Je věkový rozdíl 11 let v pubertě normální?
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je normální když holka má 15 let a její přítel má 26
@ai30
Nejak by me zajimalo kde beres tu jistotu ze si 15 leta holka neumi rict co chce ...
Jako kdyz to obratim je plno nerovnocenych vztahu i dvou dospelych lidi
Nedavna didkuze o hrani orgasmu ...kdy zenske neumi s manzely mluvit otevrene o zom co se jim libi a jak...
O tom kdy jsou rodiny kdy rozhoduje pouze muz co se kupuje a co ne ...
Proste ne vsechno je vekem ...
A pokud 15 leta holka randi s 26 letym ...
Muze byt stejne jako by randila s 19 letym....
Nekde v nejakem dotazniku jsem koukala uplbe na otazky 1. Sexu u kluků a často tam padal vek hako 17...18 apod ...
Ja osobne si v 16 dokazala rict co chci a prave naopak me nebrali ti uchechtani blbinci kteri nez mi dali pusu se male posrali do kalhot. Pri diskuzi neznali slovo feedback nebo slaňovat ...
Ale byla jsem i s klukama v mem veku i mladsim 😀 ja 16 on konec 14 ... a :/ nepoznala jaem to...
Chytry super kluk velky jak hora ... inteligentni ...
Hlavne nevim z hake literatury cerpas ale v me dobe mely holky ms okolo 11-13 let ...
Ted uz tomaj holky od 8 ... takze se proste nejenom posunula ta opticka hranice ...nebo i to co je tem holkam dovolene ale urcite i fyzicky jdpu na zom jinak nez holky pred 15 lety ve stejnem veku ...
@veronicka89 Úplně nevím, z čeho čerpáš ty, ale i za nás (ročník 1981) bylo taky občasné, že holky měly MS už takhle brzo...a tedy mám dcery ve věku 12 a 14,5 a tedy rozhodně vím jen o jedné dívce, která má MS od 10, zbytek kolem 12/13....takže i toto vyvracím...je to jako za nás...Skutečně, mám opravdu přímou zkušenost. A tedy ani fyzicky mi ten rozdíl nepřijde. Ale jak píšu, mám to doma, tak to vidím v přímém přenosu. I já ve třídě měla tehdy holky, které vypadaly o několik let starší...žádná změna dneska.
@sarihy asi zalezi kde ... ja znala 3
13 lete slecny ( ted uz vic)
A kazda je uplne jina a 2 z nich jsou prave jako ja a my v tech 15..
Mobil make up kluci nakupy internet
@veronicka89 Tak jako takhle, ano, za nás se tolik nenakupovalo, ale to možná proto, že ještě tehdy prd bylo v těch devadesátkách...takže ano, v tomto ohledu rozdíl je. Ale jako tedy vzhledově vůbec, to jako bez debat. I za mě se holky malovaly, chodily vyzývavě oblečené a prostě se chovaly tak, jako se chovají některé spolužačky mých dcer. Prostě není rozdíl. Takhle generace je stejná, jako naše, jen s více možnostmi, to je celé. Ale dospívají v podobném věku a telata to jsou stejná, jako my. Ale ty máš malé děti ještě, takže to nemáš doma, proto to možná vnímáš jinak.
@sarihy je mozne ze to tak kolem sebe mas...
Ja mam jine info a vypozorovane veci ...
V 9 tride nase zabava fakt nebyla grupac 😀
Ptz jen asi 2 holky mela na zakladce ve tride za sebou sex...
O tom ze se 12 lete komplet malujou , nosi gelove nehty lepi rasy apod ;) to jsem prave nezazila
@veronicka89 co to je za dotaz proboha? Tebe by v 26letech snad přitahovalo 15tilety klik - dítě, pokud ano jsi divná 🙋♀️Odpovídám autorce. Tobě může být můj názor snad ukradený, stejně jako mě může být fuk co si myslíš ty ☝️
@veronicka89 Tak máte asi v Rakousku jiné puberťáky. U mé dcery ve třídě má kluka 1 holka, sex rozhodně nezažila ještě žádná, a grupáč fakt jako nevyhledávají. Ale jak píšu, jiný kraj, jiný mrav. Asi mám kliku na normální okolí mých dětí, díky bohu
@sarihy mluvim o CR
@sarihy konkretne id holky zname ktera se s vrstevnikana ze tridy nebavi ptz v 9 tride byla zabava poradat grupace ;)
A bavim se o 9. Tride = 14..15 let holka
@pajusz myslim to tak ze kdyz jsem domu v 16 privedla 20 leteho ( opticky klidne i na 26 ) jestli by sis rekla ze je to divne...
@veronicka89 Já se bavím o 8. a 9.třídě. A jak píšu, takové dítě mám přímo doma, takže tak nějak povědomí mám. To, co popisuješ ty, je díky bohu jen kapka v moři, asi máš smůlu na zvláštní okolí. Protože tohle, o čem píšeš, skutečně není normální. Ty holky jsou zcela jiné, než je tady vykresluješ. A to jako myslím vážně. A až jako mě uráží, že takhle o nich píšeš, protože to prostě není pravda. Ono je to trochu jiné z doslechu a trochu jiné, když ten život s puberťákem prožíváš. Asi máš holt kvůli svému okolí maličko pokřivený pohled, ale chápu, stát se to může. Jen to prosím neber jako bernou minci, protože to je holý nesmysl.
@veronicka89 Ty zijes v Rakousku, tvoje deti do skoly nechodi a mas 'vypozorovane', jak se dnesni pubertaci chovaji z toho, co ti rekla jedna dcera tvoji zname? To je hotova sociologicka studie teda..😂
Vubec nechapu, proc porad resis, jak kdo vypada. Kdyz vypada trinactilete dite na dvacet, znamena to, ze si muze poridit ridicak?
@ai30 stravila jsem 10 dni s takovou holkou ...povidaly jsme si a jsem co dela cim se zabyva a jak vypada ;)
Dale info o gruppen sexu mam od kamosky a jejich dcery ...
Dale jsem taky vidim co tyhle holky a od kdy sdili na tik toku ...
A to ze resim jak kdo vypada ,je ptz tak jak muze byt nekdo vyspely / nevyspely v 15 ... muze byt vyspely / nevyspely v 19 - mentalne i fyzicky ...
Ja si proste myslim ze muze byt holka v 15 mentalbe i fyzicky na tom stejne jako jina holka v 18 letech !
@ai30 moje deti do skoly chodi ,ale tady to je uplne jinak ...
Tady si holky ( 15-30) skoro vubec nebarvi vlasy, nemaji umele nehty ani rasy... jako jo i takove tu jsou ale spise mensina ...
Takze to ted do toho motat vubec nechci ;)
@veronicka89 Problem je, ze ty zamenujes fyzickou vyspelost za mentalni a nechapes, ze je mezi nimi rozdil.
Podle mně záleží na těch dvou. Jsem s manželem od 16, je mezi námi 10 let, jsme spolu 17 let. Ne, že by to vždycky bylo ideální, ale nikdo lepší teda okolo mě nebyl a není 🙂
@ai30 vadi mi tenhle styl konverzace ala vysmivani ...
Ja pro tebe treba pisu nesmysly ale srsle je to muj osobni nazor a nikomu se nesmeju ani na nikoho neutocim...
Sice se s tim tady obcas setkavam ze se kdyh uz lidi nevi co by chcou odpelkovat vysmechem nebo urazkou ;)
Zkus to prosim na me nedelat ...a pokud mi chces neco napsat zkus to normalne...
@sarihy dik ..oddychla jsem si 🙂
Jinak zajimave je ze ra 1 je z velice vysokeho prostredi a dobre skoly( ta s tim grupacem😀)
A ta druha uplne naopak skola i s par romy a socialne dlabymi ve tride i v okoli apod )
@veronicka89 Ale ty nepises svuj nazor, nahodne historky tu prezentujes jako fakta. Nebo to, ze se menstruace posunula z 12 na 8 let je jen tvuj nazor?
@ai30 ne to ze zacinaji menstruovat i 8 devcata je fakt !
@veronicka89 To, ze i pred triceti lety zacinala nektera devcata menstruovat v 8 letech, je taky fakt, Ta hranice se neposunula. Nastup menstruace pred 9. rokem je 'syndrom predcasne puberty' a je to vyjimka, ne bezna vec!
@ai30 ne hranice 1.menstruace klesa v 17.stoleti mely holky ms okolo 17 let ... a takto to postupne klesa ... jsou na to normalni statistiky ...
A ano v 8 je vyjimka ... ale je to cim dal casteji mit ms pred 10 rokem ...
@veronicka89 Smarjapano no ale my se bavime v cem jsou dnesni holky jine od toho, jake jsme byly v detstvi my. Tys vyrustala v 17. stoleti, ze ti ta statistika prijde relevantni?
@veronicka89 děláš z toho úplně jinou story než je. Na jedné straně zvyšujes hranici a na druhé snižujes a rázem jsme z 11ti leteho rozdílu na 4 letem 😄 dělej si co uznáš za vhodné a i svým dětem dopřej co uznáš za vhodné. Ja jsem reagovala konkrétně kdyby se to týkalo teď mého 15tileteho syna, tak nespekuluj a nevymyslej 😄 nebo jestli ho znáš tak prosím 😄😄 ale věř že takové dítě bys do pelechu nechtěla, pokud jo jsi divná 🙋♀️
@ai30 omg
@pajusz ty tady zase pises o 15 let klukovi a diskuze je o 15 let holce - ja v tom vidim rozdil ;)
@veronicka89 OMG! Takze se menstruace za poslednich 50 let posunula z 12,5 let na 12,3 ?! No tak to je ale obrovsky rozdil, to meni uplne vse...😅
@ai30 novejsi nemam ale domyslime si ;) ze
@ai30 vis z ceho se delaji statistiky ze ;) ?
@veronicka89 Kdyz nemas novejsi statistiku a tedy netusis, jak se ten zacatek posunul, proc delas, ze o tom neco vis?

A jinak k tomuto - normální mi to nepřijde, navíc když vidím to moje skoro 15L ucho, tak si upřímně nedokážu představit, co by si s ní dospělý chlap počal, a ona s ním tedy. Já tedy obecně nechápu větší věkové rozdíly, až mě děsí představa, že bych ve svém věku teĎ měla vedle sebe třeba 58L chlapa (brrr, mám osypky až), ale chápu, proti gustu... Jako matka bych nadšená nebyla a asi bych to dávala dost silně najevo. Ale myslím, že u nás to nehrozí, zatím jsou chlapci fuj a ble.