Jak se ekologicky zbavit plísně na zdi?

krdla
21. únor 2017

Ahoj, máte někdo nějakou metodu,jak se zbavit plísně kolem oken? Mrňouska jsme měli na zimu,tak jsme tu moc nevětrali,protože je to nadlidský výkon to tu pak vytopit a kolem oken se nám udělala plíseň. Nechci používat Savo a podobné prostředky,abychom nemuseli dýchat ty smrady z toho 😒 , na druhou stranu tu nechci ani tu plíseň 🤒
Díky za tipy!🙂

ester_ka
21. únor 2017

existuje chytrá houba na plíseň - jmenuje se Bio repel
https://www.chytra-houba.eu/proti-plisni-na-zdi...

arilas
21. únor 2017

Taky to teď právě řeším. Ještě existuje Dezisan - je bez chloru.

viki788
21. únor 2017

Holky a fakt to pomáhá? Mi totiž nic jiného než Savo nezabralo...ale ten smrad,taky se mi to moc nechce dýchat,ale plíseň je pryč.

lida82
21. únor 2017

Heisse röhre.... Perfektní produkt, je to taková měděná trubka napájena elektrikou. Od doby, co jsme ji koupili, nemáme problém s plísní. Problém je, ze výrobce nějak nekomunikuje s odběrateli, a tak už příliš obchodníků produkt nenabízí. Přesto lze jeste asi na dvou eshopech sehnat. Savo pomůže na chvíli, je skvěle, zničí bakterie, ale neřeší problém systematicky.

krdla
autor
22. únor 2017

Děkuju za tipy 🙂 nejdřív asi zkusim tu chytrou houbu,jsem na to zvědavá, tak doufám,že to pomůže 💃

sigginka
28. lis 2018

Na plísně zabírá Lerasept - dá se naředit a dát do spreje. Je bez chlóru. Používám ho i na lahve do školy pro děcka.

kittym
28. lis 2018

Na plísně by se prý vůbec nemělo používat savo (info od stavaře). Savo sice plíseň vybělí, zlikviduje bakterie, ale plíseň jako takovou nezničí. Prodávají se na to bezchlórové prostředky proti plísni - kupovali jsme něco v OBI a OK..