icon

Jak řešit psychické problémy v dnešním světě?

malymax
30. srp 2022

Je mi špatně z těch špatných zpráv co poslední dobou přibývají a obavám se, že to lepší nebude. Vraždy, sebevraždy… aby děti vraždili děti ? Aby dítě šlo se zbraní v ruce a zabilo spolužáky ve škole nebo kamaráda na přespávačce ? To, že mi hrábne a místo řešení to raději zabiji partnera s dítětem a pak sebe protože, jsem srab a vezmu všechny blízké sebou ? Místo komunikace budu ubližovat ? Co se to sakra děje ?? Neduste ty problémy v sobě, ale řešte je!! Vždy je nějaké řešení, i když budete padat na kolena, tak se zvedněte a bojujte. Vzdát se je nejsnazší cesta do hrobu.

treasurka
Autor odpověď smazal
levandule_k
30. srp 2022

Dneska se o tom akorát více mluví, všude se na nás valí zprávy a informace. Kvůli valce na Ukrajině jsem si zařidila twitter. Začala tam sledovat i jiné věci a twitter mi přijde strašně negativní, takže uvažuji, že ho zrušim.

Najdi si svůj "vesmír", kde se cítíš fajn a obklop se fajn lidmi.

treasurka
30. srp 2022

@malymax To bylo vždycky, a ještě horší. Mysli pozitivně, nemáme tu útrpné právo, máme anestézi, ženská práva, lékařskou péči, sociální systém...

betysch
30. srp 2022

2roky Covidu.Za humny válka.Na TV noviny raději nekoukám.A psychiatři bijí na poplach že nemají čas na pacienty.Musíš si najít něco na odreagování.

bara88
30. srp 2022

To ale není jen teď,to bylo vždy akorát kdysi se vše nedávali na net a do televize, takže se o všem nevědělo. Nečti na netu blbosti ,nekoukej pořád na zpravy a bude ti lépe

sinicka
30. srp 2022

Tady ty komentare typu “ prosimte, driv to bylo taky, neres kraviny….” jsou zbytecny, ja jsem si takhle vypestovala uzkosti, protoze to okoli porad jen zlehčovalo a naslednou poporodni depresi, která trvala 1,5 roku do hospitlizace.. zacala to podobnyma myslenkama jak ma zakladatelka. Nasledne pocity zbytecnosti, depresí, paniky, hruzu z otevreneho okna, ze tmy, samoty, chlapu…. Doporucuju si zajit jen tak nezavazne na psychoterapii, popovidat si s nekym erudovanym.. treba by stacilo jen vyslechnout a nasmerovat jak se vyrovanavat s otresnyma informacema..

tynka9
30. srp 2022

Poslední dobou mám dojem, že se toho negativního valí strašně moc. Zprávy, které zmiňuješ ty, jsem ani moc nepostřehla, ale stačí kovid, válka, krize, pak se přidají nějaké starosti doma, nemoci,… je toho moc. Pokud to na tebe padá moc, je asi odborná pomoc na místě. Pokud méně, najdi si něco, co tě bude těšit. Pro inspiraci - chci si začít psát “pozitivní deník”. Když jsem byla ve věku -náct nebo lehce -cet, tak jsem se většinou vypisovala z nějakých starostí, ale teď jsem si říkala, že by stálo za to si večer sednou a napsat si, co mi ten den udělalo radost, a u mě speciálně ještě co jsem ten den udělala. Mám dojem, že ač lítám jak hadr na holi, že stejně pořád nic nestíhám, doma věčně bordel (3 maličké děti), … taková až frustrace. Takže si chci psát i co jsem udělala, protože málo toho opravdu není, i když vidět to tak moc není 😅🤭 a snad mi to pomůže pro lepší náladu

martulka88
30. srp 2022

@malymax TV nesleduji (my si na ni pouštíme netflix, disney), na FB trávím max.30minut denně (zrovna včera jsem se na to dívala) a instagram mám hlavně na fotky. Sice trávím čas na mobilu, ale na seznam lezu zcela vyjímečně. Občas se mi stane, že se dozvím informace díky volání s mamkou 😉 Naučila jsem se nechodit naproti určitým věcem - jako právě krimi (pokud tedy nejdu cíleně poslouchat podcasty), politika apod... Chci svůj život žít a né řešit jen Putin, Fiala, Covid, vraždy apod...

terkezz
31. srp 2022

@malymax Taky jsem z toho všeho byla jednu dobu špatná.
Přestala jsem sledovat zprávy a nečtu ani nikde nic. Je to tak lepší😊

levandule_k
31. srp 2022

@sinicka Nechci bagatelizovat autorčiny pocity, ale v minulosti svět nebyl hodnější, tolerantnější, mírumilovnější a vše se neposralo až teď. Prostě by si autorka neměla idealizivat minulost, že to bylo krásnější. V době studené valky se pořad řešilo, jestli někdo neútočí jaderkama, ve zpravach se řešilo ohrožení ze strany imperialistického západu a USA řešily ohrožení ze strany SSSR a párkrát to málem přerostlo v horkou válku. Ale pokud to může být předstupeň deprese a úzkosti, ať to řeší na terapii, protože jí asi nepomůže, že i přesto, že se tohle děje, já pořad svět vnímám jako dobré místo k žití.

barumrallyebum
31. srp 2022

Mne na nervy a lepsi spanek zabral volne prodejny sedatif z lekarny.

sinicka
31. srp 2022

@levandule_k netrvrdí, že bylo dřív líp. Je jasne ze v detsvi např. me nezajimaly zprávy, neplatila jsem účty atd, takze mi bylo bez starosti lip. Ona psala, že těch zpráv přibývá, takže se toho asi na ni sesypalo ví 🤷🏼‍♀️
Mně je na svete taky fajn i přes ruzne peripetie. Ale to neznamena, ze čas od času to na mě nedolehne. A uz vim, ze nema smysl se sverovat nekomu, kdo nad tim mavne rukou a dela, ze nic. A to je to nejhorsi..

ferda90
1. zář 2022

@malymax ahoj, nedívej se na zprávy a nic ani nečti. Asi tímhle uděláš nejlíp. My doma s přítelem zprávy neviděli už několik let. Babka se mi,, směje,, že nevím co se ve světě děje, ale upřímně? Mě to je asi jedno. Já jsem i klidnější. Samozřejmě, že vím ty důležité věci co se dějí, ale proč na to ještě koukat a pridelavat si starosti? Kdysi v těch zprávách bylo i něco hezkého, teď je to hus vedle hnusu. Nekoukám, nečtu.

chris_n
1. zář 2022

Dokud nevlezu na sociální sítě, je mi dobře... Média dělají divy

holkaokomodra
2. zář 2022

@malymax chápu tě, moje cesta je necist takové zprávy, nekoukat na ně, neposlouchat je... defacto 10 let nemáme televizi, na internetu mě rozhodili už jen titulky článků, takže všechny ty plátky co se nabízí k přečtení mám blokle a spíš řeším své okolí a svět je v pořádku... nebo aspoň normální s běžnými starostmi, radostmi... nevim co je tak uzasnyho na tom zlu, které se deje, delo a vzdycky dit bude, ze to takhle serviruji lidem, ale ja se tim zabyvat nehodlam 😊 zkus to taky, ver mi opravdu nic duleziteho mi ignoraci zpravodajstvi a medii nikdy neuteklo 😉

niklik11111111
29. led 2023

Ahoj prosím o pomoc. Mám 13.let a jsem v 7.tride. záleží mi celkem hodně na známkách i když vím že nejsou podstatné. Každý den doma brečím tresu se někdy z toho mívám i teploty. Před testama se začnu třást na rukach se mi objeví červené žilky. Mám ledové konečky prstů na rukach i nohách. Párkrát jsem nemohla moc dýchat přes můj pláč.....prosím o rady ,pomoc nebo vysvětlení co to je ...předem děkuji 🙂

levandule_k
29. led 2023

Nemůže za tím být touha po dokonalosti? Přesvědčení, když budu mít jedničky, budou mě rodiče/kamarádi/ostatní mít víc rádi. Tohle chce navštívit psychologa, se kterým to probereš a budete hledat proč tak reaguješ, proč se bojíš a budete hledat kořen problémů.

Můžeš zkusit cvičit jógu na uklidnění, nějakou meditaci, naučit se hluboké dýchání, ale jako doplněk, řeš svůj stav s psychologem. Můžeš začít pracovat na svém sebevědomí, abys byla schopna ustát hodnocení od jiných, zkusit změnit přístup ke vzdělání, neučím se kvůli známce, ale kvůli samotné znalosti.

barumrallyebum
4. únor 2023

Taky je mi z nich spatne. Bohuzel zvedavost je silnejsi nez ja a proste furt to ctu a nekde na me neco vykoukne co me pak strasi a trva nez to vztrebam. Obcas si dam neco na uklidneni ( napr. sedatif). Peklo je na Zemi.

evilin
4. únor 2023

Taky jsem to dříve strašně moc řešila. Bylo mi z toho hodně zle. Vyřešila jsem to tak, že vůbec nechodím na seznam ani žádné zprávy. Tv už nesleduji tak 3.rokem. Máme Netflix, Disney. A je mi hezky. 🙂