Jak se zbavit nepříjemné samomluvy v práci?
Ahoj jdu si kvam pro radu nikdy jsem to nejao neredila ale dneska v praci se mi stal doslova trapas.. Samomluva v práci si nemam skym povídat nejsem spolecensky typ a nejak asi ani nema zajem sinsemnou poradne pokecat dneska jsem nejspis asi uplne vypla a v hlave jsem si povídala sama se sebou ale davala jsem si pozor na pusu aby to nebylo vydet.. Alw nejakjsemnse do toho úplně zarzala zensjem přistála vnímat pak jsem se rozhlozela kolem sebe a vydela jaknse na me divaji nenapadne lidi.. Upne jsem se zarazila kolegine se take divme tvarily a mela jsem takovy dovny pocit jako by sino me povídaly sla jsem na zachod a jeden kolega me porad ppzoroval a kdyz jsem se vracela holky si ppvidaly s jinyma ženskýma a jen jsek vydela jak dela pusou jakoby naspuleny rty.. Po d8vaky se na me a rika noc nic ja radsu jdu... Vydely me ze bychbopravdunprsrala vnímat a ppvidala jsem si peo sebe na verejnosti... Bože to je ostuda... 🙈😳 Tak jsem se chtela zeptat jak se toho zbavit.. :(
Je tu nějaký kvalitní kryptolog?
Promiň,ale samomluva asi nebude tvůj jediný problém ,to psaní je fakt katastrofa . Doporučuji ti začíst číst knížky to by ti mohlo pomoc, pak i při psaní.
@evellin123 osobně si myslím, že by spíš pomohlo zopáknutí ZŠ, jestli na ni náhodou není 🤣
Po čtyřech řádcích jsem přestala číst, protože jsem absolutně nemohla rozluštit o co tu vlastně půjde....
Jestli mluvis tak jak pises... Potes prdel.
Tady v komentarich jde jasne videt co to tu je zač....
Já to tedy přečetla a pochopila úplně v pohodě. Zase taková hatmatilka to není.
Autorce: Asi jsi prostě jen na chvíli vypla, to se může stát každému. Děje se ti to často?
@makovice88 kopírují si tvůj komentář a vkládám jakobych psala ja 🙂
@makovice88 za text se moc omlouvam psala jsem to rychle a uz po sobe necetla... Ano doma si cato povidam kdyz tu nikdo neni mam to od zakladky pac jsme byla hodne sama taknjsem si povidala... Ale tak aby to nikdo neslyšel nebo nevydel :(. A dneska teda se mi to stalo v práci takze cekam ze to zachbily budou vedet uplne vsichny citila jsem ti pohledy lidi a měla jsme pocit ze se o me bavi jak jsem psala kolegine si povidala s holkama a co jsem prisla mepa naspulebou pusu a pak se podívala na me ze radši pujde... Takze jsem to vzala jako zr mluví o me.. Nejhorsi je ze ja sedím v práci hnedka na kraji a kolem me projde tolik lidi... :(
No a? Taky mluvim sama se sebou, do noťasu a kolega taky.. Nejde o život. Je
Zapracuj na svém sebevědomí. Povídat si pro sebe je v pořádku (aspoň v mém světe). Dokud tím ostatní extra nerušíš, nebo neprozradíš něco, co bys fakt nahlas říct nechtěla.
To, že lidi občas čumí, je často přeceňované. Navíc upřímně tři čtvrtiny lidí "čumí" proto, že přemýšlí, jestli potřebuješ nějak pomoct (přípdně jestli mluvíš na ně).
Že lidi špulí pusu a různě se ksichtí, je v pořádku - i oni vedou své vnitřní dialogy a ty výrazy tomu obvykle odpovídají...
VIDĚT!
@makovice88 Já jsem to taky přelouskala, nicméně ten pravopis je tak příšerný, že je mě až stydno, co je kdo schopný napsat. Při brouzdání na internetu je takových textů hafo a prostě to ve mě neevokuje solidní diskuzi, ale že je to troll.
Co? 🤔
@te_reza Ja to chapu, bývala jsem velká grammar nazi 😂 Ale už jsem z toho vyrostla, protože opravovat pořád někoho je plýtvání energií. Ten člověk si to k srdci stejně nevezme. ☺️ A autorka může byt klidně nějaký dys- a to je potom těžký život i bez výsměchu.
Autorka: Vzala sis to hodně osobně a je mi jasné, že je to nepříjemné, ale jak se píše výše, je potřeba trochu sebevědomí. Mávni nad tím rukou, to se opravdu stane každému. 😉
Zas tak divny mi to nepřijde kolikrát si v práci taky mluvím polohlasne sama pro sebe,kolegyně to same😆 I když většinou jde o pracovní věci,si nahlas tridim myšlenky.. Nedávno mi jedna známa říkala,jsk byly super respiratory,ze si mohla venku mluvit sama pro sebe a nebylo to vidět 😆
@makovice88 ano možná se to stane každému ale. Já jsem nejspíš ted blazen z práce a tohle těžko někomu vysvětlím připadám si trapně nejradši bych se propadla do země co se stalo ted v září by mi měly prodloužit smlouvu tak i přemýšlím ze tam skončím každý si ted bude na me ukazovat to je ten blazen co si povídá sama se sebou 🙈 v utery to uz urcite budou všichni vědět nejvic me sere jak to hnedka kolegine musi každému vyprávět za tepla.. Njn tak ted mají o čem drbat..
Taky ještě záleží na tom co jsi rikala
@novamamina to ja vubec nwm ja ani nwm co se pořádně stalo jak jsem psala.. Povidala jsem si v hlave a davala si pozor na pusu a oprabdu jsem si davala pozor úplně jsem vypla a pak jsem se rozhlizepa kolem sebe a lidi si na me dívaly tak si rikam jestli jsem treba jen nehybala pusou.. Ale prostě nwm 🤷
Vykasli se na to. To je fakt taková prkotina. Nic se nestalo.
A co sis povídala?

Bože, to se nedá číst 😐