icon

Jméno Uljana pro holčičku. Líbí se vám?

oklementieva
12. únor 2016

Maminky, poraďte prosím. Líbí se nám s manželem jméno Uljana. V Česku je skoro neznámé. Líbí se vám nebo vůbec? Děkuji za názory.

Strana
z5
zmrz_lina
13. únor 2016

@atinkaa
@gepe holky, nechci uz dal rozdmychavat diskusi, ale já to označení Julča = dámské přirození znám taky. Myslím, ze to autorka komentáře nemyslela zle. Je to stejne, jako nekde se používá hanlivé jméno Dorota.

gepe
13. únor 2016

@zmrz_lina vzdyt jsem nerekla ze to bylo ve zlym 🙂 jen mi to prislo uz zbytecny. Na kazdy jmeno jde pri vetsi fantazii vymyslet nejakou asociaci, ci poj,enovani apod. Dorota je jmeno, nebo to jakp taky jako na vaginu? Uf, no nechme toho radsi 😀zakladatelka ma uz jasno 😉

zmrz_lina
13. únor 2016

@gepe ne jakože Dorota se používá hanlive (Ty jedna Doroto!!!), ne na přirození 🙂 proste jiny kraj, jiny mrav. Proto nekde nechtějí dávat tohle jméno 🙂 ale jak píšeš, na každé jméno se da vymyslet ošklivost.

lenjii
13. únor 2016

Jméno Uljana se mi nelíbí. Neznám ho, nepoužívá se. Je to čistě můj názor.

somalicats
13. únor 2016

Tak, a teď si vemte, že se to křestní jméno přestane jednou potomkovi líbit a nechá si ho změnit. Kámoška se před dvěma měsíci nechala oficiálně přejmenovat, neb se jí její původní křestní jméno nelíbilo, takže si zašla na matriku a za 1000 Kč má jméno, které se jí líbí. Takže ona je to celkem sranda, jak všechny řešíme to "nej" jméno pro miminko, a až to miminko vyroste, může si jméno změnit a jací jsme byli 😀

saruska89
13. únor 2016

@oklementieva uljana neeeee alexandra joooo🙂

lajla
13. únor 2016

Uljana... Nelíbí, ale já jméno nevybírám, je to na rodičích

rituska88
13. únor 2016

@somalicats Ano, taky znám takový případ - manžel mojí sestřenice se nechal v dospělosti přejmenovat - jmenoval se Julius a teď je Julian 🙂

toninkova
16. únor 2016

Ber to tak, jak jí budou říkat ostatní, jestli se jí nebudou časem třeba posmívat ve škole. To bude pro ni důležité. Říct Ulji, Uljanko??

salot
8. bře 2016

Můj názor - Uljana ne, těžko se vyslovuje, zní moc cize. Alexandra ano, to je jedno z těch jmen, které se mi líbí hodně, i Alexandr. Co třeba Mariana místo Uljany (vybírám tady: http://svatky.centrum.cz/svatky/jmenne-svatky/m...

Strana
z5