icon

Jak řešit podvodné volání zaměřené na seniory?

teryem
20. dub 2022

Zdravím dámy. Dnes se mi stala divná věc. Respektive babičce. Zvoní jí telefon, s někým mluví, za chvilku přijde, jestli nevím, zda u nás v baráku bydlí ten a ten a ta a ta.. Že jim něco vezou a nemají asi spravnou adresu.. No mě to nedošlo, já myslela, že mluví s někým známým.. Za chvilku mi to cvaklo, jdu za ní, a ona že neví, kdo to byl, nějakej cizí chlap.. Já říkám, super, a číslo tvoje vzal kde? No teprve jí to došlo, že.. Je jí přes sedmdesát, tyhle zasrance prostě nechápe pořád, musím hlídat div ne každej hovor.. No já jsem si šla hned číslo vyhledat, nekdo má úplně stejnou zkušenost prej nejakej poskok nějakýho vymahače.. Co teď jako? Jak se dostal k číslu na pětasedmdesátiletou ženskou? Dá se to nějak řešit? Zavolat a servat ho co si to dovoluje? Neřešit? Strašně mě to vytočilo... Že volaj nabizeci ok, ale tohle je nějaká soukromá osoba a někde vysasila číslo na starou bábu aby praskala nevedomky na cizí lidi.. To mi už přijde jako něco, co bych snad i řešila.. Máte radu?

Strana
z2
chris_n
21. dub 2022

@j.a.n.i já nevím, jak to chodí tady. Ale že školky a školky mi volají vždy jen z jednoho čísla. Soukromé na to nepoužívají. Ale já neziji v ČR
Nehledě na to, že na soukromých číslech nemají uloženo moje číslo ne? Stejně musí učitelka do složky dítěte a nebo do reditelny

j.a.n.i
21. dub 2022

@chris_n Jo, me taky 3 roky volali z jednoho... A pak byla krizovka a volali z jineho, proste ho někdo mel po ruce.

chris_n
21. dub 2022

@j.a.n.i tak to pak ma idealne na ruce dite hodinky a vola se SOS, takze me. To ani nemusi do reditelny

Strana
z2