Ahoj nevím jestli to sem úplně patří ale nevím kam jinam to napsat. Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na vzhled mamin které vypadají trochu jinak jak ty ,,klasické" . Jedná se zrovna o mne a i mého přítele oba dva jsme dost výrazně potetovaní já mám celý hrudník,celou ruku,část zad a celé lýtko.Vlasy mám červeno-černé a tunely v uších 😀 můj přítel je ještě o dost víc potetovaný než já je mu sice skoro 30 ale moc tak nevypadá 😀 k tomu že je napůl vietnamec má na obličeji ještě pigmentovou skvrnu a piercing v ústech a také má tunely. Zajimalo by mne jestli máte o takových lidech s takovým vzhledem nějaké předsudky. Hodněkrát jsem se potkala s názory že jsme např.: nezodpovědní nebo absolutně nevhodní jako rodiče ( což teda važně není pravda nijak se nelišíme od jiných lidí jen vzhledem 😀) ale chci vědět jaké máte reakce na takové lidi už jenom kvůli reakcím mamin se kterými se v budoucnu budu vídat. Děkuju a pěkný den 🙂
Koukám kolik je tu osvícených maminek, zajímalo by mě, jestli je to tak i ve skutečnosti 😀 😉 . Můj názor je ten, že ze začátku bych asi trochu předsudky měla 😎 . Co se týká tetování, tak dnes je to podle mě zcela běžná věc, spíš je míň maminek, co žádné tetování nemají, tam nevidím problém 😉 . Tunely se mi nelíbí, to přiznávám, asi by mě z počátku váš vzhled zarazil 😉 . A proč? Právě proto, že barvou vlasů a těmi tunely prostě vybočujete 😉 . Ale tak či tak pokud se budete o dítě dobře starat, tak proč ne? Mám i kamarádku punkerku a neznamená to, že je špatná máma 😉 . Naopak se spíš děsím super matek, pro které je dítě Bůh a to nejlepší a nic se mu nesmí stát atd. Ale já jsem v tomto spíš matka hippies 😀 , nic neřeším, o syna se starám jak nejlíp umím, ale občas na mě taky někdo divně kouká, když ho třeba nechám hrát si na zemi, není dostatečně oblečený (ve vedrech ho fakt nenavlíkám), případně vystylovaný (rifle na sobě zatím neměl) atd. 😎 Ostatně můj manžel má dlouhý copánek a někteří lidé (zvlášť mí rodiče) to taky moc nemůžou zkousnout 😀 , ale my jsme zase o dost starší jak vy 😉 .
Me to naopak nepřijde nějak divné, naopak... Ale to je asi tím že jsem mladá a mám jiný názor než matky, kterým je 35 plus... 😊
Tak jsem si myslela, že je to naprosto zbytečná otázka, ale nestačím se divit 😕
Můj názor se ti asi líbit nebude, ale u takových lidí (a nejen těch s kočárkem) si pomyslím, že se nemají rádi a mají nízké sebevědomí. Protože si neumím jinak vysvětlit, že 1. si nechají dobrovolně a bolestivým způsobem zhyzdit tělo,2.mají potřebu na sebe upozorňovat zrovna svým vzhledem a 3. mají k drogám přinejmenším takový vztah, že jim nevadí být házeni do jednoho pytle s jejich uživateli. A už vidím, jak to v tobě vře, takže to zkusím ještě rozepsat. Ad. 1 - Já mám ke svému tělu takový vztah, že obrečím i bílou plombu na stoličce, která vůbec není vidět, nebo jizvu po vyndavání pihy. Prostě mi hrozně vadí jakékoli umělé zásahy do mého těla a podsupuju je jen v nutných případech kvůli zdraví. Nikdy bych si nenechala zvětšit/ zmenšit prsa, nastřelit piercing, udělat tetování, vyhladit vrásky apod. Podobně, jako bych si nenechala třeba uříznout palec u nohy....Chápu, že se to někomu líbí, ale mně osobně se tyhle věci líbí asi tak jako ten uříznutý palec u nohy a na lidi, co to mají, nahlížím podobně, jako kdyby si ten palec u nohy nechali uříznout. Ad. 2 - To je tak...Když někdo moc řve do světa "podívejte, jak jsem bohatý," první, co mě napadne, že zase tak bohatý nebude. To samé, když někdo moc staví na odiv, jak je šťastný, úspěšný, pobožný a nevím, co ještě. Myslím si, že opravdu šťastný člověk nikdy nebude vykřikovat "jsem šťastný," že to prostě nemá zapotřebí. No a vy svým vzhledem křičíte do světa "jsem výrazný". Tak co mě asi tak může napadnout? A bod 3. je asi jasný. Ano, určitě můžete mít děti. A určitě můžou být šťastné, možná štastnější než děti všech dokonalých matek. Ale jako lidi mi absolutně nesedíte, promiň.
@mysicka_lb Tak tvůj bod 3 mě celkem pobavil.Já teda osobně vztah k drogám nemám a nikdy jsme neměla a feťáky bych střílela rovnou do hlavy.To vyjde na 9,- léčeni je dražší.A vadí mě když mě někdo háže do jednoho pytle s lidma co fetujou.Nízké seběvědomí nemám myslím že je na zdravé úrovni a tím že mám tetovaní se rozhodně nechci zviditelňovat.A myslím že člověk kterej má na těle pro něj smysluplnou ozdobu to nemá proto aby se předváděl,ale proto že to pro něj něco představuje nebo připomíná.
@anomisss Skoukla jsem Tvoje fotky a kdybys tady neotevřela tohle téma, vůbec by mě nenapadlo se nějak pozastavit nad Tvým vzhledem 😅 😉 . To, jestli, někdo má někdo tetování, tunely, piercingy nebo třeba "vuittonku", "manolky", batikovaný triko, háčkovanou kabelu nebo všechno nažehlený je pro mě asi stejnej "důkaz" toho, jakej ten člověk je a jak asi žije, jako to, kolik má nebo nemá peněz nebo kde bydlí. To jest žádný. A jsou pro mne tisíckrát lepší lidi, co mají nějaký styl (ať už jakýkoliv), než béžový lidi bez nápadu a kousku života, na ty se teda dívám já ze všeho nejmíň 😉 A z toho i vyplývá, co si myslím o tom, že "lidi jako vy" mají děti...to je prostě absurdní o tom vůbec takhle uvažovat 😀
Ale asi takhle...já mám předsudky. A sice vůči lidem, co mají předsudky. Protože právě jejich výchova by mohla škodit dětem mnohem víc než to, že na mamce vidí tunely a na taťkovi náušnici v puse. Můj názor. (A trochu teda reakce na pro mě nepochopitelný komentář @mysicka_lb).
@terry1512 Nepochybuju, že má charakteristika nesedí na všechny potetované. Ale otázka zněla, jestli máme o takovýhle lidech nějaké předsudky. No a já je mám, to je celé....
@mysicka_lb To je mi taky jasný.Jen mě děsně štve omezenost některých lidí co škatulkujou.Jsme přece každej jedinečná bytost a ,,jinej" neznamená hned špatnej.
@anomisss já sama kérky mám a jen díky těhotenství jsem zrušila pár dodělávek a už se třesu na to, až si je budu nechat dodělávat 🙂 Tetování se mi na lidech moc líbí, pokud je povedené. Dotváří to osobnost a práce některých tatérů jsou vyloženě umělecká díla. Myslím, že kérka rozhodně neovlivní to, jaký bude kdo rodič.
Mimochodem, setkala jsem se s X vysoce postavenými potetovanými lidmi 😉 už proto, že tetování je dost drahé, si ho nemůže dovolit jen tak nějaká lopata. Sama jsem vysokoškolsky vzdělaná, ovládám tři jazyky a stejně jsem pokérovaná 🙂 Předsudky jsou každého věc - jen je velká škoda, že ochuzují lidské životy. Nicméně každého boj.
A argument, že to může překážet v práci - jednak jsem hudebník a v mojí branži je to trošku jedno - a druhak bych asi ani nechtěla pracovat někde, kde by mě hodnotili podle vzhledu a ne podle schopností.
Já na vzhled nedám.To je jedno.Jsou důležitější věci.Ale vím, že je mnoho velmi omezených lidí, v Čr snad nejvíc.Dělám v nemocnici, umírají nám tu i mladší lidé než jsem já, mám trochu přehozené hodnoty.Co tetováním miminku ubíráte ?Čím ho omezujete, ohrožujete ?Ničím, oto jde , ne??? 🙂
@terry1512 jenze je lidskou prirozenosti podvedome skatulkovat. Kdyz potkas na ulici zapachajiciho bezdomovce, tak si ho take nezacnes predstavovat v kvadru, jako individuum s potencialem, ale budes ho asociovat s predstavou, kterou jiz o bezdomovcich mas. Nebo si dosad, co chces.
Jedna pisatelka sem psala, ze je Romka a v zivote to ma dost tezke, protoze je vecne asociovana s problematickymi Romy...pricemz to je do nas synteticky natloukano, zdaleka ne kazdy, kdo se proti Romum vymezuje s nimi ma spatnou zkusenost. Muj manzel je cizinec, pochazi ze zeme, kde Romy nemaji, neznaji...pro nej jsou cesti Romove to same, co Indove...trvalo mu nekolik let, nez se je naucil na ulici vubec vizulane rozlisit a doted ho zdaleka nejima zadna panika, kdyz je vidi, ci slysi.
Ty sis vybrala sve telo dekorovat tak, ze automaticka asociace je pro mnoho lidi jasne vedouci k drogam, lidem s neprilis jasny osudem atd...to, ze se to tobe nelibi, ze tu asociaci maji, je se smutne, ale byla to tvoje volba, nemuzes za to vinit je.
@mysicka_lb promiň, myslím, že tohle špatně chápeš.... tetování je například pro mě prostředkem, jak být ještě dokonalejší 🙂 nemám nic ani proti plastikám a preventivně počítám i s předělávkou prsou - podle toho jak dopadnou, až dokojím.... to vůbec není o tom, že by daný člověk měl komplexy, spíš naopak - chce na sobě pracovat ještě víc - a když to dnešní medicína a technologie umožňují? Proč ne..... to můžeme rovnou zahodit počítače, iPhony, kosmetiku, léky atd.
Samozřejmě, je to tvoje věc a nemám nejmenší zájem ti to vyvracet, protože argument o tom, že tetovaní lidé vyvolávají asociace s drogami, je pro mě tak neprůstřelně krátkozraký, že mě opouští síly o tom dále debatovat. Samozřejmě, že také naprosto OK, že někdo si nenechá ani obarvit hlavu, protože nesnáší zásahy do těla, každý člověk je nějaký. Ale soudit někoho jen na základě toho, jak vypadá - to je pro mě fakt smutné a ubohé. Bohužel naše společnost ještě není tak daleko, aby tohle brala jako normální věc.
@mysicka_lb Pobavilo mě že si myslíš že mě to nějakým způsobem urazí nebo něco podobného to vůbec akceptuju názory všech ať jsou jakékoli. Já svoje tělo miluju je jasný že tetování je větší zásah do těla lae i takové braní prášků na bolest je pro tělo škodlivé sice v jiném ěřítku ale je 😀 pokud máš za to že by jsi to nikdy svému tělu nemohla udělat. Další věcí je že je hodně lidí co tím chtějí určitým způsobem upoutat pozornost ale je jich taky spousta co je okolí vůbec nezajímá a dělají to jen pro svoje důvody (tím nechci říct žeto dneska už není spíš modní doplněk kterýho stejně za pár let bude půlka potetovaných litovat) 😒 Podle mě je tetování velký rozhodnutí člověk by si měl představit budoucnost (ne jen to jak bude vypadat v 60) ale taky to jak třeba bude vypadat ve svatebních šatech,na plese nebo ve škole svého dítěte a pokud je i tak rozhodnutý udělat to tak proč ne kor pokud v tom je větší význam a pokud vím že jsem slušný člověk s normálním chováním tak mi je trochu líto že tyhle názory jsou ale proto sem udělala tuhle diskuzi abych viděla kolik lidí stále odmítá jinou než ,,normální" formu života nebo vzhledu a taky HLAVNĚ pro to že jsme budoucí máma a chci vědět jak zhruba mě příjmou ostatní mámi mezi sebe 🙂 Takže všem moc díky za komentáře 🙂
@anomisss vidíš, mně je třeba úplně fuk, jestli mě přijmou nějaké ostatní mámy 😀 protože mně jsou ostatní mámy docela dost fuk 🙂 a to je právě to, co člověku dojde až s věkem.... dokud se ohlížíme na ostatní, tak nejsme svobodní. Pro tebe nemusí být vůbec zásadní názory nějakých cizích ženských na internetu, důležité přece je to, jak tě bude vnímat tvoje miminko, jaké máš vztahy s rodinou a s partnerem - cizí lidi se na člověka vždycky vykašlou a zůstane jen rodina.
Kašli na to, co si kdo o tom myslí, ne?
@terry1512 Mě to taky štve, zase u jiných věcí. Taky mám svá specifika a taky se s nimi ne vždy setkávám s pochopením. Ale holt je to lidské, takhle lidi smýšlejí. Vidíš zmalovanou vyprsenou šesnáctku v minisukni na jehlových podpatcích a pomyslíš si, že je na lovu. A 90 procent takových holek třeba skutečně na lovu je, ale zrovna tahle může být panna.... Nebo vidíš nevábně vyhlížejícího chlápka válejícího se na ulici a pomyslíš si opilý bezdomovec. A 90 procent takových chlápků asi skutečně budou opilí bezdáci, ale tenhle leží, protože měl epileptický záchvat.... No a já vidím někoho potetovaného a pomyslím si to, co jsem psala, ale nemusí to tak být, já vím, že ne.....
@bielamacka Jasně. Myslela jsem to tak že kolem sebe až tak moc mamin s dětma nemám a když tak velkýma kamarádek taky nemám moc (asi 3) jsem spíš pro chlapskou společnost a tak mě zajímalo jaké na tohle budou odezvi. Je jasný že pokud se s někým seznámím asi ho moc nebude zajímat jestli mám tetování nebo já nevím co díru v nosu...hlavně že si rozumíme jde mi spíš o to aby když příjdu do dětské kavárničky posedět s kámoškou maminou a nechat vyhrát děti nebudu si připadat jak kdybych to dítě unesla 😀 chápeš mě ? 😀
@anomisss toho bych se nebala...matky malych deti jsou tak vystavene z tech "bobanku", ze jednak unavou poradne nevidi a druhak je jim uplne jedno, s kym si hraji...kdyz si hraji tak, aby mely alespon chvilku na to, se nadechnout 😀
Mozna budes celit otazkam typu, zda to tetovani ma nejaky vyznam atd, ale nebala bych se toho, ze by se zacaly krizovat pri tvem vstupu do kavarnicky 😉
@nonnni Ale já nesoudím někoho jen proto že soudí ostatní.Jen nemám rádá když někdo soudí aniž by poznal.A třeba co se bezdomovců týče,nevím jak to mají ostatní ale já se spíš vždycky zamyslím nad tím kam naše společnost dospěla že je tolik lidí na ulici.A taky proč zrovna on je na té ulici.Mám znamého bez domova a skončil tam jen proto že mu v 20 letech zemřeli oba rodiče on neměl jak platit nájem a majitel bytu ho vyhodil.A dostat se zpátky je mnohem težší než se dostat dolů.
Nemám ráda škatulkování asi jsem ktomu nebyla vychovaná.Moji rodiče ač jsou trošku starší jsou oba tetovaní.Mamka dokonce má tetování teprve 6 let.Vždycky mě učily neškatulkovat,ale dívat se a snažit se porozumět a třeba i pochopit.
!!!!KAŽDEJ JE JEDINEČNEJ A KDO JSEM JÁ ABYCH SOUDILA.!!!
@terry1512 neverim, ze nikdy neskatulkujes. Kdyz jdes v noci po ulici a vidis potacet se opileho chlapa, tak predpokladam, ze prejdes na druhy chodnik a nepujdes k nemu se ptat, zda nahodou je opravdu opily, nebo ma hypo/hyper glykemicky zachvat...kazdy skatulkuje, neverim, ze bys na nic neprisla.
A je fajn, ze ty se zamyslis treba nad tim bezdomovcem...take uz mas urcitou zkusenost, ktera te naucila, ze ani bezdomovec nemusi byt v te situaci svou vinou...ale uz ted skatulkujes lidi, kteri maji jiny nazor...na lidi, kteri jsou ignorantsti a nevis ani duvod, proc treba prave oni skatlukuji lidi s tetovanim.
@nonnni Já jen řekla že mě takový lidi štvou.A třeba ano přejdu na druhej chodník,pokud vidím na první pohled opilího člověka.Srazit se nepotřebuju ale když bude ležet na zemi tak neprojdu kolem jako většina lidí.Toť vše.Neškatulkuju.Ač celkem mladá život mě naučil.A že mi to nevěříš je mi celkem jedno,kdo mě zná tak ví.
Tvůj důvod by mě zajímal proč ti lidé s tetováním nebo piercingem vadí.A myslím že nejem mě.
A nepiš že ty bys to nechtěla to už si psala.Napiš proč ti takový lidi vadí.
styl, co popisuješ na mě rozhodně nepůsobí jako obraz špatné matky, spíš se mi nelíbí esteticky hlavně tetování, tunely nevím, co to je.
odpovídám na uvodní dotaz: "takoví" lidé mi nevadí pokud se chovají slušně. Já mám tetování a chystám se na další, kov žádný, za to 100% vždy nějaký flek od prcka... :D neřeším jestli jsem namalovaná nebo jesli je někdo tlustý atd... Pro mě je důležité jak se lidé chovají ne jak vypadají.
@terinda Určitě to žře má člověk velké tetování nemá smysl upoutávání pozornosti nebo teda aspon určitě ne u mě 😀 Jen pro mne má každé tetovaní určitý význam a u toho i místo kde ho mám a být to malé tak to ani nejde vidět a hlavně by to vypadalo dost divně mít uprostřed hrudníku malou černou věc 😀
Mám kamarádku a ta je ředitelkou realitní kanceláře má potetované obě dve nohy celé a celé záda .....Jednou jsem kdesi viděla obrázek stál na něm chlap v riflové vestě,džínách s čírem na hlavě,celý potetovaný a vedle byt obrázek toho samého muže jen v doktorském plášti(takže bylo tetování zakryté, číro měl učesané a nikdy by jste to do něj v tom prvním obrázku neřekli.....Mrzí mě že lidé mají takové předsudky jen mě zajímalo kolik je mamin co se na to dívá stejně a taktéž naopak 🙂