Je svědění nohou během těhotenství příznakem svrabu?
Ahoj, prosím..jsem ve třetím měsíci těhotenství a poslední 3,4 dny mě silene svedi nohy..ale hrozne…dělají se mi pokaždé pupinky a z jich strupy..a mám hrozny strach ze svrabu i když nevím, kde bych ho vzala..🫣🫣
Fenistil, nevím, zda vnitřně kapky, ale mast by jít měla. Ony ty nohy možná i otíkají a tím se to zhoršuje. Tak třeba chladit, nohy nahoru.
Ještě mě ale napadlo jedno - svědění můžou mít za následek i játra. Zkus se o tom zmínit při příští kontrole a kdyby ti dělali odběry krve, ať vezmou i jaterní testy. Jen tak pro jistotu. Nechci strašit, ale preeklampsie je taky o játrech.
U mě přesně takhle svrab vypadal. Přijde mi, že jsou na fotce o trochu vidět cestičky pod kůží.
Svrab, měla jsem to stejně. Pomohla sirná mast z lékárny bez předpisu. Nebo muze Mudr napsat silnější.
@miksar Já měla něco podobnýho - až po pár dnech všichni kolem nadávali na pidimušky. Tak jsem si jich víc všímala a ano, byly to ony. Začala jsem se stříkat repelentem a nové se neobjevovalo. Nosila jsem sukni a pod ní legíny po kolena a měla jsem to přesně na nohách od kolen dolů. Mnohem horší než to na fotce.
Takže výsledek? Může to být to i to.

Neškrábeš si to? Jinak tě může taky kousat ledacos.