icon

Jak se vyrovnat se strachem z války a stresem?

24. únor 2022

Ahoj ženy, nevím komu se svěřit.. vzdycky jste mi nejak pomohli. Od malicka (nevim proc) se strasne bojim valky. Letelo jen letadlo a ja se bala, ze je valka (debil). Filmy s takovym nametem me fascinovaly a zaroven mi z toho bylo strasne zle.. jenze ted.. co se deje.. paralyzuje me to .. mam neustale krece v brise a furt jen myslim na to, co bude.. kdybych byla aspon sama, ale mam rodinu .. syn, ktery ma teprve jeden rok. Porad premyslim co by jsme delali.. co by se stalo kdyby nedej boze… je mi zle .. potrebuju asi nejak uklidnit.. nemuzu ani normalne fungovat.. porad jen ctu telefon jak se to vyviji 😢

Strana
z3
camelinka
26. únor 2022

@barmil tak to by nam bylo cely NATINAMDS malicko k prdu, nemyslis? Kdyby doslo na krajeni chleba...😉

camelinka
26. únor 2022

@rosie18 Kdybys videla co tady co stoji, tak ty G se nam vyplatily 😉

rosie18
26. únor 2022

@camelinka me je to jasny, ze to stoji nepredstavitelny penize. Ja se jen pokusila o vtip 😉

camelinka
26. únor 2022

@rosie18 Ja vim 😉, rikam to driv, nez se toho nekdo chytne, protoze G fakt nejsou to nejdrazsi, jak si spousta lidi z civilu mysli 🙃

gramar
26. únor 2022

Máme tam hodně známých, rodinu se kterou se od včerejška nepodařilo spojit (kousek od Charkova), koukám na kluky s nimiž jsme ještě před pár měsíci řešili pobyt, jak stojí na Florenci a jedou domů schovat rodinu a bojovat. Pozoruji jak se domlouvají lidé kdo poskytne útočiště rodinám kamarádů kteří zůstávají na Ukrajině a jdou do války... Situace stojí za houby, ale všichni kterých se to bezprostředně týká sice pláčou, ale vědí že panikou a zhroucením teď nepomůžou nikomu. Takže univerzální radu "jak se nebát" nemám, ale vím že je potřeba něčím se zaměstnat, zrušila jsem TV, začala jsem nabízet pomoc v tom co umím, třídíme hračky a oblečení do věkových balíčku pro rychlou pomoc. Pravda neb jsem asi trochu magor, tak poučena z povodní mám v batohu lékárničku, čoko tyčinky, doklady a vše pro případ že by bylo nutné opravdu jít, jak tu někdo psal také bydlím kousek od letiště a vím já co tomu skřetovi rupne v kuli a vyhlásí válku jedné ze dvou nepřátelských zemí (což je doufám spíš vtip 🤣). Z druhé strany ale opravdu nedělám zásoby jídla pro případ nutnosti zákopů a snažím se fungovat relativně normálně. Už tak to konkrétně naše děti nemají úplně jednoduché (s ohledem na to kde máme rodinu) a to poslední co teď potřebují je strach z války když tu ještě není 😉 Zhroutit se, je strašně snadné, ale úplně k ničemu, na to bude čas až sedne prach... 😉 A obavy o plyn teplo atp. Jo ty jsou reálné, na vzdory zdravému rozumu a zkušenostem jsme na Rusko dost navázání, takže toto se nás dotkne po ekonomické stránce určitě, ale i za cenu toho že jediné světlo a teplo bude z ohniště uprostřed obýváku a že se budeme muset hodně omezit v pohodlí a naučit se šetřit tak jako nikdy, jsem pro okamžité odstřižení Ruska protože jinak mu budeme platit provaz, na kterém nás jednou pověsí... Udělej to co ti navodí pocit připravenosti (u mě je to ten batoh), ale nepanikař a najdi způsob jak pomoci, protože nám nad hlavou rakety ještě nelétají!

Strana
z3