Jaký overlock pro úplnou šičku začátečnici?

ambera
1. kvě 2016

Holky, potřebovala bych radu od zkušených. Chtěla bych dceři ušít šatičky. Stroj mám po babičce, tak snad to dá. Ale nemám overlock. Jaký byste mi doporučily? A nechci za něj dát dvacet tisíc 😉

Děkuju!!!

mandala
1. kvě 2016

Pokud začínáš šít, nemusíš si hned pořizovat owerlock, docela dobře jdou ušít i na obyč. stroji. Pořídila bych až tehdy, až bych zjistila, že mě šití opravdu baví a chci se mu věnovat. Pokud jseš rozhodnutá, podívej se třeba na značku Brother, jsou kvalitní a snad najdeš nějaký v nižší cenové relaci. 😉

petrajurinova
2. kvě 2016

Pokud chceš šít jen na dcerku, je pořizování overlocku podle mě zbytečnou investicí, klasický šicí stroj naprosto stačí. Overlock bych pořizovala až se rozhodneš, že tě šití baví tak moc, že budeš oblékat celou širokou rodinu, nebo šít pro komerční využití.

majus6
2. kvě 2016

Ahoj, prijd do skupiny Siti siti siticko. Tam je spousta informaci 🙂. https://www.modrykonik.cz/group/2221/

Jinak na jedny saticky neni potreba, taky zalezi z jake budes sit latky, nepruzna latka se sije dobre i na obyc stroji.

samaber
2. kvě 2016

ahoj já jsem na stupnici začátečníků 0- dneska má přijít šicí stroj🙂
já jsem se rozhodla, že se to nejdřív naučím, což bude trvat a jestli mě to bude bavit a budu šít na děti, tak si treba ten overlock i pořídím- zatím ještě nechápu jeho užitečnost (na vlastní oči jsem neviděla, šít jsem ještě nešila- jen jsem o tom četla). Určitě asi ten nejlevnější kolem 6tis (myslím,že Brother), pokud bude plnit funkce co v té době budu potřřebovat. Jinak co se týče těch cen, ted jsem dala 2 tis za pár kousků látek a nějakých drobných pomůcek k šití, takže ona se ta cena stroje, i tak ztratí🙂)

adypro
2. kvě 2016

Ahoj, já jsem se naučila - tedy začala šít na mateřské na dcerku, dost mě to chytlo, časem jsem si pořídila i Overlock z Lidlu (4000 Kč) Singer, plně mi stačí. Práce je s ním jednoduchá a oblečky dostávají profi vzhled.
Pro Samaber: Overlock krásně začistí hrany obšije a zároveň ořeže - zarovná, takže tam kde se entluje je super, krásně se s ním šije z úpletů, nevlní látku a steh je pružný. Ale rovnosteh nenahradí, ten je hlavně potřeba.