Jaký je život s jmény Eliška, Štěpánka, Anežka?
10. srp 2022
...a podobné jména ze základu zdobené. Jak se vám žije s těmito jmény? Líbí se vám?
Předchozí
Strana
z2
@janina228 mne se i libi ty zakladni varianty a prijde mi hrozna skoda, ze Anna nebude nikdy Anna. Nebo Jan, Josef...taková krásná jména. Tohle aspoň mají Elišky vyřešené.
@felixfelicis změnit úplně krásné jméno Josef na Pepa.. to by mě opravdu zajímalo, jak tohle mohlo vzniknout 🙈. Zlatě Anička nebo Maruška do devadesáti 😆. Nicméně myslím, že to začíná a končí v rodině a na sebevědomí dítěte. Když doma se říká i základní tvar jména (a to i za normálních situací) řekla bych, že tím dítě získá sebevědomí a jasný vztah ke svému jménu co má.. a základní tvar svého jména nebere jako nadávku..
Předchozí
Strana
z2

No já pořád nějak nechápu, proč zrovna u Anny a Marie se vžilo to, že se budou do důchodového věku představovat jako Aničky a Marušky? Já to nechápu. Stejně jako řeknu Jani, Hani, .. tak řeknu i Ani nebo Maru? A když se představím jako Jana, Hana, Dana.. proč by se Anna měla představovat jako Anička? Mě to hlava nebere 🙈. Jinak Eliška je hezký jméno, ale od dob pohádky Princezna ze mlejna tam furt slyším to dlouhé É na začátku, no...