icon

Jak to teda je?

23. dub 2021

Ahoj maminky, jdu si pro radu/názor..

S přítelem jsem přes 2 roky, máme 15 měsíční dceru.. Ani, byla jsem hloupá, ve vztahu jsem zůstala ( z jeho strany alkohol,hry, střídání zamestnani).. jenže už se to přeneslo na pár facek, flusani do obličeje a vyhrožování, takže intenzivně přemýšlím.. Ano , měla bych odejit hned, ale musím mít vše promyšlené..
Je měsíc bez prace měsíc, od roku 2019 prosridal min. 4 prace.. přednější alkohol, PC hry, ježdění za otcem, který je 30 let ze sve vlastní vůle nezaměstnaný a alkoholik.. jeho matka je proti mně, i když já se o dítě starám, jezdím s ní všude jde je potřeba, chodím s ní ven, vařím, uklízím, peru, a i tak jsem nejhorší, protože já si dovolím na jejího syna zarvat, že je alkoholik budiz k ničemu.. na to mi chodí zoravy, jak se mám rozloučit s malou, že si ji ona vezme do péče, že její syn za nic nemůže. Vrchol pro mně bylo těma detska pojistka.. chtěla jsem počkat, v klidu se podívat na rodinné pojištění.. ona si nějak přes kamarádku zajistila, že dceru pojisti pod sebe, bez mého souhlasu, bez přítomnosti nás obou, na její účet všechny peníze ( nikdy nebyla za vodou, strada každou korunu.. )
A ' přítel ' na mě chce volat policajty, aby se přesvědčil,, že tady nikdo kromě mě a dcery nikdo není..
Neprosim se o to, abyste mi psaly, že mám okamžitě odejít, proč jsem to neudělala dávno.. jak už jsem řekla, potřebuju čas, abych si vše zajistila. Spíš potřebuju řadu, jak postupovat ohledně socialky, opatrovnicrvi na dítě ( měla to i mamka při rozvodu ) ..
Zkrátka potřebuju být aspoň o 3 kroky napřed..

merope
23. dub 2021

Podle toho, co popisuješ, bych zkusila kontaktovat Bílý kruh bezpečí a poradila se s nimi, co vše může být schopen a jak pak být připravená. Skoro bych počítala a naplánovala začátek někde dočasně, kde když tě vystopuje, tak budeš mít kam jít a navíc kam ho třeba ani nepustí dovnitř do domu.

Nepochopila jsem to s tou dětskou pojistkou - jako že platí dceři pojistku a kdyby se dceři něco stalo, tak peníze půjdou na účet tchýně? Obávám se, že si to představuje jak Hurvínek válku - kdyby se něco dceři stalo, tak peníze jdou zákonným zástupcům dítěte (https://www.idnes.cz/finance/pojisteni/pojisten...). Jen doufám, že jsi nechtěla říct, že na její účet chodí jakékoli rodinné peníze.

Pokud ti tchýně jakkoli vyhrožuje, hodí se si udělat pár důkazů. Asi teda před soudem neobstojí jako skutečné důkazy, ale soudci může pomoci s rozmotáním, co se opravdu děje.

autor
Autor odpověď smazal
autor
Autor odpověď smazal
autor
23. dub 2021

@merope bohužel, všechny peníze v případě pojistky by šly na tchýni.. To uz mam trochu poresene, jelikož u mamky v práci dělá paní, která se tomhle zábava a nezdálo se ji to podle slov ( tchýně vydělá cca 12,5tis měsíčně a v pojistné je napsáno 25tis.,bydlí s přítelem a nemá ho tak uvedeného.. ).. jinak řidičák chodí mně na účet, pritelova výplata na jeho, ale z toho se zaplatí najem, elektrika, půjčka a zbytek propije, nemá problém propit 10tis. Za 3 dny.. bral si půjčku na zaplacení pronájmu, jelikož jsme bývali vedle jeho matky a bylo to peklo.. ale to aspoň viděla, že za většinu utrpení může on.. od tě doby, co jsme 60km pryč, je vše jen proti mně.. v přepočtu ma přes 500 tis půjčku, z toho minimálně 150tis na PC a chlast.. o malé neví vůbec nic, Když s náma mohl k doktorce ( malá je fixovana na mě a uplakana), nešel, vymlouval se.. do toho, že tchýně chce malou na týden k sobě a mem následnem zavrhnuti, že mě potřebuje a dlouho beze mě nevydrží a že ji nechci nervovat mi rekla, že moc přehánim.. nejsem žádná tabulkova matka, ale respektovat výchovu druhého člověka by měla.. má doma 15let starý golfac, který se třeba i na rovině, cpe ji vším co ji napadne, obouva ji boty i po 4 detech, chtěla do ní cpat krupici, protože ' už je čas ' , přitom ji vůbec nepotřebuje.. nějaký režim taky neřeší, malá spí od 8 do 8, přes den 2x, max 3x a to v určitý čas.. tchýně by ji nechala hore klidně do půlnoci.. prostě já jsem blbá matka, že mám dvě názory a výchovu a ona vychovává 3 děcka.. 3 děcka s každým jiným, 4.ji vzali a o ostatní se nestaral ani jeden rodič.. ale bohužel vím, že takové jsou největší svině..

merope
23. dub 2021

Pořád se mi nezdá, jak by to tchýně udělala, že by v případě, že by se dceři něco stalo, dostala pojistné plnění ona. Max by to měla domluvené se synem, že by jí ty papíry podepsal. A pokud jí už odebrali jedno dítě, nevidím důvod, proč by ji dostala do péče, kdyby něco.

bara88
24. dub 2021

Ts pojistka se mi ale nezdá ty si ji viděla?

j.a.n.i
24. dub 2021

Ja spis nechapu proc resis pojistku, v principu je jeji vec, ze zbytecne cpe penize pojistovne, jeji boj a tvoje zbytecna starost. Podle toho co pises, bys mela resit sakra jine veci.

bara88
24. dub 2021

@j.a.n.i přesně tak ,i kdyby si tu pojistku zřídila,tak pokud by se stal uraz tak musí doložit papíry od lékaře které ji dát nemusí takže žádné prachy s pojistky nedostane

lenickakl
24. dub 2021

🤦🏻‍♀️

veruuu_kubesovic
24. dub 2021

Ty řešíš nějakou blbou pojistku???? Když jednoduse nedáš zprávy o úrazu dítěte, nikdo nic tchyni nevyplatí...
Ja být tebou utíkám na míle daleko od takového alkoholika!!! Na co čekáš? A že ti tchyně vyhrožuje? To chceš skákat jak ona píská, kdyz tatínek dítěte raději chlastá???

merope
24. dub 2021

@veruuu_kubesovic Tak ono podle toho, jak to popisuje, je opravdu potřeba si to promyslet a jít uváženými kroky - takovíhle psychopati jsou schopní pak stalkovat, ubližovat, cokoli. A pokud je tam ještě matinka, co z toho chce něco vytřískat, tak tím hůře. Sama bych nevěřila, čeho jsou někteří jedinci schopní, kdybych to nezažila a pak i párkrát neviděla kolem sebe. Vždy je potřeba mít nějakou tu "síť" přátel, která pomůže, schová, podpoří. A pokud jsou v tom děti, tak i právníka.

veruuu_kubesovic
24. dub 2021

@merope mám osobní zkušenost, táta celé mé dětství propil...

autor
24. dub 2021

@bara88 ano, viděla a vůbec se mi to nelibi. Dávám ji na kontrolu, jen abych věděla..

autor
24. dub 2021

@merope tady je průser ten, že jsme u toho ani jeden nebyl a pojistku podepsala za něho ona sama.. a o nepravdivých údajích tam ani nemluvím..

j.a.n.i
24. dub 2021

Ale chapes, ze do jeji pojistky ti vubec nic neni...

autor
24. dub 2021

@j.a.n.i není mi do toho nic, kdyz jsme u toho ani jeden nebyli a já s tím nesouhlasila? Dcera je nezletila, tudíž u toho musí být alespoň jeden z rodičů a ani jeden u toho nebyl. Myslím, že do pojistky mojeho děcka je mi víc než dost

bara88
24. dub 2021

Já Teda nechápu co tě sere na pojistce, vždyť ji je stejně k ničemu. Fakt reš důležitější věci

bara88
24. dub 2021

A pokud tam má nepravdivé údaje tak ji je k hovnu

bara88
24. dub 2021

A není to spíš spoření?protože nechápu k čemu by ji byla pojistka

mimi1004
24. dub 2021

O co ti vlastně jde? Pokud by se něco stalo, peníze půjdou dítěti resp. k jeho zákonným zástupcům. Nehledě na to, že dle níže citovaného dotazu musel tvůj partner pojistku podepsat a tudíž je to v pořádku.

"Proč nemohu pojistit svá vnoučata, když jsou rodiče laxní, pojištění považují za zbytečné a nikdy by ho nesjednali?

Můžete uzavřít smlouvu, na které jste pojistníkem (ten, kdo pojistku sjednává a platí) a děti jsou pojištěnými. I tak by však měli být rodiče dětí informováni. Ostatně v případě pojistné události bude pojišťovna posílat peníze dětem, tudíž jejich zákonným zástupcům, a ne vám.
PŘÍKLAD Z POJIŠŤOVNY:
Generali sjedná smlouvu s prarodiči, za pojištěné dítě ji však musí podepsat jeho rodiče."

Celý článek zde (příště by to chtělo taky trochu sama hledat na netu): https://www.idnes.cz/finance/pojisteni/pojisten...

autor
24. dub 2021

@bara88 pojistka mě sere z principu a ano, řeším důležitější veci

autor
24. dub 2021

@bara88 není to spoření. Je to smlouva o uzavření pojistky na dite.. číst ještě umím 😉 u spoření asi není vyplácení v případě TN 500k na účet

autor
24. dub 2021

@mimi1004 nepotřebuju tady útočné komentáře kvůli pojistce , to je to nejmenší, co mě sere.

j.a.n.i
24. dub 2021

No, evidentně je to to co tě sere nejvíc, jinak bys to tu nevytahovala... Prostě si pojisti dítě tak jak chceš ty a neřeš, že ho pojistil ještě někdo další.

mimi1004
24. dub 2021

A proč se kvůli té pojistce teda vztekáš? Navíc kam přijdou peníze z případného plnění se řeší, až když se něco stane, nikdy ne předem. A plnění bys řešila buď ty nebo otec dcery. Ale že já ti to vůbec píšu, tebe to přece vůbec nezajímá. Příště si nepořizuj dítě po krátké známosti a budeš mít klid.

autor
25. dub 2021

@mimi1004 vidím, že tady se akorát skoro každý chytne jen jedné části.. vůbec se neptam na pojistku, ale na úplně něco jiného.

mimi1004
25. dub 2021

No ty jsi teda taky dáreček. Jen jsi mě přesvědčila, že nic není černobílé. Rozčiluješ se tu kvůli pojistce a když ti napíšu, jak to je s plněním obecně, ani nepoděkuješ a ještě jsi uražená. Jestli máš takové chování i k příteli a tchýni, tak se jim vůbec nedivím. A další radu ode mě nedostaneš.