Jak se vyrovnat s odmítnutím od muže?
Ahoj holky. Nevím, jestli si jdu přímo pro radu - spíš asi pro vyslechnutí a pochopení a možná - zejména od těch, kdo to zažily - pro tipy, jak se s tím rychle vyrovnat. Cca před rokem jsem se seznámila s jedním mužem. Náš vztah byl dlouhou dobu pouze přátelský, z mojí strany to však začalo celkem záhy přerůstat v něco víc. On se mnou flirtoval - bylo zjevné, že určitý zájem z jeho strany tam je, i když jsem nedokázala přesně dešifrovat jaký. Nakonec to mezi námi vygradovalo a přátelský vztah přerostl ve fyzický. Netrvalo to ovšem dlouho, všechno skončilo a já zjistila, že zatímco já se zamilovala až po uši, z jeho strany šlo čistě o fyzickou záležitost s úplnou absencí jakýchkoliv citů v kombinaci s tím, že mu můj zájem dělal dobře a zvedal si tak své, ne moc vysoké, sebevědomí.
Není mi 15, už jsem zažila zklamání v lásce, vím, že v životě se stávají větší tragédie a že to přejde a přebolí. Přesto jsem v šoku z toho, jak moc jsem se spletla v odhadu, jako moc jsem naletěla a jak jsem byla naivní. Pochopitelně neustále přemítám co a jak jsem udělala špatně, že v tom z jeho strany nebyla vůbec žádná citová zaangažovanost - i když vím, že ty úvahy jsou liché a iracionální. Stalo se Vám někdy, že jste žili v tak velké iluzi o nějakém vztahu? Jak se Vám povedlo najít ztracenou rovnováhu a sebevědomí?
@anonymka1015 Co to znamená, že to věděl? Řekla jsi mu doslova "miluju tě, dávám do toho všeho tělo i duši"?
Nevím, jak si představuješ, když to někdo "nebere vážně", ale zpravidla to bývá tak, že až postupem času (řekněme týdny až měsíce) zjistíš, co k tomu druhému cítíš, respektive se to vytříbí a že to třeba není úplně ono. Nebývá Ti hned jasné, že je to třeba jen někdo, s kým je super sex, pokec, ale na dlouho to není. Vždycky je to na tak dlouho, jak jsou oba ochotní v tom být.
@penelope87 Řekl mi doslova, že viděl a věděl, že do toho jdu naplno, že mu to dělalo dobře. Že není žádný lumen a ženy po něm nikdy moc nešly, tak mu ten můj zájem lichotil - proto se ho nedokázal vzdát a udržoval mě v naději.
To, co popisuješ, je samozřejmě možné u dvou lidí, kteří do toho jdou oba s otevřenou hlavou a je to běžný vývoj běžného vztahu, který buď pokračuje, nebo skončí. Ale zrovna tak nejsou nijak zřídkavé "vztahy", kdy ten muž (nebo žena) od začátku ví, s čím do toho jdou (sex) a v tom případě si myslím, že by to mělo hned na začátku zaznít. Nic proti těmto vztahům nemám, ale pokud hledám sex, měla bych to druhému říct než "to" začne a ideálně si hledat někoho se stejnou preferencí, toť můj názor.
@anonymka1015 Tak vidíš, vysvětlení ti dal on sám. Nedokázal se toho hned vzdát.
Jinak já jsem před několika lety ukončila vážný šestiletý vztah a do dalšího jsem nechtěla, chtěla jsem spíš povyražení - potkala jsem chlapa, se kterým to od začátku bylo super - a jsme spolu a máme dvě děti.
To třízení na vážné a nevážné a kdovíjaké je mylné. O tom vztahu jako takovém ani o těch lidech v něm to nic nevypovídá. Každý má jiné zkušenosti, tak si pod těmi slovy představí něco jiného.
@anonymka1015 Taky se dost dobře mohlo stát, že by se do Tebe zamiloval. A nikdy by ses možná nedozvěděla, že někdy váhal.
@penelope87 Ano, vysvětlení mi dal, o tom řeč nebyla 🙂. Ne "nedokázal se toho hned vzdát" - prostě se toho "zvyšování sebevědomí mojí osobou" nedokázal vzdát vůbec a udržoval mě v naději - z toho vlaku jsem vystoupila já, on by ho nezastavil.
U nás vážný vztah nikdy nepřipadal v úvahu, takže o toto fakt nešlo - ale jak jsem psala, nechci úplně zabředávat do detailů, je to celkem složité a zamotané a pro pointu příběhu nepodstatné.
Tj. vše, zjevně se v tomto neshodneme.

@penelope87 Chápu, jak to myslíš a částečně s Tebou souhlasím - ale ne úplně. Domnívám se, že určitá férovost by ve vztazích panovat měla a pokud vím, že pro mě je vztah pouze povyražením a způsobem, jak si dodávat chybějící sebevědomí a zároveň vím, že ten druhý do toho jde naplno duší i tělem, je fér říct to na rovinu. On to věděl, přesto dál pokračoval ve své hře. Upřímný ke mně nebyl - ten stav, který popisuji trval skoro rok. Pravdu mi řekl až poté, co jsem na něho zatlačila. Kdybych to neudělala, tak jedeme ve stejném duchu dál...