové díře světa, že tu není moc bytů na výběr, ani v okolí… většina mini bytečků začíná na cca 9 000,- což si dovolit nemůžeme, i kdyby chodila na brigády… už právě koukáme od minulého roku, ale i kdyby tam byla s kamarádkou/přítelem tak je to stále hodně… nejhorší na tom je, že ji čekají ještě další tři roky na tomto internátě, protože musela opakovat první ročník kvůli zdravotním důvodům, takže můžu jen doufat, že ty tři roky nějak zvládne a nebude tam muset být déle… taky jí vychovatelka dnes ještě řekla, že s tou plísní nic dělat nebudou, že počkají na rekonstrukci, která měla proběhnout cca dva roky zpět a stále nic.🙈
@petramana dcera je též nachrchlaná v jednom kuse a ta absence je šílená… věčně mi volají ze školy, ať si pro ni přijedeme, že je nemocná a pak nám volají kvůli absenci. Samozřejmě bych ji nechala doma to vyležet, ale je v tomhle tvrdohlavá. Celkově je personál internátu dost k ničemu, minulý týden tam holky chytly vši a oznámili to vychovatelkám, které je poslali domů, ale nikomu o tom už nedali vědět a děckám řekly, že jsou to fámy a že si vymýšlejí… Dcera musela psát řediteli, aby se o tom vědělo…
@anna369 a nejde dát na jiný intr, ikdyž je to díra světa a byt není možný, tak vím, že k nám na školu v Hranicích, pokud nebyla kapacita dojížděli děcka z hold z Lipníku z intru busem nebo vlakem. Jasný, není to pohodlné, ale pokud nemůže dojíždět z domu z časových důvodů tak z těch zdravotních bych ji zajistila intr, pokud by šlo někde ve vedlejším městě, odkud může dojíždět. Já intr nechtěla a tak jsem dojížděla vlakem denně 60km tam, 60 zpět, 4 hodiny na cestách
@petramana určitě nahlásím, ale bůh ví jak to dopadne… na tuhle školu chtěla už od základky, ale domluvila jsem jí, aby šla na obchodku v našem městě, ve druháku se mi zhroutila s tím, že už tam být nechce, přestoupila. Je na zemědělce, která je její vysněná, internáty jsou tu tři, ale na těch ostatních je prý “plno”
přestoupit odmítá, i když ji její spolužačky minulý rok navedly k pokusu… Naštěstí má jinou třídu, ale je schopna udělat vše, aby se tam udržela, spíše mi jde o její zdraví… má po otci hodně zdravotních problémů a jedním z nich jsou i problémy s dýchacími cestami.
@kubesovaadelka to mě nenapadlo, zkusím se podívat a poptat, děkuji 🤩
@anna369 není za co, hlavně bych ji tam nenechávala, pokud je to tak strašné a ostatní děti a rodiče nic neřeší?

@anna369 určitě hygiena