icon

Jak se vyrovnat s traumatem po znásilnění? Diskuse a podpora

julia12123
9. črc 2022

Ahojte,

bojujem s jednou vecou. Pred nejakým časom som sa spolubývajemu zdvôverila že som bola znasilnená (už som sa odsťahovala). A on sa mi vysmial, že si vymýšlam. Je to už nejaký čas, ale stále ma to veľmi trápi. Mala som problém o tom hovoriť po prvý krát, aj celkovo. Taktiež som si myslela, pôvodne, že to ani není znásilnenie (keď sa s vami niekto vyspí keď ste veľmi opitá a mimo, nič si takmer nepamätáte, no keď som sa to dozvedela, len som dúfala, aby som nebola tehotná). On je právnik, a keď sme sa pred tým hypoteticky bavili o takejto situácií, povedal, že je to "znásilnenie ako prasa".

Neviem, či sa mám s niečím takto niekedy zdvôveriť, a myslela som si, že celá situácia je za mnou. No po tom rozhovore s ním, sa ma držia všetky nepríjemné pocity. A není to jediná nepríjemná vec, kt. sa mi v podobnom "okruhu - neadekvátne/nemorálne/nelegálne správanie z opračnej strany pri sexe" stala... Ako keby sa nič nestalo, a možem si za to ja...

lv
9. črc 2022

Ajoj, ano měl by být jasný souhlas se sexem, ale jistotu, že ho žena neřekla, nedala najevo těžko dokázat, pokud byla ožralá na plech a má okno. Přinejmenším je to morální zneužití situace.

pampeliska1313
9. črc 2022

I kdybyste se tam k tomu člověku opilá mazlila, neznamená to souhlas se sexem. Zažila jsem to samý (byla jsem mimo, jeden kluk si usmyslel, že počká až usnu, ale vím ze když jsem přišla k sobě a překvapivě mě někdo souložil, snažila jsem se ho odstrcit) psala jsem to kamarádovi další den a ten hnedka, že se mnou zajde na policii atd. Tehdy jsem si to nechtěla připustit. Myslela jsem si, že za to můžu sama, že je to “normální” a děje se to hodně holkám a vypustila to, navíc, jde to i blbě dokázat a prostě si člověk musí stát za svým. O několik let později to se mnou rozebírala prednasejici pravnicka na škole a ta že to znásilnění bylo. Apelovala ať se fakt za sebe ženská postaví, že při nahlášení to “zkoušej” jestli to tak fakt bylo, jestli tohle a tamto a že to spousta žen vzdá, protože jim to “rozmluvěj”. Nemám třeba problém to říct někomu a nenechám se v tom už rozkolísat. Ty rány se nějak otevřou, pokud jste se přes to stále nepřenesla tak, aby Vás to neovlivňovalo při běžným fungování, zkusila bych psychologa nebo nějakou podobnou formu pomoci.)

polakovakl
10. črc 2022

Nebojte se říct o pomoc. Nejste sama a veškeré vaše pocity jsou validní. Kolikrát to přijde až zpětně. Není to vaše chyba! https://www.bkb.cz

polakovakl
10. črc 2022

@lv Když usneš, čaj už si nechceš vypít 🤷‍♀️

https://www.youtube.com/watch?v=2Im5KQM_xLM