icon

Je vhodné žádat o plenky jako dárky pro dítě?

jana1719
4. bře 2024

Ahoj holky, jezdí za náma na návštěvu rodina a kamarádi, vždy přinesou i nějaký dárek od cesty (někdy pro mimčo, někdy pro nás), ale je to taková ptákovina, že si říkám, že kdyby mi za to přinesli i malé balení plen, ulevilo by mi to mnohem víc. Říkáte si takhle třeba někomu, co chcete, nebo je to trapný a měla bych být ráda za cokoliv. Říkám si, že alespoň u dědy s babičkou, když za náma jedou, bych to mohla zkusit...vypadá to, že nám chtějí nákupem trochu pomoct, ale ve finále jsou prostě věci pro nás k ničemu. Nevím, nechci být zase nevděčná...

Strana
z2
jana1719
autor
Autor odpověď smazal
jana1719
autor
6. bře 2024

No tak vy asi máte všichni strašně osvícený rodiny 😅😢 !!!

Jako moje máma mi řekla hned, že tyhle věci na Vánoce, svátky apod. kupovat nebude, ať si to kupuju sama, že ona chce vidět tu dětskou radost.

A u ostatních si přesně vždycky říkám, že ty blbosti jsou za takový peníze a přitom ty pleny, kdyby koupili, tak by mi tak ulevili, je mi to líto, no. Ale jak říkáte, zkusím ty ptákoviny třeba prodat.

A ty Pampersky ještě rozmyslim. Beru to, že to je top a zadeček bude v klídku, ale ve finále ani nevím o nějaký gumičce na zadku. Dada jsem nevěděla, že jdou sehnat i v Polsku. Viděla jsem je jen na Rohlíku, tak jsem si říkala, že to bude taky dobrý.
Bože, jsem fakt tragéd, to jsou pleny teprv, musim se asi nějak vyklidnit...

zekrt
6. bře 2024

@jana1719 pampers si platí jen nejlepší reklamu, jinak na nich neni nic lepšího 🙃 kliiid... a fakt ostatní nesmrdí tak chemicky jak pampers

stazinka2018
6. bře 2024

@jana1719 před 5 lety mi přišly nejlepší cena/výkon plenky z Tesca, Albert, i Dada a z dm. Pempers byly hrozne a ještě drahé. Za pár měsíců se tím budu zabývat zase.

erchia
6. bře 2024

Osvícenou rodinu... taky máme v rodině lidi, co se ptají, jestli malej už jí čokoládu, přitom já ze strachu z ABKM, na kterou měl podezření, mu dávám zatím jen jogurt a sem tam gervais :D Takže asi tak ;)

Ale jinak k plenkám - taky jsme zkoušeli, v něčem plakal (pampers premium care), něco protékalo (lidl - lupilu, eco plenky). Nakonec jsme zakotvili u kombinace - dm přes den, pampers harmonie na noc a na vycházky, cestování a tak 🙂
Dm jsou super na doma, ale na cesty ven bych měla obavu, jestli neproteče a nebude chudák v mokrém. Ale vím, že někdo určitě používá jen dm a jsou spokojení ;)

Sem tam má tedy zpestření, že dostane pants, ať dm, či harmonie, ale výše uvedená kombinace se nám osvědčila, tak uvidíš 🙂 Navíc u pants většinou musí dorůst, ty má o číslo menší, než běžné plenky.

Čas od času tedy některé balíky těch "našich" taky smrděly trochu chemicky, ale to se nám naštěstí už dlouho nestalo.
A ještě nedávno jsme tak trochu z nouze v Bille koupili nějaký od značky Bella Happy a ty taky nejsou úplně marný...

Ale chápu ten pocit, že to vlastně není dárek, přece jen dospělí si taky běžně nedávají třeba papírové kapesníčky, ale u těch dětí je to prostě jedna z jejich hlavních potřeb, co jde koupit, a taky dost velká položka v rozpočtu.
A jako navíc, náš mladej si s obyčejným papírovým ubrouskem dost vyhraje ;)

linusha
6. bře 2024

@jana1719 já kupuji na bezva plenky nebo české plenky. Nebo v Dr Maxovi Bebelo nebo v DM

linusha
6. bře 2024

@jana1719 proč jsou podle tebe Pampers top?

jana1719
autor
6. bře 2024

@linusha asi pocitově. Neumim ty pleny nejak vyhodnotit, tak tim, ze jsou premium, ze jsou drazsi a neni to privatka, tak mi to prijde lepsi. Ale asi to mam zjevně zkresleny. Asi mám ty privatni znacky zkresleny obecne diky Dr. Max. Hrozne mi vadi, ze mi na jakykoliv lek, pro ktery si jdu, cpou jejich privatku a nejak mi to dava pocit, ze to je proste horsi.

jana1719
autor
6. bře 2024

@erchia To je docela dobrej napad, kombinovat dvoje. 🙏 Je fakt, ze prave tu plenu hned jak je pocurana menim, takze to fakt lita....a pents jsou zatim mimo nasi ligu, u novorozence mi to nedava smysl...

michaela666
7. bře 2024

@jana1719 Tvoje máma by nevěřila, jakou měla moje malá radost z plenek tak do roka a půl. 😃 Na vánoce byli pod každým stromečkem, hezky zabalené v barevném papíru s tlustou mašlí. Nezajímali jí žádné hračky, jen ty plínky a že je může roztrhat z papíru. Zábava i na 20 minut se záchvatem smíchu ze zvuků trhání papíru.

Já taky byla vyděšená a pořád něco studovala, ale začala jsem už v těhotenství. Nejdřív řešíš pleny a kosmetiku, pak začne složení přikrmů a potravin. Mezitím šátek/ nosítko. Nejnáročnější to pro mě bylo s botama - správný tvar, značka, barefoot/klasika,.... Teď se budeš pořád učit, ale hlavní je se s tím moc nestresovat.

elesse
8. bře 2024

@jana1719 pants jsou az od velikosti 3 nebo 4, takze resit nemusis🙂 a podle me jsou pampers priserne, nejake jsme taky dostali, spotrebovalic sle jsou hrozne hodne parfemovane a ty sleep and play ci jak nam pekelne protekaly. Po kazdem ucurnuti bych neprebalovala, novorozence jsem prebalovala jen pokakane, i tak to bylo po kazdem kojeni🙂) me se nejvic osvedcily babylove a albert, jak normalni tak pants. Ostatni privatni znacky nebyly dobre, kolorky a muum dobre, ale drahe. Brala bych i bobilo, jsou fajn a jsou mi sympaticke, ale na bytu nemam kde skladovat zasoby a jinak se na objednani nevyplati

erchia
9. bře 2024

To chápu, že pampers vnímáš pocitově kvalitní, měla jsem to obdobně, a synovi opravdu sedí, ale v premium care plakal při každém načůrání, takže otázka, jak to s tou kvalitou nakonec je, ovšem to člověk někdy přemýšlí u všeho... Obzvlášť, když je to pro děti.
To plakání po čůrání samozřejmě mohlo mít i jiný důvod, ale jsem ráda, že jsme zakotvili u těch harmonie. Ale chtěla jsem vyzkoušet i různé eco, ale ty zas bohužel protékaly a tak.

A i za to střídání jsem ráda, už jsem byla smířená s tím, že pojedeme v harmonie, pak švagrová, kdy neteř je mladší, než náš, poskytla recenzi, že dm dobrý, tak jsme mohli přejít na kombinaci ;)

A pants určitě až pro větší, my je taky celkově nepoužíváme, to spíš je koupíme na vyzkoušení, popř. když nejsou zrovna dostupné jiné.

A s tím maxem tě taky chápu, my ho naštěstí nemáme tolik dostupný, ale taky mi to vadí. Ale cpaní něčeho nemám ráda obecně.

Strana
z2