icon

Jak se vám žije v Jihlavě/na Vysočině?

terezabinkova
28. čer 2017

Ahoj, ráda bych se vás zeptala na to, co už je v názvu diskuze - jak se vám žije v Jihlavě? Jste zde spokojené? Zvažujeme, zda se s manželem a dětmi (téměř čtyřletá slečna a 5 měsíční mimi) přestěhovat sem za manželovou prací. Je to velké a těžké rozhodnutí, bylo by to pro nás téměř 200 km stěhování, ale já sama tento region vůbec neznám - jak je to zde vhodné pro děti, nabídka služeb, pracovní možnosti, přizpůsobiví vs. nepřizpůsobiví občané... Cokoli vás napadne. Děkuji, ocením jakýkoli postřeh.

monaluza
•
28. čer 2017

Pracovala jsem skoro tri roky v centru Jihlavy a malokde je tak "cerno" jako prave tam 😉. Jihlava mi prijde z krajskych mest asi nejvic "zabita", treba co se tyce nakupnich moznosti (Citypark je podle mne dost o nicem), vyhodu ma snad jen v dobre dopravni dostupnosti - stred republiky (pokud tedy mate nervy na D1). Vyziti pro deti: pekna mensi ZOO, brzy se ma otvirat SCIOskola.

zdenkaell
•
28. čer 2017

My jsme se nastěhovali před více než rokem. Taky kvůli přítelově práci. Je tu vcelku drahé bydlení, jak koupě, tak pronájmy, ale to je podle mě z toho důvodu, že je tu spoustu možností dobře placené práce. Na Jihlavě se mi líbí to, že je vlastně taková vesnice- prakticky všude se dá dojít pěšky a odkudkoli jste za chvíli venku za městem v přírodě. Prcka čekáme v září a na procházky s kočárem se mi to tu zdá ideální 🙂 Jinak ohledně škol a školek zatím přehled nemám...🙂 Ohledně zmiňovaného City parku- my tam za tu dobu, co tu bydlíme byli asi 4x 😀 ale nejsme nákupní tipy. Co mi v porovnání s jinými městy přijde jako naprostá trága je MHD 🙂 ZOO je super, chodíme tam několikrát do roka, aquapark je taky fajn.

panickatlamicka
•
28. čer 2017

Pochazim z Jihlavy, zila jsem tam x let. A fakt nevim, ze by se mi tam neco extra libilo krome zoo a letnaku. Ted je naproti kauflandu herni park, ale tam jsem s detma nebyla. Neprizpusobivych je tam dost.