Jméno pro kluka Lucian, jaký máte názor?

dindonka
9. črc 2015

Ahoj, uvazujeme o jmenu pro kluka Lucian. Neni to moc obykle jmeno, ale existuje. A i matrika ho schvaluje. Neni moc podob a zdrobnelin pokud tedy nechceme aby to znelo ze volame na holku, ale neco se najde. Spis mam strach z budoucna. Prece jen Lucian je trochu ujete. Jaky na to mate nazor? Dali byste toto jmeno? Jinak nase okoli se moc netvari.

lisha
9. črc 2015

Mně na Luciánovi nějak nepřijde nic hrozného. Pokud sedí k příjmení. A i dospělého si ho dovedu představit, je to pro mě podobné, jako třeba Kristián a těch je teď docela dost.

meindzi
9. črc 2015

ja bych to jmeno nedala, ale jednoho luciana znam. byl to ucitel telesne vychovy na gymlu, ucil vedlejsi tridu. ted je mu kolem 70. rikalo se mu normalne lucian. takze mne to jmeno neprijde exoticke.

alexis01
9. črc 2015

Záleží jen na vás jestli to jméno dáte vůbec se nezatěžujte okolím náš maly se bude jmenovat Dexter a taky se to okolí moc nelíbí ale já si už neumím představit že bych mu říkala jinak.

mandala
9. črc 2015

@dindonka Nedala, mám ráda klasická jména. Říkali byste mu Luco, ale tak se u nás říká i Luciím. 😉

stellamaris
9. črc 2015

@dindonka ahoj,ak sa hodi toto meno k tvojmu priezvisku,tak daj. 😉
My sme vyberali meno pre nasho syna a moc sme sa s manzom nezhodli.Syn dostal 4 mena 🙂 U nas mozes dat max.5 mien a vsetky nam schvalili.Obcas sa niekto zamysli nad tymi menami,ale inak pohoda 😉

dindonka
autor
9. črc 2015

@mandala napsala jsem to spatne. Vyslovnost s K. Takze luko

mandala
9. črc 2015

@dindonka Aha, tak to jo, to beru 🙂

dindonka
autor
9. črc 2015

@stellamaris
my se taky nemuzem dohonout. Mame Daniela,Mathiase, Luciana. V prijmeni mame prvni dve pismenka Šč.... hodi nehodi je tezke. Lucian Pospisil je asi divne. Nekteri vyslovuji misto Šč tak vyslovi šť.

mrazulkav
9. črc 2015

My říkáme naší Lucce Luciáno anebo Luciáši 😀
Neřeš okolí, pokud se ti jméno líbí a ladí ti k příjmení, partner souhlasí, tak dej... 😉

alamo
9. črc 2015

@alexis01 fakt? Tak to respect!
A Lucian mi neprijde zzenstile. Akorat jak tu nekdo pise verzi Lucien, to se mi libi vic.

carrie_b
9. črc 2015

Mne se Lucian libi a moc!🙂

dindonka
autor
9. črc 2015

@alamo
Lucien zni lip. No porad jsem na vazkach.

dindonka
autor
9. črc 2015

My puvodne pocitali s holkou Lucii. A potom se z toho vyklubal kluk a nejak se u toho jmena zustalo.... 🙂

filajka1
9. črc 2015

@dindonka je to vase dite, vase rozhodnuti.. nicmene ja se domnivam, ze "exotickym" jmenem dite spise potrestate.. neni potreba byt za kazdou cenu "originalni" a dulezite je i jak ladi s prijmenim, hlavne u chlapce, ktery nema vidinu, ze se prijmenim svatbou zbavi..

dindonka
autor
9. črc 2015

@filajka1
to je prave jeden z duvodu proc jsem na vazkach. Je to latinske jmeno. Pamatuju dobu kdy Tadeas nebo Samuel byly take divni. No musism si to nechat projit hlavou. Zatim dobrou noc

chroustinka
9. črc 2015

@dindonka tak jestli nejste o Lucianovi (mmch me se to libi) stoprocentne za jedno, tak si proste nechte pro dalsi holcicku 🙂 tu Lucii 🙂 at si ji pripadne Lucianem nevyzerete, precejen mit potom Lucii i Luciana to by byl ulet.

filajka1
9. črc 2015

@dindonka treba ze sebastiana je snadno "bestie" 😨 mne prijde, ze dneska jdou rodice vice po originalite nez nad tim, co je idealni pro dite..

kaeth01
9. črc 2015

@dindonka porad se k teto diskusi vracim a s kazdym novym otevrenim se mi to jmeno libi vice a vice 😉 ale teda ve tvaru Lucien.. nahodou to neni az takovy ulet - jak psala Alexis trochu vyse - dat diteti Dexter - to chce mit koule 😀
dulezite je aby to pak rodice umeli nosit to jmeno.. dite to casem zmakne, ale maminka bude na hristich konfrontovana docela casto v debatach typu: proc bys nepujcil tomu chlapeckovi kyblicek, vypada jako hodny chlapec - jak se jmenuje? aaaaaaha Dexter.. pujc Petriku Dextrovi kyblicek 🙂 a u toho budou obe maminky nuceny zachovat kamenou tvar, jakoze normalka.. 😎
sama jsem temto dotazume celila a pak kolikrat sledovala zdvizene oboci a protahle obliceje - a to mate to jmeno odkud??
hodne stesti pri vyberu a vyberte tak - at vam to samotnym nekrouti hubou 😀
kazde jmeno vyslovene s laskou je krasne!!!!!!

dindonka
autor
9. črc 2015

Krasne receno. Ja prave cim vic o tom uvazuju tak se mi to taky zacina libit. Ale nekde hluboku uvnitr se branim 😀

dindonka
autor
9. črc 2015

@kaeth01
mas krasne jmena pro holky. My mame v rodine Zoey ale zije v USA. Jmeno je to krasne. Talya hezky zni.

brokovich
9. črc 2015

@dindonka Kamaradka má Tadeáše a říka mu Táďo. Přijde mi to desny.

alamo
9. črc 2015

Nedavno jsem videla dokument Stale spolu (o te rodine, co ma 9 deti a zijou mimo civilizaci). Jejich jeden kluk ma jmeno Irenej - jako muzska verze Ireny, to se mi desne libilo (jako jedna z mala veci na te vychove 😀, ale to je na jinou debatu...).
Ja myslim, ze Lucian fakt neni zadny ulet, ale musis se s tim vnitrne ztotoznit 😀.

dindonka
autor
9. črc 2015

@alamo
do rijna je casu dost. No uvidime hak to dopadne.

mavanka
9. črc 2015

@dindonka Osobně bych nedala, přijde mi příliš jemné pro dospělého člověka, který má působit chlapsky, malý Lucien nebo Lucián proč ne, ale chlap? Stejně tak na mě působí třeba Damián, vlastně i Dominik...
Asi bych jméno Lucie nechala výhledově na holčičku, jak tu už někdo navrhoval a po jiném chlapeckém zkusila ještě popátrat...
Důležité pro sebepřijetí a sebevědomí vůbec bude pro toho malého to, jak bude spokojený a sžitý se svým jménem, jak hrdě se bude představovat, to jsem já, jak rád bude říkat "já jsem Lucien" - jestli Ty s tím máš trošku problém a budeš hledat jiné tvary a třeba babičky to budou mít podobně, bude on sám mít problém sám se svým jménem a sebevědomím... tj. to jméno dej fakt jen v případě, že budeš přesvědčená o tom, že je to to nej jméno pro Tvého potomka, kterým ho budeš hrdě představovat na pískovišti, u doktora, ve frontě na zmrzlinu, až se někdo zeptá, jak se chlapeček jmenuje... v opačném případě najděte něco obvyklejšího...

mavanka
9. črc 2015

mimochodem znám jednoho dospělého Valentina a každý se nad jeho jménem pozastaví, pousměje.... všichni znají jeho křestní jméno, příjmení už míň... prostě s takovým jménem je člověk mnohem víc nápadný a ne vždy na to musí "mít chuť"

saruska89
9. črc 2015

Me se to jmeno nelibi... To je ted nejaka novinka delat z holcicich jmen klucici a naopak? Např.. Holcici jmena Aleška, Tomàška a ted jeste klucici jmeno Lucian... To ne!

sejti
9. črc 2015

Klidně dejte jméno Lucian. Kamarádka má taky Luciánka a všichni to bereme úplně normálně.

lisha
10. črc 2015

Ja nevim, ale Lucie snad naopak pochazi z kluciciho jmena Lucius, ne? Nebo minimalne ma stejny zaklad a puvod. Mne Lucian neprijde nijak extra zzenstily.

elana
10. črc 2015

Lucián není až taková novinka, herci Lucie Benešová a Filip Blažek mají už skoro dospělého syna toho jména. Přesto ani mě se to teda nelíbí, mě to mužné nepřijde a hlavně by mi vadilo, že to nemá nějakou slušnou domácí podobu...to mu mám říkat Lucku? Nic lepšího mě nenapadá. Předpokládám že kluci ve škole z něj časem udělají nějakého Luka, ale tak na to už nemusí být Lucián.

katherinaa
10. črc 2015

Sama dávám trochu neobvyklé jméno na české poměry, ale Luciánka bych asi já osobně nedala, nemám ráda když se tyhle typicky holčičí jména "deformují" i na kluky, viz třeba Natalián ☹ Lucas se vám nelíbí? Na okolí nehleď vůbec, u nás v okolí i rodině nikdo nesouhlasí s výběrem, spíš se na nás všichni sesypali jestli to myslíme vážně a chudák až bude větší. Ale i přesto jméno už nezměníme, je to jen naše věc. Pokud cítíš, že je to ono, tak ho dejte a na okolí nehleďte 😉