icon

Jít na rande se starším klukem? Obavy a možnosti řešení

7. srp 2024

Ahojte, byla jsem na takovém kurzu o prázdninách, kde mě vezl bývalý žák mého učitele, který ten kurz organizoval, protože bych měla jinak problém se tam dostat. Cestou jsme si povídali a tak jsme si sedli, že jsme se pak bavili i během toho kurzu a odvezl mě i zpátky. Cítila jsem se s ním, jak už dlouho s nikým, ale nic jsem od toho nečekala, kým mě dnes nepozval ven. A já nevím, nechci přijít o příležitost, neboť mi je sympatický, i když vůbec nebyl můj typ na začátku, ale ještě nikdy jsem neměla vztah a mám dost chaos v mnoha věcech, kromě toho bojuji už 3. rok se sociální fobií, o čem on neví, protože jsem se při něm cítila, jako kdybych žádnou fobii neměla, co se mi už léta nestalo. Bojím se, jak to přijme a vlastně se bojím všeho😂. Ještě pro info mně je 16 a jemu 20, ale myslím, že to není problém

autor
•
Autor odpověď smazal
•
hennrietta
•
7. srp 2024

Pokud tě pozval ven, tak si můžete užít fajn procházku. Nemysli hned na vztah, vždyť můžete být i jen přátelé...
Rodičům jsem vždy popravdě říkala, kdy a s kým jdu ven.

fifinka2020
•
7. srp 2024

Ad rodice: Jdu se projít s kamarádem? 🤷‍♀️

marketa1218
•
7. srp 2024

Jasně jdi, věkový rozdíl je v pohodě. Chovej se přirozeně a uvidíš 🙂. Rodičům řekni normálně pravdu, že jdeš ven s kamarádem?

autor
•
7. srp 2024

@fifinka2020 ale oni to budou prožívat

mourovatakocka
•
7. srp 2024

A proč by to měli prožívat? Myslíš, že lepší je vyrazit s někým a jim neříct nic? Normálně řekni, že jste se poznali na kurzu a půjdete se projít do parku.

autor
•
7. srp 2024

@mourovatakocka neboť je znám, ale tedy půjdu a řeknu jim pravdu

mishka87
•
7. srp 2024

Normálně řekni, s kým jdeš ven. Klidně jim řekni, kde jste se poznali. Z vlastní zkušenosti vím, že zatajovat a lhát rodičům je daleko horší. Mamka mi pak vždy vyčetla, že jsem jí měla vše říct.
Pokud je ti s ním dobře, jdi. Nemusí z toho být hned láska, ale třeba jen přátelství.

autor
•
7. srp 2024

děkuji všem, ale pořád se toho trochu bojím🙈

cilkat
•
8. srp 2024

Strach je normální, zvlášť pokud máš fobii. Ale jdi do toho. Neřeš hned vztah. Kdyby tím začali rodiče, tak je utni - ať si počkaj, až budete vědět vy dva. Prostě využij toho, že vám je spolu dobře. Když to vyjde jako vztah, bude to super. Když nevyjde, nevyjde. Máte oba spoustu času.

baboone
•
10. srp 2024

Někde se začít musí, ono to půjde, můžete ho brát "tréninkově", někde se to přeci naučit musíte 🙂. Možná to máte vy jinak, ale za mě je nejlepší upřímnost a autenticita... Klidně bych o své fobii řekla, i s tím, že s ním je to jinak... Komunikace je základ všeho. Držím palce!