icon

Je vhodné nosit dlouhé šaty ve městě?

18. kvě 2025

Strašně se mi líbí jedny šaty, jsou dlouhé, s tylovou sukní. Jenže nikam na večerní společenské akce nechodíme. Myslíte si, že je blbé takové šaty vzít jen tak do města?

izz76
18. kvě 2025

Dej sem foto at mame lepší představu.

alpakovo
18. kvě 2025

Proč? V dnešní době už se to podle mě až tak nedělí/neřeší.... Já už třeba na plese byla v letních plážových šatech a nikdo ani nepoznal rozdíl

autor
18. kvě 2025
ira82_ra
18. kvě 2025

Za mě dlouhé šaty ano, ale tyto konkrétní už jsou opravdu spíš slavnostnější a vhodnější na nějakou událost/akci. "Jen tak" do města bych si je nevzala.

amazienka
18. kvě 2025

Hele a proč ne. Když je jinak neunosíš. A jestli se v nich cítíš dobře.. doplnila bych něčím městským, džíska, konversky.

alianan
18. kvě 2025

Za mě už jsou moc, ale třeba dlouhou tylovou sukni v této barvě, nějaký hladký vršek, tenisky a třeba džínovou bundu bych klidně nosila, to se mi líbí moc, ale jsem tlustá.

elesse
18. kvě 2025

Dlouhe nosim casto, sveho casu i tylovou sukni, ale jednak mi tylova sukne neprijde moc aktualni na bezne noseni a jednak tyhle saty jsou vazne spolecenske a nepomuzou ani tenisky… mozna maskovat vrsek tilkem, kosili,.. ale proc ho pak mit

zezule007
18. kvě 2025

No na nakup do lidlu bych si je nevzala.na nakou mestskou slavnost nebo na kafe s kamoskou ano.jsounkrasne,kup si je,uziti najdes 😂

hennrietta
18. kvě 2025

Já znám pár typů žen, kterým by tyto konkrétní šaty na jen tak do města slušely a zvládly by je nosit. Ale pokud si tím nejsi jistá, tak ten typ ženy nebudeš a nedoporučuju ti to.

autor
18. kvě 2025
@hennrietta

Já znám pár typů žen, kterým by tyto konkrétní šaty na jen tak do města slušely a zvládly by je nosit. Ale pokud si tím nejsi jistá, tak ten typ ženy nebudeš a nedoporučuju ti to.

@hennrietta Já byla schopná jít v plesových šatech (i s kruhovou spodnicí) na večeři do restaurace když jsme měli s manželem výročí 😄 Miluju takovou noblesnější módu 😊

xnikax1
18. kvě 2025

V tom případě bych vůbec neřešila,jestli je to vhodné. Pokud se budeš cítit dobře.🙂

lenerka1
18. kvě 2025

A proč ne, já miluju 50 léta, nabírané spodničky atd. a nosím i s dětma na výlety. Pokud se v tom člověk cítí dobře a nebudí mravní pohoršení.

moni_12
18. kvě 2025

Jasně, vzala bych si k tomu dzinovou bundu a tenisky a hurá do města.

autor
18. kvě 2025

Tak jsem si je nakonec objednala 🤩

ruzova_pastelka
18. kvě 2025

Za mě úplně klidně. S vhodnými doplňky to bude super. Mnohem víc mi sedí jen tak do města, než třeba do divadla nebo i na ples, kam už bych si vzala něco elegantnějšího. I když by se samozřejmě doplňky daly pozvednout i na tuhle úroveň, ale určitě mnohem pracněji, než na běžné nošení.

Druhá věc je, že tyl je šílený materiál, minimálně pro mě, já bych je měla po dvou třech nošeních zatrhané a plné děr a k nepoužití. Ale uznávám, že je možné, že někdo dokáže šatům věnovat tolik pozornosti, aby se mu to nedělo. Já tedy ne 😁

Btw. tyhle šaty mi sedí tak na taneční. Nic víc, nic míň. Byť vyznávám názor, že není oblečení, které by se stylingem nedalo uzpůsobit na široké spektrum příležitostí, tak tyhle mi účelem sedí jen a pouze na ty taneční (ani na tu prodlouženou už ne 😅).

hennrietta
19. kvě 2025

Tak proč se ptáš? 🤷‍♀️😄

autor
19. kvě 2025
@hennrietta

Tak proč se ptáš? 🤷‍♀️😄

@hennrietta No objednala jsem si je na základě toho co holky psaly, že se nosit dají 😃

alianan
19. kvě 2025
@ruzova_pastelka

Za mě úplně klidně. S vhodnými doplňky to bude super. Mnohem víc mi sedí jen tak do města, než třeba do divadla nebo i na ples, kam už bych si vzala něco elegantnějšího. I když by se samozřejmě doplňky daly pozvednout i na tuhle úroveň, ale určitě mnohem pracněji, než na běžné nošení.

Druhá věc je, že tyl je šílený materiál, minimálně pro mě, já bych je měla po dvou třech nošeních zatrhané a plné děr a k nepoužití. Ale uznávám, že je možné, že někdo dokáže šatům věnovat tolik pozornosti, aby se mu to nedělo. Já tedy ne 😁

Btw. tyhle šaty mi sedí tak na taneční. Nic víc, nic míň. Byť vyznávám názor, že není oblečení, které by se stylingem nedalo uzpůsobit na široké spektrum příležitostí, tak tyhle mi účelem sedí jen a pouze na ty taneční (ani na tu prodlouženou už ne 😅).

@ruzova_pastelka Na venkovní letní svatbu by byly ideální.

ruzova_pastelka
19. kvě 2025
@alianan

@ruzova_pastelka Na venkovní letní svatbu by byly ideální.

@alianan Teoreticky jo, prakticky jsem jednou na venkovní letní svatbě měla podobné a nedoporučila bych to ani nejhoršímu nepříteli 😃 Do toho tylu se ti motá jedno stéblo za druhým, zachytí se to o každou větvičku a po jednom dni jsou na odpis.

Plus tedy za mě je ta barva na letní svatbu či slavnost moc tmavá a výrazná, ale to už je otázka osobního stylu a barev, co komu sedí.