Jak se vám žije v Jihlavě/na Vysočině?

terezabinkova
28. čer 2017

Ahoj, ráda bych se vás zeptala na to, co už je v názvu diskuze - jak se vám žije v Jihlavě? Jste zde spokojené? Zvažujeme, zda se s manželem a dětmi (téměř čtyřletá slečna a 5 měsíční mimi) přestěhovat sem za manželovou prací. Je to velké a těžké rozhodnutí, bylo by to pro nás téměř 200 km stěhování, ale já sama tento region vůbec neznám - jak je to zde vhodné pro děti, nabídka služeb, pracovní možnosti, přizpůsobiví vs. nepřizpůsobiví občané... Cokoli vás napadne. Děkuji, ocením jakýkoli postřeh.

monaluza
28. čer 2017

Pracovala jsem skoro tri roky v centru Jihlavy a malokde je tak "cerno" jako prave tam 😉. Jihlava mi prijde z krajskych mest asi nejvic "zabita", treba co se tyce nakupnich moznosti (Citypark je podle mne dost o nicem), vyhodu ma snad jen v dobre dopravni dostupnosti - stred republiky (pokud tedy mate nervy na D1). Vyziti pro deti: pekna mensi ZOO, brzy se ma otvirat SCIOskola.

zdenkaell
28. čer 2017

My jsme se nastěhovali před více než rokem. Taky kvůli přítelově práci. Je tu vcelku drahé bydlení, jak koupě, tak pronájmy, ale to je podle mě z toho důvodu, že je tu spoustu možností dobře placené práce. Na Jihlavě se mi líbí to, že je vlastně taková vesnice- prakticky všude se dá dojít pěšky a odkudkoli jste za chvíli venku za městem v přírodě. Prcka čekáme v září a na procházky s kočárem se mi to tu zdá ideální 🙂 Jinak ohledně škol a školek zatím přehled nemám...🙂 Ohledně zmiňovaného City parku- my tam za tu dobu, co tu bydlíme byli asi 4x 😀 ale nejsme nákupní tipy. Co mi v porovnání s jinými městy přijde jako naprostá trága je MHD 🙂 ZOO je super, chodíme tam několikrát do roka, aquapark je taky fajn.

panickatlamicka
28. čer 2017

Pochazim z Jihlavy, zila jsem tam x let. A fakt nevim, ze by se mi tam neco extra libilo krome zoo a letnaku. Ted je naproti kauflandu herni park, ale tam jsem s detma nebyla. Neprizpusobivych je tam dost.