icon

Jak řešit pomluvy od partnera kamarádky?

29. říj 2022

Dlouho jsem přemýšlela, jestli se sem jít vypsat, nebo to zkusit přejít. Ale asi mě i hodně zajímá, jak byste se v této situaci chovaly vy, milé dámy. Jsem dost citlivý člověk a nějak toto nedokážu zkousnout. Teď k věci. Na mateřské jsem potkala jednu maminku se stejně starým dítětem, hrozně jsme si sedly. Připadala jsem si jako "zamilovaná", prostě naplnovali naše dny a všichni jsme byli spokojeni. Vidali jsme se téměř každý den. Ona má přítele z cizí země, když jsme se seznámili, tak spolu nebyli. Z ničeho nic se zase začal objevovat a jednou dvakrát do měsíce za nimi přijel. Kamarádka byla nadšená, protoze chce tatínka pro své dítě. Slovo dalo slovo a rozhodli se, že se k sobě nastehuji. Nejdřív že odejdou za ním do ciziny, pak jen na hranice, nakonec se usidlili ve městě vzdálené asi 100km odsud. Navštěvovali jsme se stále, občas tu spali, občas my u nich s tím přítelem ji to celou dobu neklapalo, vlastně se furt dohadovali, on byl stejně stále v té cizině, kde pracoval. Když si zařizování byt, řekl, že nemá peníze na novou lednici, dřez, koberec, atd. Ona říkala, že je chorobny lhář, že to o něm ví a že své historky i často mění. Ale že je to táta jejího dítěte, tak ho teď překousne. No a stalo se to, že jsem u nich byla s mými dětmi a ona odjela pro maminku do nemocnice. Já nakoupila, uvařila, postarala jsem se i o jejich dítě a a pak jsme šli na kute po obědě. Já s mými dětmi do ložnice, její dítě s přítelem o patro níž. Pak přijela kamarádka a byla ráda, jak jsme to zvládli. Upřímně, já taky. Její přítel mi nikdy nebyl sympatický, baví se hlavně s dětmi, my nikdy neměli ani společnou řeč, i kvůli jazykové bariéře. Ale i u něj bylo vidět, že o hovor nestojí. Je takový egoisticky, narcistický. No a teď k věci. Nedávno mi napsala, co se mezi námi stalo, že jí ten přítel řekl cosi, že jsme dělali v době spaní děti. Upřímně ani nevím, jestli ji řekl, že jsme spolu spali, nebo jsem ho svadela, opravdu nevím. Ona mi to nebyla schopna říct, že prý vím vše nejlépe a nemám ani žaludek na to se přiznat. On od ní odešel díky tomuto prý čestně. Dlouho jsem řešila, proč si to vymyslel, kdo chce ničit matku svého dítěte a vše kolem ní. Jsem její jedina kamarádka. Nebo byla teda. A aniž by mě nechala vlastně cokoliv vysvětlit, tak to na mě celé hodila, že jsem jim zničila rodinu. Ve mně se střídají emoce smutku, protože jsem je měla opravdu ráda a nikdy bych ji tohle neudělala. Ničí to u moje děti, které je měli rady. Navíc její přítel opravdu není ani chlap, kterého bych se jen dotkla (ale to ji samozřejmě nebudu říkat). Je mi z toho všeho strašně zle, fyzicky, psychicky. Nevím, zda ji to pokoušet vysvětlit, nebo jít raději pryč. Posílala jsem ji i "důkazy", že v té době, kdy jsme měli spolu něco mít, jsem si psala se svým manželem, psala jsem i ji. Omlouvám se za sloh, ještě je toho hodně co napsat. Brala jsem je jako rodinu. Bolí to.

Strana
z2
zelenaesmolda
31. říj 2022

To ale nemuzes tak brat,ona je obet manipulatora

autor
31. říj 2022

@zelenaesmolda vypadáš, že víš o čem mluvíš. Toho si vážím. Máš tedy nějakou radu? Vlastně bych nějak potřebovala, aby znala pravdu. Že ne každý ji zradí

autor
31. říj 2022

@zelenaesmolda a ještě by mě zajímalo, jak se stavíš k tomu, že by se mi chtěla pomstít? Kamarádka řekla, že když jsem jí rozbila rodinu, ona může chtít rozbít moji. Dodávám, že kámoška je abnormálně hodná, to se mi na ni hrozně líbilo a chovala se k ní stejně. Vlastně jsem měla celou dobu pocit, že jí musím zachránit. A ona asi ani nechtěla

zelenaesmolda
31. říj 2022

Podle me pokud je ve sve podstate hodna tak akorat mluvi ze vzteku a ve skutecnosti by se k tomu neodhodlala.
Kdyz to shrnu tak ona je vlastne zamilovana do sveho ex,to je manipulator.
Ten uz si nasel novou obet a potreboval se ji zbavit takze vyuzil prilezitosti a bohuzel jsi z toho vysla jako obetni beranek.
Cokoliv tedka reknes on vzdycky prebije,i kdyby to byla sebevetsi blbost.Obeti proste tem svym manipulatorum verit chteji protoze si nechteji pripustit,ze by je treba opustil kvuli jine.
Z vlastni zkusenosti vim,ze na to musi ona casem prijit sama co je on vlastne za cloveka.Muze to trvat tydny,mesice nebo i roky.Driv nebo pozdeji se ale stane neco,co bude pro ni ta prislovecna posledni kapka.
Ja bych ji asi napsala ten dopis,vsechno ji vysvetlila s tim,ze kdyz bude potrebovat tak jsi tu pro ni.

autor
31. říj 2022

@zelenaesmolda děkuji ještě jednou za rady, moc si toho vážím. Právě psycholožka mě varovala, že je emočně plocha, že je to typická oběť a možná bych se jí měla obávát. A je pravda, že jsem ji řekla víc, než bych měla. Měla jsem ji za zpriznenou duši a myslela jsem, že nás jen tak něco neohrozí. Plus kdyby si k tomu třeba něco primyslela, dokázala by mne potopit. Každopádně jak jsem psala, teď bydlí 100km jinde, musela by jet přímo sem, nebo nevím no. Jsem nějak k téhle situaci už hrozně iracionální. Chvíli si říkám, že to bude dobrý, že se usmirime, že věděla, že ten její ji lže. Ale pak si uvědomím, že je jasně vidět, že ona mu chce věřit. Nedávno mi řekla, že i když s ním nesouhlasí, nepůjde proti němu, že ho potřebuje. Jak tátu pro dítě, tak finančně, atd..

dixi86
31. říj 2022

Napsala bych ji a vratila fotky, ale vic bych uz iniciativni nebyla, ačkoliv vas to bude mrzet nejvice kvuli detem. Mě odepsala prakticky bez duvodu sestra, pro kterou sem se bila přes 30let. Bohužel se to tak nekdy stane a i kdyz to boli sebevic, vazte si sebe, Vy jste nic spatneho neudelala, naopak jste ji pomahala, tak se nenechejte strhnout. Pokud někdy procitne, tak ok, ale pochybuji o tom. Držim pesti, at je to za vami.

autor
31. říj 2022

@dixi86 je mi líto vaší ztráty. Nedá se to srovnat s mou ztrátou. Člověk nechápe, čeho jsou lidi schopni. A děkuji Vám za pochopení. Moc mi to pomáhá.

zelenaesmolda
1. lis 2022

Ocividne jeji pohar trpelivosti jeste nepretekl.Ze jeji dite nepotrebuje otce manipulatora musi docvaknout v jeji hlave.

dixi86
1. lis 2022

Každá ztráta je bolestivá, pokud to z Vaší strany bylo takto silné, tak ztráta bolí velmi, ale vy se drzte tech, co vas miluji a vzdy budou(vase deti) a uvidite co zivot prinese. Vzdycky se neco deje z nejakeho duvodu a az nekdy budete vedet proc❤

autor
11. led 2023

Upgrade, jestli to někoho zajímá.. Třeba
@zelenaesmolda ..
Už jsem se neozvala, fotky zahodila, dopis napsala pro sebe a je v koši. Vzalo mě to víc, než jsem čekala a dost si za to nadávám,dospělá ženská a nechá se tak rozhodit.
Každopádně jsem se neozvala, ona také ne. Nyní mi přišlo od ní takové happy pozvání na oslavu jejího syna. Napsala jsem ji, že moje děti by jely rády, ale vzhledem k situaci to asi není nejlepší nápad. Odepsala jen "jasný, chápu. Paaa".
No a ve mě to zas vzbudilo velké emoce, proč zve někoho na oslavu, kdo údajně měl něco s jejím mužem? Mám se po tom pidit, nebo nechat být? Dekuju za rady

autor
11. led 2023

@dixi86 děkuji ♥️

autor
11. led 2023
autor
11. led 2023
zelenaesmolda
11. led 2023

A nebyl to pokus o smireni?Co bys ztratila kdybys jela?

autor
11. led 2023

@zelenaesmolda No právě nad tím přemýšlím.. Manžel mi to vyloženě zakazuje, viděl, jak jsem z toho byla špatná. Zase kdo by zval na oslavu někoho, kdo by měl údajně něco s jejim muzrm+
Co bys dělala ty?

pavlinar
12. led 2023

Ahoj! Taky by me to hnetlo a chtela bych vedet, jestli za tim neco je. Ale po tom vsem tam jen tak prijet a delat jakoby nic bych nedokazala. Jeste kdyz mas jet kamsi...
Muj manzel by jednal stejne, taky by mi to "zakazal".
Ja jsem ten psavej typ, tak bych ji to napsala (a tentokrat poslala 🙂 i s tou koncovkou, jak me ta pozvanka zas rozsekala a vse se vratilo.
Jestli navazat kontakt, tak za me lepe nejdriv bez deti si to vyrikat a zjistit. na cem jsme.

autor
12. led 2023

@pavlinar moc děkuji za reakci. Chvíli jsme si psaly, psala, že si o tom promluvíme osobně, že už mi věří. Ale neomluvila se. Rovnou mě zvala, ať k nim jedeme a jsme tam, jak dlouho chceme, že si dáme drink, atd.. Jenže mně tohle dělání, že se nic nestalo nejde. Každopádně mě zajímá, jestli je nějaké rozumné vysvětlení celé situace.
Manžel mě ale postavil do situace, kdy mi to vyloženě zakázal. Mám ji smazat a nikdy více neřešit.
Já si říkám, že třeba se najde nějaké rozumné vysvětlení a třeba by se šlo vídat, občas. I když už to nikdy nebude takové jaké bylo. Ale jsem dost naivní osoba.

zelenaesmolda
12. led 2023

Ja bych to brala jako prilezitost k tomu si vsechno vyrikat

autor
12. led 2023

@zelenaesmolda neomluvila se, vlastně pokud jsem se nezeptala, tak tohle přešla a dělala jakoby nic.
Každopádně mám cokoliv zakázaného od chlapa, tak nevím, jak s tím vším naložit.

zelenaesmolda
13. led 2023

A ty jsi nesvepravna,ze za tebe rozhoduje chlap?

pavlinar
17. led 2023

Ahoj. Ja jsem taky naivni. A kdybych s nekym mela takovy vztah, nedokazala bych to jen tak prejit, a trapilo by me to.
Chtela bych se s ni videt o samote, a podle toho, co z toho vyleze, tak jednat dal.
Mam od chlapa taky neco ted zakazane :D a to po 3. naletet vychcane sousedce. Promluvila bych s nim, ze to potrebuju pri nejmensim uzavrit. Jasne, ze nejsi male decko, co potrebuje svoleni, s kym se muze kamaradit. Ale chlap se o tebe treba i boji, ze.. aby ses nezamotala do nejakych psycho her kamosky a jejiho amanta.

Strana
z2