Jak vychovávat neposlušného ročního německého vlčáka?
Zdravím, co by jste udělali v naší situaci... Pořídili jsme si německého vlčáka do 6měsiců poslouchal na slovo dětem si nic nedovolil máme 2 a 4 lety holky, od 6 měsíců neposlouchá kouše kde co i dětem hračky z pískoviště si odkryje plachtu....na každýho skáče když běží tak nekouká že jde okolo jedna z holek a je mu jedno že je schodí dnes se stalo že při hraní holek co si hráli s míčem tak po jedny vyjel on chtěl ten míč a po Mladči zavrčel a stisknul ji....přitom mu vysvětlují že to nesmí dělat když mu to vysvětlují tak kouká jako by nevnímal a pak začne lítat jak blázen, na procházky chodíme, no možná mě ukamenuje že na pejska není tak času jak si to člověk představoval...tak se ptám co by jste udělali v naší situaci
Jeste napíšu....když jsme byly malý, bratránek chtěl moc a moc pejska. No žel, se mu líbil aljašský malamut, tenkrát ho za tisíc korun prodávali v krabici na jarmarku.
Dopadlo to tak, že se děcka ke psovi báli a teta se strýcem na něj neměli čas, většinu života strávil zavřený v kotci, protože neuměl naprosto nic a na vodítku se svojí silou tahal jak hovado.
Prostě když chceš psa, musíš na to mít, protože pak je to zvíře chudák.
@lucinkaab Zadne 'razne vysvetlit' neexistuje, je to dlouhodoby proces. Budes to muset zacit brat tak, ze venovani se detem a venovani se psovi jde ruku v ruce, protoze tim, ze se venujes psovi chranis deti a souzitim se zviretem jim prinasis hodnotu do zivota. Pokud se radeji venujes detem nez psovi, tak mu najdi jineho majitele. Pes si nezaslouzi zivot v rodine, kde ho ceka nezajem a krik, kdyz neco provede a pro deti je ta situace nebezpecna.
Bohuzel jste klasicky pripad 'pomazlime se s roztomilym stenatkem, nemecky ovcak je cool a pryc s nim, kdyz vyroste, to je moc prace', ale je to chyba i chovatele, ten pes vam vubec nemel prijit do rukou..
@lucinkaab hele my máme 4 letyho křížence ovčáka se stafordem. Máme malé dítko a jsou to kámoši, pes si nechá dělat vše, ale naopak malého před cizími brání a chrání. Ale chce to cvičit, cvičit a cvičit. Jestli nemáš čas na cvičák, musíš doma prostě (my taky nechodili na cvičák).
Říkáš, že se nechá dětma rozptýlit... cvičíš ho s odměnama? Ten pes tě musí 100% vnímat, nesmí ho nic rozhodit, ty pro něj musíš být ta autorita, která bude řídit jak to bude.
Německý ovčák a děti, měli jsme dost německých ovčáků, ovčáka x malamutem, dogu a vždy okolo nich byli děti, vlastní i cizí. Byli to naprosto skvělý parťáci. S některými jsme chodili na cvičák, pak už nebylo tolik času tak jsem je cvičila sama. Ale už jsem měla zkušenosti. A řeknu ti to takhle, věnuj tomu psovi dva roky výchovy a cvičáků a budeš mít skvělého kamaráda, ale když se na to vykašleš budeš se se psem trápit, že neposlouchá. Ten pes žije i 14 let. To je dlouhá doba. Nejnáročnější na čas jsou právě ty dva roky. Psa už máte doma, kdyby ses ptala před pořízením, napsala bych ti počkej. Teď už opravdu se mu věnovat, přece nechceš trnout hrůzou, že něco udělá dětem nebo ho dávat pryč. Ten pes za to nemůže, chová se úplně normálně ,,nevycvalany puberťák, který zjišťuje své místo ve smečce" a neboj kousání věcí ho časem přejde, je potřeba mu dát najevo co smí a ne. Pořiďte mu jeho hračky, dejte žvýkací kosti, klidně i nějaký hadr, to bývá oblíbená hračka. Také teď máme 3 letého kluka a štěně a každou chvíli mám rodit. A jde to, jen je to náročnější. Je také důležité si uvědomit, že je to pes a musí ti být podřízený, ty jsi vůdce smečky. Když to bude naopak bude to špatné. Chce to důslednost trpělivost. Nám zakousl 4 housata, musel pochopit, že takhle ne. Brala jsem ho mezi husy a napominala a chválila a nechávala ocuchat, ale není to ze dne na den.
@fyii NOčko někdo, kdo psům evidentně vůbec nerozumí, sám nevycvičí. Zkušený chovatel jo, tam cvičák netřeba, ale začátečník ho může zkazit, že už se bude těžko dávat do kupy.
@lucinkaab určitě navštívit cvičák. Kdysi jsem chodila se psem a dalo mi to to hodně informací. S prvním psem jsem udělala ve výchově hodně chyb, nyní mám dalšího a ty chyby jsem už vychytala, protože jsem věděla od malička jak na výchovu. Myslím, že by vám to taky pomohlo. Chodila jsem jedno dopoledne o víkendu a plus v týdnu s ním trénovala. Ano, zabralo to hodně času, ale odměna, že pes poslechne za jakékoli situace je super. 🙂
@sirinfirst to mas pravdu, ale urcite je lepsi se psovi venovat byt i jen jako laik nez vubec. dneska je tolik literatury a vseho, ze se da najit jak pracovat se psem, aby fungoval
Určitě se mu musíš víc věnovat a hlavně ho nebij. Je to ještě štěně v podstatě. Takže pomalu. Hodně chválit, odměnovat.

@lucinkaab Proč jste si pořizovali psa, když se raději věnuješ dětem než jemu? Všechny tyto větší plemena potřebují zkušeného majitele, důslednost, řád a cvičák. Jen tak podle mě docílíš toho, aby to byl parťák a člen rodiny. Bez toho cvičáku se z něj vaší vinou stane nebezpečný rapl. Tohle není sranda, jednou se stane neštěstí.
A to píšu jako člověk, který o psech moc neví, nikdy bych si ho nepořídila. Mám z nich strach právě díky tomu, že se jim nikdo nevěnoval a pak mě dvakrát bezdůvodně pokousali.