icon

Je synchronizace menstruačních cyklů mezi přítelkyněmi možná?

9. zář 2025

Podle internetu je to spíš pověra a nesmysl. Ale mě se to fakt stalo. Travime s kamarádkou téměř každý den, jsme si opravdu hodně blízké a měla ms úplně jindy. Na dovolené se nám srovnal, mě začala ms a hned druhý den ji také.... A to to měla dostat až za 14dni!
Od té doby to máme stejně. U mě je to o to divnější že jsem vždy měla nepravidelnou ms. Od té doby mám pravidelnou.

Zažil jste to někdo? Je to fakt zvláštní.

levandule_k
9. zář 2025

V knížce Plodnost Helena Máslová myslím píše, že se můžou ženy synchronizovat, které jsou spolu úzce propojené. Vím, že tam ještě psala, že v někde v dávnějších dobách léčila nepravidelnost ženského cyklu tak, že žena spala venku pod širým nebem, aby se synchronizovala s měsícem, ale tady tančíme na hraně alternativy/ezo

Já znám opačnou situaci, moje mamka jede přesvědčení, že ona nemůže mít nic lehké, samozřejmě má dvě dcery a když jsme bydlely doma a řešila se dovolená, tak plánovat ji podle našeho menstruačního kalendáře bylo peklo, protože skončila jedné, začala druhé, skončila druhé, začala třetí. Pěkně tři týdny. Hezky, co vysílala do vesmíru => tj. mám smůlu, mám to vždy složitější než ostatní, my se nemůžeme synchronizovat, se jí vrátilo 😅

mishka87
9. zář 2025

Nevím, co je na tom pravdy, ale mě se to stalo dvakrát. Jednou, když jsem pár měsíců bydlela s kamarádkou a měly jsme to najednou obě +- 2 dny od sebe stejné. No a teď zase s kolegyněmi z práce. Tedy teď už jen s jednou, jelikož ta druhá bere hormony kvůli časté MS. Je pravda, že s tou jednou kolegyní mám dost často směny. Obzvlášť teď, co je naše vedoucí v dlouhodobé neschopnosti.

reeeza
9. zář 2025

Mě se to stalo v životě několikrát. Jak se sestrami, tak s kamarádkami či spolubydlícími. Vždy po pár cyklech.

Jedná z teorií je, že to pochází z dob pravěku i hlouběji do minulosti. ( Vítězná) samice když ovulovala, tak u ní byl samec po čas celé ovulace/ plodných dní. Uzurpovala si jej tak pro sebe. A zamezila tak jeho přístupu k ostatním ovulujícím samicím. Synchronizace menstruací je dle této teorie synchronizací ovulací a boj o samce ve smečce/ tlupě.

🤷‍♀️

dashyyy
10. zář 2025

Já mám stejnou zkušenost s kolegyní.. sedíme spolu přes 7let v kanclu, pár metrů od sebe a už asi tak 3 roky jedeme synchro jak hodinky