icon

Jméno + příjmení

ksgo
15. lis 2015

Ahoj holky,
uvažovali jsem o jménu pro chlapečka a moc se mi líbí Vít (víteček, vitoušek, víťa, vítek), ale příjmení máme Tichý. Takže Vít Tichý. Vyslovuje se vám to špatně? :/ Případné další varianty jsou Václav a Antonín, ale Víteček se mi líbí prostě nejvíc.

Díky za názory, Zuzka 🙂

misar91
15. lis 2015

mě se to vyslovuje pěkně ale chápu že dvě téčka hned po sobě může někomu dělat problém.a co třeba nedat Víta ale Vítka nebo Vítězslava? ;) ale upozorňuju: Vítkové zloběj,vím o čem mluvím 😀 😀

ireniq
15. lis 2015

Mně se to vyslovuje hezky, to druhé t je vlastně ť, , takže mi to nezní jako dvě stejné hlásky za sebou.
Když zkusím třeba Vít Trefa, tam mi to vadi, ale Vít Tichý se mi moc libi.
Nápad s Vítězslavem je taky dobrý, příjmení je krátké a třeba si může jednou nechat říkat Slávek, pokud by se mu to líbilo, myslim v dospělosti.

bajana
15. lis 2015

Máme priezvisko na S a vylúčili sme mena, ktoré končia na S a š práve z dôvodu výslovnosti. Ale ak sa vám to páči, nevadí to až tak veľmi, len ho potom naučte vyslovovať vlastné meno 😊 V jednej slovenskej telke je Marek Gudiak, ktorý vlastné meno vyslovuje Marekudiak, teda ako Marek Udiak. A to je veselé, hlúpe a trápne zároveň 😃

mandala
15. lis 2015

No, vyslovuje se hůř, já bych asi nedala vzhledem k příjmení. Další jména sedí pěkně. 😉

sara84
15. lis 2015

Vit i Tonicek byli me vyvolene ale neprosly. Me se k prijmeni nejvice libi Antonin

loc
15. lis 2015

Vitek mi z nich prijde nejhezci, k prijmeni Tichy sice Vit neni uplne idealni, ale katastrofa to taky neni. Mne by se z tech 3 jmen nejvic libilo dat jmeno Vitek Tichy 🙂

jaja01k
16. lis 2015

Je to trochu krkolomné. Já jsem při výběru jmen taky vylučovala ta, která končí písmenem, kterým začíná příjmení. Mně se teda navíc Vít ani nelíbí. Antonín i Václav jsou krásná jména a k příjmení Tichý se hodí 🙂

evulina77
16. lis 2015

podle mě to jde - Vít Tichý mi nějak nevadí, ale víc se mi líbí Václav Tichý. Je to takové lépe znělé a takové jako kulaté, Vít Tichý mi příjde moc ploché. Asi nejsem moc srozumitelná, ale tak nějak to cítím 😀 😀 😀 😀 😀

coxa
16. lis 2015

Vít Tichý je lehce krkolomný, ale stejně mu v naprosté většině každý bude říkat Vítek Tichý a Vít bude jen při formalitách. Takže bych to asi neřešila. 🙂

evulkaa35
16. lis 2015
Uživatel evulkaa35 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od evulkaa35.

Úplně souhlasím 🙂 Vít je moc hezké jméno, ale líbí se mi i Antonín (mám super kamaráda Tondu ) 🙂

pety91
16. lis 2015

Vít Tichý je hezký a naprosto v pohodě. 😉

lavita
16. lis 2015

antonín je krásný 🙂

7504
17. lis 2015

Co takhle Vítek?