Je bezdětnost skutečně děsivým osudem pro ženy?
Včera jsem si povídala s jedním klukem přes seznamku a bavili jsme se, povídali jsme si o spoustě věcí. Pak se mě ale zeptal, jestli mám děti. Napsala jsem, že ne, a on odpověděl: „Proč ne? Mít děti je zábava!“ Odpověděla jsem, že je to taky všechno možné, každodenní neplacená práce, spousta rizik pro tělo... Začal mi odpovídat věcmi jako: „Tvé názory jsou na ženu divné“... a „pospěš si, mohla bys skončit úplně bezdětná!“ ..A když jsem odepsala, že možná on očekává, že se bude bavit se svými dětmi, zatímco matka bude muset dělat všechen úklid, vaření, školní věci, návštěvy lékaře atd., odpověděl: „Zníš, jako bys nenáviděla muže!“... Myslí si dneska snad všichni, že žena smí myslet jen jedním konkrétním způsobem a mít jen jednu konkrétní touhu? A vyhrožovat někomu „strašným, děsivým osudem, bezdětností“ je jako normální?
Sorry ale vždyť ty jsi a priori předpojatá a hážeš všechny muže do jednoho pytle se štítkem " on očekává, že se bude bavit se svými dětmi, zatímco matka bude muset dělat všechen úklid, vaření, školní věci, návštěvy lékaře atd."
Kde jsi tohle pobrala prosím tě? Ve své původní rodině? Tolik předsudků a zahořklosti...
Jedna věc je nechtít mít děti. Prostě to necítíš a nechceš je.
Druhá věc je to, co předvádíš ty. Máš v té rovině pošramocený pohled na muže a to může ovlivňovat to, že děti " nechceš".
Tak ti přeju, abys po 40ce nepotkala normálního super chlapa, kterých je mimochodem spoustu, který se stará o domácnost i vaří a staral by se i o děti a tebe. To by bylo nemilé prozření..
Samozřejmě nikdo tě nenutí chtít mít děti. Ale zkus sama pro sebe zapracovat na svém vztahu k mužům. Bude ti tak na světě lépe🙏
Boha jeho, to je zase slátanina. Zaobírej se důležitými věcmi a ne ,,co by bylo kdyby". Nebuď vztahovačná, že ti vyhrožoval bezdětností. Umíš snad rozhovor ukončit.
Kdybych si myslela, že popisuješ průběh nějakého virtuálního rozhovoru, tak ti poradím, abys šla na terapii, takto ti doporučuji zaměřit se na čtení knih, mnohé se tím naučíš...
@anonym_autor normální není hlavně tvůj přístup, že mít děti znamená, že budeš muset dělat úplně všechno, zatímco chlap buď vysmátý a nebude dělat nic. 😉 Má pravdu ten chlapec, problém máš co se týká vztahů s muži. Co se týče dětí, máme většinou tu volbu si zvolit, pokud zdraví dovolí a mít děti není povinnost. Ovšem nemít děti, protože je budu muset vozit k doktorovi, to je celkem pitomý důvod bezdětnosti. 😃
@anonym_autor normální není hlavně tvůj přístup, že mít děti znamená, že budeš muset dělat úplně všechno, zatímco chlap buď vysmátý a nebude dělat nic. 😉 Má pravdu ten chlapec, problém máš co se týká vztahů s muži. Co se týče dětí, máme většinou tu volbu si zvolit, pokud zdraví dovolí a mít děti není povinnost. Ovšem nemít děti, protože je budu muset vozit k doktorovi, to je celkem pitomý důvod bezdětnosti. 😃
@cherie24 já původně nechtěla přispívat, protože zakladatelka se nevyjadřuje. Ale teď mi to moc nedá. V obecné rovině. Ty tam nevidíš tu mizogynni názory toho chlapa. Já tedy docela jo. Její reakce je možná tvrdá a na seznamkach se spíš očekává pozitivní,,jo jednou bych děti asi chtěla, než tohle" ale za mě je to celkem legitimní. Od něj přišla kritika a manipulace.
@cherie24 já původně nechtěla přispívat, protože zakladatelka se nevyjadřuje. Ale teď mi to moc nedá. V obecné rovině. Ty tam nevidíš tu mizogynni názory toho chlapa. Já tedy docela jo. Její reakce je možná tvrdá a na seznamkach se spíš očekává pozitivní,,jo jednou bych děti asi chtěla, než tohle" ale za mě je to celkem legitimní. Od něj přišla kritika a manipulace.
Já bych spíš chtěla vědět, jestli on děti má.😅
@ee.liska Souhlasím, že to zní jak názory AI chatboota, ale jestli je týpek fakt reálný, tak to bych si radši koupila hračku na Růžovém slonovi.
@anonymko Já bych se s takovým borcem vůbec nebavila, napsala bych mu, dík, na nevyžádané rady mám matku a jedna mi stačí. Další v životě nepotřebuji.
Ale asi není na škodu prozkoumat svoje hodnoty bez předsudků. Mít děti není povinnost. Někdo se chce věnovat kariéře, cestování, někdo chce mít jen nohy na hoře nic nedělat a i to je naprosto v pořádku. Někdo nenajde toho pravého s kým by je chtěl skutečně mít. Jediné, co je důležité, abys ty byla se svým rozhodnutím spokojená, skutečně v souladu a neudělala životní rozhodnutí kvůli blbým rodinným vzorcům, že je vše na matce.
@alice180 Mně přijdou, že oba mají zkreslené a omezené pohledy na realitu. On si neumí představit, jinou roli ženy než matky a že jen v roli matky může být žena šťastná. Na druhou stranu centra asistované reprodukce mají celkem žně. V mládí to jde většinou líp. A ona se vidí v mateřské roli jen problém a že je vše je na ní.
Každá žena má právo rozhodovat o svém životě a nesmí ji někdo strašit ‚bezdětností‘ nebo kritizovat za svůj pohled. Důležité je, abys byla spokojená ty sama. 🙂
@anonym_autor Mám dvě kamarádky, jedna si bezdětnost vybrala dobrovolně a žije spokojeně. Děti ji v životě nechybí. Druhá je mít nemohla a ta se s tím dlouho smiřovala. Já mám dvě, ale nedělám vše kolem nich, v tomhle jsme s mužem jeden team.
@anonym_autor Máš právo rozhodnout se, zda chceš nebo nechceš mít děti. On má stejné právo. Ty nemáš právo na předsudky ohledně jeho očekávání, pak se nediv, že ani on nereaguje podle tvých představ.
K otázce v názvu diskuze. Pro mě osobně by to děsivé bylo. Hodně.
Tohle je celkově hodně zkreslený pohled na ženy a muže obecně 😀 A vůbec mi nepřipadá, že by to psal nějaký reálný člověk.

No zníš mi jako AI 😁 A pokud ne, tak jestli ten kluk má zkreslené představy o ženách a jejich roli v rodině, ty jsi jeho zrcadlo ve zkreslené představě o tom, jak fungují muži