Ahoj, uvazujeme o jmenu pro kluka Lucian. Neni to moc obykle jmeno, ale existuje. A i matrika ho schvaluje. Neni moc podob a zdrobnelin pokud tedy nechceme aby to znelo ze volame na holku, ale neco se najde. Spis mam strach z budoucna. Prece jen Lucian je trochu ujete. Jaky na to mate nazor? Dali byste toto jmeno? Jinak nase okoli se moc netvari.
Když si představím sebe jako kluka 15+, tak bych se Lucián jmenovat nechtěla 😔
nedala, protože se mi nelíbí. Ale jinak proč ne, v dnešní době je tolik cizích jmen, že se snad už nad tím nikdo nepozastavuje
Nedala, nelíbí se mi. Na druhou stranu pokud není příjmení Novák či jiné typicky české. je to jedno. Existují i horší jména jako např. Quentin, Jessica, Kimberley, Carmen apod.
Dej a s nikým se neraď, A neposlouchej cizí názory. Předem vybrané jméno nekonzultuj ani v blízké rodině, protože je to jen a jen vaše věc. Dej, co se vám s mužem líbí. 😎 😎 😎
@victress jo vejde 😉 zatim zadnej problem 😉 ma ich vsetky dokonca aj v pase 😀
@dindonka Daniel je hezké.
Když jsem na toto jméno narazila v kalendáři, taky mě zaujalo, ale nedala bych ho ;) znám jednu paní a ta má Luciána kocoura a na něj mi to jméno sedí nejak líp :D
Když jsme před 15 lety hledali s manželem jméno pro syna tak jsem chtěla dát jména po pradědečcích můj děda byl Emanuel a manželovo Bonaventura takže syn by byl Bonaventura Emanuel Mladý, říkala bych mu asi Boňo, nakonec jsem k tomu neměla odvahu a tak jsme se dohodli na obyčejném Jakubovi, ale se syn dozvěděl jak se mohl jmenovat tak lituje že jsme neměli tenkrát tu odvahu, především Bonaventura se mu líbí. Takže pokud cítíš že je to to pravé tak do toho jdi.
Do jména Lucián jsem se zamilovala, klidně bych dala...neřeším okolí 😎 Jen nevím zda je správně Lucián či Lucian ?
Ja mam Lucianka s kratkym a, je mu ted 7 mesicu, vubec nelituji, miluju to jmeno. Ja jsem Lucie tak nam to krasne ladi 😍
Myslim ze cokoli neobvykleho je lepsi nez jmena, ktery ted dava kazdy... myslim ze Lucian je v pohode.
Ja myslim, ze je to kazdyho vec, jaky zvoli jmeno. Pokud se vam to libi, tak ho dejte. Dneska uz dava neobvykle jmeno kazdy druhy, takze az pujde do skolky,skoly tak urcite za "exota" nebude.