icon

Jsem líná? Podle jedné kamarádky asi ano

magdalenax
18. únor 2017

Jako, že se setkám s takovými slovy, to bych opravdu nečekala. Mám kamarádku, bydlíme ale poměrně daleko od sebe, takže se opravdu hooooodně zřídka navštívíme. Včera jsem ji potkala v obchodě, měla rozepnutý kabát a moc hezký svetr, který jsem jí pochválila. Natož mi povídá, že si ho pletla sama. (Fakt moc pěkný, ještě ji říkám, že by se mi líbil také, ale v jiných barevných kombinacích). Zeptala jsem se jí, zda by mi ho také neupletla, že jí zaplatím. Co ji znám a co si pamatuji, věčně nemá peníze, pořád si stěžuje, tak jsem si i říkala, že jí vlastně trošku finančně "vypomůžu". Její chlap dělá od rána do večera, stále si myslí, že na ten vysněný baráček vydělá alespoň z poloviny, ona do práce nechodí. No, nic, to by bylo na dlouhé psaní, podstatné je, co mi řekla..... -
...vždyť plést umíš, tak si ho upleť, NEBUĎ LÍNÁ!
Takže, já chodím do práce, tam dřu jako blbec, pak dělám ještě domácí práci, mezitím vařím a celkově domácnost. Dělám spoustu věcí domácích, co se jídla týče. Nárazově dělám administrativu a účtařinu a to jsem hlídání děcek absolutně již vyloučila. Fakt mám dny, kdy se nezastavím čtrnáct hodin denně.
Ona do práce nechodí už nějakých dvanáct let, dohromady nedělá nic, ale mně řekne, - nebuď líná a vzápětí mě pozve na kafe, že je doma a že můžu přijít kdykoliv, stačí jen dát hodinu předem vědět, aby nešla někam do města......

Strana
z6
nazka
18. únor 2017

@magdalenax já to vidím z úplně jinýho úhlu.. psala jsi, že nepracuje 12 let a to je podle mě kámen úrazu. Moje máma přestala pracovat,když mi bylo 12 a od tý doby to s ní šlo z kopce.. lenivěla a lenivěla a na nic neměla čas.. tím chci říct, že ona si to možná ani neuvědomuje, ale prostě už to nedává. Být doma takovou dobu je strašně náročný na psychiku, tak myslím, že kamarádka má možná problém úplně jinde.
Nebo jednoduše se jí do toho nechtělo a tímto hloupým způsobem odmítla.
Každopádně.. zkus si to nebrat osobně. Křivd na světě je bohužel hodně, nemůžeme se trápit každou blbostí.

magdalenax
autor
18. únor 2017

@terorka Zeptej se někoho, kdo pracuje od rána do večera, oproti tomu, co leží doma na gauči. Asi tak.
Já jsem touhle diskuzí sledovala jen to, zda jsem jediná, která má kolem sebe natolik drzé lidi, kteří nepracují a ještě se o druhých vyjadřují jako o líných. Nic víc, nic míň. O to více to zamrzí od člověka, který vás zná, že nevíte, kam dřív, že děláte jako blbec a nazve vás lenochem. Komu by se to líbilo?
Jak je vidět, žádná z vás se s někým takovým nesetkala, narozdíl ode mne

alicie_k
18. únor 2017

Mně takhle tchyně řekla jednou že jsem lenivka, je to na delší příběh, ale žralo mě to dost dlouho a nešlo s tím nic udělat, začala jsem si už skoro připadat méněcenná. Pak jsem se náhodně dozvěděla, že bývá 3x týdně doma už v jednu, práci v místě bydliště, víkendy volné, je úča takže prázdniny, proto má vše tak dokonalé. Když jsem si to v hlavě logicky uvědomila, už jsem fakt v klidu a ať mi políbí... Od té doby když má takové poznámky, vždycky si na to vzpomenu a je mi fajn 🙂

terorka
18. únor 2017

@magdalenax

Tak konkrétně tohle mi třeba nikdo neřekl, ale opravdu si snad nemyslíš, že se žádná z nás nikdy nesetkala s někým, kdo by nás urazil nebo neoprávněně nařkl z něčeho, co my samy vnímáme jako nepravdu? To se prostě stava a dokonce věřím, ze i ja mohla někdy někomu ukrivdit, aniž bych to měla v úmyslu. Ale takhle jsem to neřešila snad ani v 15ti 🙄

panickatlamicka
18. únor 2017

Tak pravdepodobne lina jsi, kdyz jsi ten svetr dosud neupletla. 😀 Jako co chces slyset? Psany projev mas bez chyb, slovosled v poradku... a pak se clovek zameri pouze na vyznam psaneho a rika si: to je fakt nekdo schopny resit TOHLE? Pitomy slovni obrat?

majaaa82
18. únor 2017

@magdalenax ja na vas nejak nemam... je mi lito.

panickatlamicka
18. únor 2017

A neboj, hodne z nas se z tim setkalo. I ja. Ale ,,nebud linasi tam zavolat, nebud lina si tam zajit, nebud lina vyrobit tohle a tamto" me nechava ledove klidnou, protoze sama to spojeni smerem k druhym pouzivam a rozhodne tim nikoho z lenosti neobvinuju. @magdalenax

vineta
18. únor 2017

@magdalenax Řekla bych, že asi máš prostoru furt dost, když máš čas naprosto seriózně řešit takový ptákoviny.

magdalenax
autor
18. únor 2017

@panickatlamicka Slovní obrat - ano, tak by se to dalo brát, jenže ona mi s naprosto vážnou tváří řekla, ať nejsem líná a to mne naštvalo, stejně jako by to naštvalo všechny ženy tady, co jsou rády, že si vyšetří pár minut pro sebe. Asi tak.
Už vím jedno, jakmile mi zavolá, že by něco, tak jí vrátím stejnou minci, ale rubem nahoru.

terorka
18. únor 2017

Fakt mi to připomíná tu kamarádku, ze které asi Po 2 měsících vylezlo, ze ji ranilo, když jsem ji řekla, ze mi připadá, ze se zbytečně moc maluje. A ano, sama se ráda občas výrazně nalicim. Ale já to nemyslela jako "vypadáš jako maskara" nýbrž "jsi přirozeně hezká dost. Ona se urazila v sobě, nic neřekla, dva měsíce to všemožně řešila s lidma a celkově me, jak jsem na ni vlastně zla a krivdim ji. Vedlo to k tomu, ze mi to samozřejmě ostatní mileradi vyprdelili a zbytečně narusenej vztah na nějakou dobu. Pak se z toho vykecala, když jsem na ni dupla.

msimankova
18. únor 2017

@magdalenax já tě chápu. Dřív bych tohle možná řešila podobně (nejsi Býk?), ale je třeba si zvyknout, že lidi prostě mívají hloupé řeči a pracovat na vztahovačnosti. Tvoje kamarádka se prostě trefila do černého, aby tě vytočila. Ona má svůj život s manželem, který si sám ohřívá jídlo a má čas pít kávu v sedě u stolu. Jak můžeš po někom takovém chtít, aby chápal, že nemáš čas uplést si svetr? A nabidnout 900,- za upletení svetru není almužna. Pohybuji se v tomto okruhu, je to OK 🙂

panickatlamicka
18. únor 2017

@magdalenax tyjo, tebe bych za kamosku nechtela...to radsi linou, co mi neuplete svetr, nez pilnou, co z urazeneho ega kuje plany na pomstu.

majaaa82
18. únor 2017

@panickatlamicka asi tak nejak. Pokud to neni jen trolling z nudy na matersky, tak je to celkem sila. Nektery zensky jsou fakt mimozemstani.

magdalenax
autor
18. únor 2017

@msimankova Ne, nejsem ve znamení býka, ale v daleko "horším", i když jak se to vezme. Já jsem férový člověk, nikomu vědomě neubližuji, ale naopak zlo dvakrát vrátím. I když ta karma dneska běží tak rychle, že tomu není ani zapotřebí
Nenechám se však napadat nějakými zcestnostmi, - možná za účelem vytáhnout ze mne více, než jsem napsala, aby byl útok na moji osobu snažší, aby mi pak bylo řečeno, že já.......... že já pomlouvám atp.
Šlo mne a jde pouze o jediné, - zkušenost ze života, jakou mám já

anina32
18. únor 2017

Upss... No já nevím, mě osobně fráze nebuď líná příjde jako běžný řečnický obrat, používám ho sama, někdy je použito i proti mě, a ačkoliv si myslím že líná nejsem, chodím do zaměstnání a zvládám dvě děti, postiženého švagra, dům a zahradu, tak přesto mě tato hláška nerozhodí. Záleží samozřejmě na tónu jakým je to pronešeno, ale brala bych to jako přátelské popíchnutí, není to jako by ti třeba někdo řekl: si líný prase, koukej se sebou něco dělat. Ten rozdíl ve významu je tu obrovský. Jestli tě to uklidní, tak taky nepletu a ani neháčkuju 😉 No a hlavně si myslím, že daleko horší než to že tě kamarádka takto popíchla, je to, jak ji tu ty teď probíráš. Nezlob se na mě ale nejde si nevšimnout že to není první, druhá, ale dokonce ani pátá diskuze, které tu zakládáš na rozebírání svých kamarádek a známých. Jistě, je to anonymní, nikoho nejmenuješ, nikoho se to nemůže dotknout, ale přesto... Nechtěla bych mít takovou kamarádku.

panickatlamicka
18. únor 2017

@magdalenax jenze karma nefunguje tak, ze vraci zlo...

magdalenax
autor
19. únor 2017

@anina32 Takže bych tu měla asi napsat jména? Jen si říkám, komu to pomůže

be_ruska
19. únor 2017

Tvoje problémy bych tak chtěla mít.....👍 🙄

magdalenax
autor
19. únor 2017

@anina32 Mimochodem, zkus to,- napiš konkrétně o někom. Oni Ti NĚJAKÝ TO MÍSTO NAJDOU,

anina32
19. únor 2017

@magdalenax né, proboha žádná jména. Snažím se ti tu vysvětlit že i když ta jména neuvedeš, tak je to pro ty lidi urážející že je tady probíráš. Když té kamarádce řekneš co si tu o ní psala, myslíš že řekne to je dobrý, nenapsala si jméno, tak to nevadí. A nebo bude naštvaná? Co myslíš? Mě by tedy nějaké takovéhle psaní, jako tu píšeš o svých kamarádkách, naštvalo víc než ten obrat nebuď líná. A co se týče zmiňované karmy, co myslíš že s tvou karmou udělá takovéto pomlouvání kamarádek?

anina32
19. únor 2017

@magdalenax Jmenuji se Anina, já tu nikoho nejmenuji a ani o nikom nepíšu a ani nikoho nepomluvám. Zkus být jako já 😉

magdalenax
autor
19. únor 2017

@anina32 Za prvé, já jsem nikoho nepomlouvala. Pokud ano, taK napiš její jméno....-
Nauč se zákjony, a né ty sama a pak se budeme bavit o nějakém tom soukromí

magdalenax
autor
19. únor 2017

také jsem nikoho nepomlouvala,
jen mi bylo řečeno, že jsem líná, - od člověka, který opravdu nedělá nic, nic víc, nic míň

anina32
19. únor 2017

@magdalenax Ale já nemluvím o zákonech, mluvím o svědomí a tebou zmiňované karmě. Nečiň druhým co nechceš aby bylo činěno tobě. No nic, kdo nechce nepochopí, vlastně mi tě je líto, mít tolik strašných kamarádek...

j.a.n.i
19. únor 2017

@anina32 Je otázkou, zda je to těmi kamarádkami... vztahovační lidé to mají těžké😎

anina32
19. únor 2017

@j.a.n.i Já to myslela ironicky 🙂

magdalenax
autor
19. únor 2017

Pokud si přečtu nadpis založené diskuze, tak si přečtu i úvodní příspěvek. Pokud nerozumím, zeptám se, a nebo nereaguji.
Já nikoho nenapadám, nezpochybňuji, neztrapňuji. Neztotožňuji se a neztotožním s názory, že tu někoho urážím.

..a když tedy..., - koho, smím-li se ptát?

netopejr
19. únor 2017

Ja nechápu, proc jste se do autorky uvodniho příspěvku tak obuly? 😲 Když vas to nezajímá,přijde vám tl kravina, tak tim neztracejte vas drahocenný cas a běžte dělat něco užitečnyho.
Jsou tady mraky pitomějších dotazů. Vůbec nemam to, proc na tenhle příspěvek jsou tak desny reakce? 🙄

Takže za me: Od kamarádky nebo blizkyho člověka by me to taky ranilo.
Když mi svetr nechce uplést, da se to rict i jinak. Když vi, ze autorka dotazu plete, tak napr. "však pleteš, ne? Upleť si sama, budeš mit z nehi větší radost." A nabídnout třeba pujceni návodu na vzor.
No mozna nechtěla, abys mela svetr se stejným vzorem.
Pokud chtěla jen odmítnout upletení, da se rict něco jako ze "(tohle) jednou stacilo"
Předpokladem kamaradkynke, ze se mnou mluví citlivé, tak, aby me nezraňovala, a ne ze mi vmete do tvare něco jen tak.

Používat "ses líná" jako recnicky obrat s běžnou frázi miorijde uplne mimo a nikoho takovyho ani neznám.

vineta
19. únor 2017

@magdalenax Tvoje reakce na tu situaci mi nepřijde adekvátní. Pokud bys byla se sebou srovnaná, tak by sis maximálně pomyslela něco ve stylu, že trochu ujela, že to mohla říct jinak, ale takhle se tím zaobírat a do kamarádky (pochybuju, že tomuhle se říká přátelství!) se obouvat, jak je líná ona, co ona dělá nebo nedělá, kolik má peněz, jak to mají doma s mužem hozený, jak a co vaří a spřádat tu plány pomsty a nazývat její chování zlem, co musí být potrestáno, promiň, to mi teda přijde silně přes čáru a mimo normu u tebe.

medulinek
19. únor 2017

Je to rok,comi napsal bratranek,zejsrm lina jak ves,protoze nechci prijet za nemocnou babickou
Vedel uplny h...o o tom,proc nemuzu ( ne,ze nechci), ne ze me to zklamalo primo me to nasr...o,taky jsem mu to napsala. On u ni zil s manzelkou a dvema detma ona jim varila,prala,zehlila deti hlidala,oni vecne po hodpodach,ldyz babi oneocnela soupli ji do spitalu a konec uz pro ne byla nepotrebna,od nej mi taurazka opravdu vadila. Ale u tebe to nechapu,beru to jako slovni obrat. Porad tu vypiduhes,jak ty litas a ona nemusi nic. Az z toho na me pada dojem,jestli ty ji nezavidis? Sice treba nema penize nazbyt,ale jinak je v pohode.

Strana
z6