icon

Jak zmírnit bolest ze ztráty psa?

20. srp 2024

Divná otázka na maminkovském fóru.. Ale jsem bezradná. Je to již půl roku, čekala jsem, že to bude lepší. Svět bez ji je prázdný, horším mistem než s ní. Byla moji spřízněnou duší a odešla moc brzy na rakovinu. Muž říká, že to byl jen pes a že jsem věděla, že jednou umře. Nemůžu s nikym o tom mluvit. Co dělat, aby to tak nebolelo?

Strana
z2
vercabetty
25. srp 2024

Jinak všema deseti doporučuji tuto knihu ❤️
Hodně pomáhá 🙏
Já doufám že tentokrát to zvládnu líp i hlavně kvuli synovi, tenkrát jsem dítě neměla.

autor
25. srp 2024

@luciepri měla jsi jedinečný vztah se zvířátkem, co spousta lidí není schopna zažít a pocítit. Tvoje ztráta mě velmi mrzí, zároveň ale cítím, jak jsi "bohatá". Vim, že to není žádná útěcha. Mělo jsem s ní něco podobného, stačilo se podívat a ona věděla. Říkám si alespoň, že jsem šťastný člověk, že jsem měla možnost s ní být a tohle zažít. Jak říkám, většina lidí tohle nezná a nemůže pochopit, co to znamená.

autor
25. srp 2024

@hanynka1704 rozumím, mám to stejně. Riskla jsem to znovu. Ale už to není prostě "ono*. Mrzi mě tvoje ztrata.❤️

autor
25. srp 2024

@vercabetty moc děkuji ❤️ drzím vám palce, ať ještě bojujete. 13 je krásný věk, do toho by se ta moje vešla bohužel dvakrát. Drž se, myslím na vás..

luciepri
26. srp 2024

@kytykey mockrát děkuji za Vaši odpověď a slova. Víte já celou dobu co jsme se o te nemoci dozvěděli Maxickovi říkala, at si v té svoji hlavičce pamatuje jak moc ho miluju a aby mě našel, najdi mě jsem mi říkala, nezapomeň. A tyhle slova jsem mu řekla i jako poslední....miluju tě a najdi mě. Strašně moc v to doufám, jen nevím, jestli to fakt půjde poznat a jestli budu cítit, že to je vážně on, ikdyby vypadal jinak. A ani moje hlava nebere, že ty dny tak rychle plynou a já jsem pořád bez něj. Ten poslední den si pamatuji na minuty přesně co se delo. Na YouTube jsem viděla jedno video o reinkarnaci, kde vyprávěla nějaká malá.holcicka mamince, že byla jinde a teď je s ní a že dřív jedla červená jablka a teď jen zelená a overovali tam fakta atd. A mimoto tam zazněla věta, protože jim umřel pes a ta malá holčička rekla, že se zatím nenarodil jako nový pes a že potřebuje nějaký čas strávit jako mrtvý.tak to mám stále v hlavě.

https://www.youtube.com/watch?v=weWgCiq8bPY

Jinak ale je strašně těžké tu být a vědět, že z toho mého 13kilovyho kluka mám jen tu maličkou urnicku popela. Prostě je pryč, když byl pořád se mnou. A já potrebuju jeho. Nikdo jiný nepomůže. Ani zvíře ani člověk. Ještě jednou moc moc děkuji za milá slova.vazim si toho.

luciepri
26. srp 2024

Verunko dekuju moc ❤️ chápeš to a spousta dalších tady a jsem za to moc ráda, že v tom boji aspoň nejsme samy, sice samy bojujeme, ale aspoň víme, že takové vztahy někdo i chape a neposle nás do háje se slovy, že to byla jen blbá kocka nebo pes a že budou další. Protože nebudou. Teď jde jen o to, jak to tady ještě přežít a zvládnout, jestli to vůbec někdy ještě půjde s radostí ze života. Čím jsem starší tím víc věcí vidím okolo a je to ještě horší....zavřený slepice v halách, a stejně to lidi kupují, týrání v laboratořích nebo hajzlove co střílí kocky chycene do kleci, přejete u silnic díky nám a ještě ani nezastaví a nechají je na prostredku komunikace. Je mi už i zle z nas lidi a mám pocit, že tady na ten svět vůbec nepatřím, že jsem tady prostě blbě. I do této doby. Prostě to utrpení zvířat okolo pak ještě umocní to jak mi je, protože u Maxe jsem se zarekla, že nikdy nic špatného nepozná.

autor
26. srp 2024

@luciepri tvůj příspěvek mě rozbrečel. Jak píšeš, jsme rada, že na tohle nejsme samy a víme, že je to normální. Jen mě nenapadlo, kolik bolesti se v nás může ukryvat.
Jsem bez ní ztracená, nepobírám, že tu není. Sedím nad jejím hrobeckem a představuji si, jak je kousek ode mě a já ji nemůžu pohladit a obejmout.

autor
26. srp 2024

@luciepri i pro Tebe platí můj příspěvek výše ❤️

hanynka1704
26. srp 2024

Jak jsem psala,je to přes rok,ale nikdy nezapomenu jak vonel jeho kožíšek,do poslední minuty jsem mela do něj pichly nos. Prostě můj chlupac no. No a píšu to a rvu
Jinak před ním jsem mela fenecku,krasna,oddana,uplne prostě úžasná. Někdo se jí chtěl zbavit. Bohužel jsem ji dala jen 8mesicu života a dodnes vidím ten pohled,když se zavírali za ní dveře na klinice. Bohužel byl poslední. A já si dodnes myslím,že zemřela na stesk. Je to už 13 let,ale takhle vzpomínka mě dostává do kolen😭😭😭

luciepri
28. srp 2024

Tam mám děvčata asi malo naloženo, co se týká Maxicka. Včera jsme zjistili, že má mamka nalez na sono mezi játry a pravou ledvinou 5cm útvar, na sonu byla v únoru a nic tam nebylo, ale toto bylo nějaké lepší sono v Brně přímo na střeva a zakudek, protože má zažívací problémy, ale to máme obě už roky , je to v rodině. A buď doktor řekl že to je tukové nebo mezenchalni tumor. Takže musí na CT. A od včera je mi tak zle z toho, protože sama mám zdravotní trable a do toho ještě tohle. Navíc nemám sourozence, takže na to budeme jen s tatou a strašně se bojím.

autor
28. srp 2024

@luciepri je to tukové!!!! Držím moc palce, dej pak vědět... 🍀❤️

sfet
29. srp 2024

Ahoj, promiň že se ozývám az teď, byla jsem má dovolene. Tak já četla Duše zvířat a lidí od Penelope Smith, Duše zvířat od Jeanne Rulandove a dost dobrá Život smrti nekončí od Theresy Cheungove. Hlavně ta první Duše zvířat a lidí mi velmi pomohla překlenout to období, kdy jsem z toho na měsíc onemocněla.

autor
30. srp 2024

@sfet moc děkuji ❤️

felis
30. srp 2024

Ahoj, podle mě je zvíře jako člověk. Mám dvě kočky - bráchu a ségru - a vím, že jednou mi jejich odchod za duhový most - zlomí srdce. Prožili se mnou tolik, jsou mými spojenci, Lásky moje, moje chlupatý děti... mám plán, že si pořídím další... ale určitě si nechám čas na truchleni. Nikde není napsané, jak dlouho máme truchlit přece. Dopřejte si čas. Srdce vždycky ví, co má dělat... takže pozná i správný čas na nového pejska.
Zemřela nám mamka, už je to víc než 7 let... a myslím, že tak rok trvalo, než jsem přestala každý týden brečet. Podle mě je to u zvířete podobné jako u blízkého milovaného člověka. Akorát maminku si novou nepůjdu koupit, ale srdce si už zvyklo a místo prázdného místa v zivote vyrostlo něco nového a krásného. Dej si čas a taky to vyroste. Třeba se teď někde teprve narodila fenka, která Ti přinese do života stěně. Všechno má svůj čas.

adel7777
30. srp 2024

Me smrt mého psa totálně sejmula ...Ze dne na den ,se mi obrátil svět naruby....ze všech stran jsem slyšela ze to chce čas, byl to jen pes....kup si jiného....atd atd....ale on nebyl jen pes ...byl to můj 24/7 pritel ,security, me vše, a 8 let nebylo dne kdy bych byla jeden den bez něj...a najednou tu nebyl ..a ja přestala spat,jist, chodit ven....všude jsem ho viděla, cítila,slyšela... snažila jsem se s tím vyrovnat sama,ale po 2,5 letech kdy jsem mela ruzne ataky , stavy úzkosti, deprese....jsem se rozhodla docházet k psycholog,terapeut ,zjistila jsem ze trpím PTSD.
.je to 5 rok ..a teprve teď začínám být relativně ok♡♡ nikdy to nebude dobre,ale bude to lepší🙂 časem....držím palečky at to tolik neboli◇♡♡♡

autor
31. srp 2024

@adel7777 to mě mrzí.. Umřel Ti taky brzy.. Prostě to není jen "pes".. Ještě chodíš na terapie nebo už ne?

autor
31. srp 2024

@felis mrzí mě ztráta Tvé maminky. Jak píšeš, je jen jedna, nenahraditelná.
Kočiček si ještě užívej a nemysli na konec. Já na to myslela poslední 3 roky, kdy bojovala s rakovinou, od jejich 4 let. Byly to 3 roky strachu a desu, který stejně neměl happy end. Jsem vděčná ale za ty 3 roky. Říkali, že má max dva měsíce.

Strana
z2