icon

Jsem líná? Podle jedné kamarádky asi ano

magdalenax
18. únor 2017

Jako, že se setkám s takovými slovy, to bych opravdu nečekala. Mám kamarádku, bydlíme ale poměrně daleko od sebe, takže se opravdu hooooodně zřídka navštívíme. Včera jsem ji potkala v obchodě, měla rozepnutý kabát a moc hezký svetr, který jsem jí pochválila. Natož mi povídá, že si ho pletla sama. (Fakt moc pěkný, ještě ji říkám, že by se mi líbil také, ale v jiných barevných kombinacích). Zeptala jsem se jí, zda by mi ho také neupletla, že jí zaplatím. Co ji znám a co si pamatuji, věčně nemá peníze, pořád si stěžuje, tak jsem si i říkala, že jí vlastně trošku finančně "vypomůžu". Její chlap dělá od rána do večera, stále si myslí, že na ten vysněný baráček vydělá alespoň z poloviny, ona do práce nechodí. No, nic, to by bylo na dlouhé psaní, podstatné je, co mi řekla..... -
...vždyť plést umíš, tak si ho upleť, NEBUĎ LÍNÁ!
Takže, já chodím do práce, tam dřu jako blbec, pak dělám ještě domácí práci, mezitím vařím a celkově domácnost. Dělám spoustu věcí domácích, co se jídla týče. Nárazově dělám administrativu a účtařinu a to jsem hlídání děcek absolutně již vyloučila. Fakt mám dny, kdy se nezastavím čtrnáct hodin denně.
Ona do práce nechodí už nějakých dvanáct let, dohromady nedělá nic, ale mně řekne, - nebuď líná a vzápětí mě pozve na kafe, že je doma a že můžu přijít kdykoliv, stačí jen dát hodinu předem vědět, aby nešla někam do města......

Strana
z6
magdalenax
autor
19. únor 2017

@casmaria To je v pohodě, to je zase druhá stránka věci, i když s tím souvisí.
Já smekám před každou, která má více dětí a zvládne všechno - vyprat, uvařit, uklidit, obstarat. Opravdu klobouk dolů.
Jenže není život jen o tomhle a práce je pořád dost a dost. Pokud ji tedy kolem sebe vidíme

magdalenax
autor
19. únor 2017

@panickatlamicka
Neřeš to

casmaria
19. únor 2017

@magdalenax Nebuďte líná a běžte něco dělat!

panickatlamicka
19. únor 2017

@casmaria treba plest svetr 😀 😀 @magdalenax presto si troufnu te znova pozadat o odpoved, s cim bych u sebe mela zacit? 🙂

magdalenax
autor
19. únor 2017

@casmaria já už ne, mám pro dnešek hotovo

casmaria
19. únor 2017

@panickatlamicka nejlepší je jak nechápe narážky a stále odpovídá 😀

magdalenax
autor
19. únor 2017

@casmaria za prvé, reagovala jsem jen na tebe, nikoliv na panickatlamicka.
Píšeš o narážkách, - prima. už to svědčí o charakteru, že se nejedná o názor, ale o narážku. Fajn.

Mějte se

medulinek
19. únor 2017

@magdalenax prave mi prijde,ze ti asi bude vic a vzhledem k veku resis blbosti,puvodne jsem te mela za 16ctku,az ten dar kesvatbe me navedl k veku

casmaria
19. únor 2017

@magdalenax Vy musíte mít vždycky poslední slovo co? 🙂

magdalenax
autor
19. únor 2017

Však vy si tu vystačíte i beze mne.

Plácejte se po ramenech, jak vám může říct kdokoliv cokoliv, jak vám to nevadí. Hlavně nezapomeňte s absolutní laskavostí a vstřícností vrátit vše, čeho se vám dostalo, takové štěstí hned každý nemá

bekyc
19. únor 2017

Pardon ale přijde mi že jste dost vztahovačná. Mně říct kamarádka to co vám, zasměju se a řeknu jí něco v tom smyslu. Často se takhle mezi kamarády popichujeme, pokud s ní ale zas tak dobrý vztah nemáte a berete to jako útok, tak asi nestojí za to abyste se kvůli tomu takhle rozčilovala a ztrácela čas psaním takových příspěvků... Podle mě řešíte kraviny.

naomi6
19. únor 2017

@magdalenax a nenapadlo vas, ze jste ji tim take urazila? Tim, ze jste ji nabídla peníze? Ja to chápu, take by se mě to dotklo, kdyby mi kamarádka řekla, ze jsem líná, ale vy jste si o to vlastně svým chováním řekla. Držím palce a preju hodne stesti.

magdalenax
autor
19. únor 2017

@bekyc
Vztahovačná nejsem, jsem jen blbá a vstřícná. Bohužel.
Ta paní - kamarádka, mi totiž dluží peníze. Před chlapem to tají, protože ví, že by bylo zle. Nechtěla jsem tohle vůbec psát, ale nějak jste mne k tomu všechny donutily. Já už jsem nad těm penězům dala sbohem, ale o to víc mi s prominutím nas*alo, co mi řekla

magdalenax
autor
19. únor 2017

@naomi6 To určitě ne. Toho se nebojím. Chlubila se mi, že sousedce týden krmila a venčila psa a že za to byla zaplacená

panickatlamicka
Odpověď byla odstraněná
magdalenax
autor
19. únor 2017

@panickatlamicka samozřejmě, v pomyslném smyslu slova, ale ty to potřebuješ mí tdo písmenek, co

majaaa82
19. únor 2017

Můjtytondokolenateeej, ona tady ta diskuze ještě jede 😀 Holky, vy máte teda svatou trpělivost 😀

j.a.n.i
19. únor 2017

@anina32 Si sedím na vedení 😔

panickatlamicka
19. únor 2017

@majaaa82 to je setrvacnost ne trpelivost 😀

medulinek
19. únor 2017

holky,ja se dneska pobavila,nekdo tu daval prispevky pani a protoze lezim,zacetla jsem se a zacinam mit pocit,ze problem nei ve vysilaci,ale v prijimaci,pani resi problemy snad vsech lidi kolem,tey a sestrenice,kamaradky s kamaradkou,sousedy apod.,nevim,ale asi by mela zacit u sebe,to snad ani nemuze byt normalni resit tolik lidi kolem,jeste navic lidi,do kterych mi nic neni.

journals
20. únor 2017

No, přečetla jsem příspěvek poprvé - nepochopila jsem podstatu, přečetla ho pozorněji podruhé, znovu jsem nepochopila jeho smysl. Přečetla si přezdívku zadavatelky a pochopila jsem 😀 vzpomněla jsem si na diskuzi se šmírováním sousedů a na jiné a musela jsem se fakt smát 😀
Majdo, pokud jsi tak vytížená jak píšeš, tak nemáš čas na takové prkotiny co řešíš. Když přestaneš řešit takové kravinky a životy jiných, zjistíš, že jsi daleko šťastnější. Nehledej problémy tam, kde nejsou, uleví se ti 🙂
K zadanému problému - kamarádce jsi sice nabídla peníze, ale mizerné. Když si půjdeš koupit svetr do obchodu, tak bude stát 600,-. Bude udělaný v Číně a kvalita bude odpovídat ceně. Práci kamarádky jsi ohodnotila na 300,-. Když si odečtu materiál, který bude stát poměrně hodně, tak se kamarádce nedivím, že odmítla. Co by z toho měla? Fakt myslíš, že by si polepšila? Nedělala bych to ani za 2000,-
Myslím, že není na místě kamarádku kritizovat a urážet se. Slovní obrat, který použila byl naprosto normální, jistě nebyl mířen jako útočný, ale prostě jako pobídka k tomu, aby sis svetr udělala taky. Vždyť proč ne... 🙂
Jo a k tomu hodnocení - tobě se nelíbí, že tě kamarádka hodnotí jako línou, ale ty jí takto hodnotit můžeš? Ohodnotila jsi jí úplně stejně - nechodí do práce, sedí u kafe atd. Znáš jí fakt tak dobře, aby jsi věděla co přesně dělá, jaké jsou její povinnosti a proč by měla s nadšením vzít pletení svetru za almužnu?
Nesnáším, když druhý člověk přesně ví, na co bych měla a neměla mít čas 😠

magdalenax
autor
20. únor 2017

@journals Ahoj, ty peníze jsem jí nabídla za práci, ne za svetr.
Ano, sousedi mě neskutečně štvou, ale štvalo by to každého, kdyby odcházel ráno v půl páté a oni odhrnuli záclonu, né proto, že by se někde něco dělo, ale proto, že slyší, jak odcházím. Když něco potřebují, tak přijdou sotva co pět minut poté, co dorazím domů. Minulý týden k nám někdo šel, jenže zároveň odcházel syn po schodech a oni stály u pootevřených dveří a poslouchali, - v tom mumraji syna totiž neslyšeli. Přitom mluví o tom, jak ví, co se v baráku šustne..., ale že tu v prosinci vykradli komoru, to nevěděli. Mě jsou všichni u zadku, já se nezajímám, kdo kam šel, kdy přišel. To opravdu ne. Je mi jedno, zda teN či onen dělá, či nedělá.
Zářný příklad - ....jsem byla v práci...- a kdepak děláte? - pořád tam? Ne, už ne, tedy taky občas, ale do toho jinde. A kde? ...Tak kdo se stará, já, nebo oni?
Nebýt toho, že nejel výtah, tak bych nevěděla, že sousedka porodila holčičku. Stačí? Ale všichni ostatní to věděli a strašně se divili, že já to nevím..... . Asi tak

mialagia
20. únor 2017

@journals to je marný😀

journals
20. únor 2017

@mialagia Asi ano 🙂 holt každý žije svůj život jinak 😉
@magdalenax Kdyby jsi žila tak, jak se tu popisuješ, tak nemáš čas ani chuť tohle řešit. Řešíš tu fakt akorát kraviny. Nech sousedy, tety, sestřenice, rodiče, prarodiče, kamarády a já nevím koho dalšího žít jejich životy a zaměř se na ten svůj. Já vím, je to sakra těžký, ale jde to 😉 pak třeba bude víc času i na upletení toho svého vysněného svetru. Už jen těmi stupidními diskuzemi tady na totálně nedůležitá témata jsi "utratila" tolik času ze svého života, že je to až škoda, nemyslíš? Píšeš, jak vůbec netušíš, co se v baráku děje, ale přesně víš, kde sousedi byli, jak otevírali dveře, jestli stály za záclonou nebo za dveřmi... mno... co na to říct.

magdalenax
autor
20. únor 2017

@journals Když si sedám do auta a oni mají okno přímo naproti, tak to asi vidím, ne? Když je synátor načape, jak stojí za pootevřenými dveřmi, tak logicky také.
Prarodiče nemám. Rodiče ano, to, co jsem zde napsala, je fakt, který s nimi léta řeším s výsledkem pozitivním , ale jen na chvíli. Teta, sestřenice - stále rodina. Co se týče přátel, ano, ale opět jen ve vztahu vůči mne, ne já vůči nim. Co si udělají, to budou mít.

Mimochodem, když budu vázat písek do malty,- je zajímavé, jak všem vadí, co řeším já, že já řeším ostatní - podle nich, tak proč tedy řeší ony mne..., tím myslím MK. Že se najdou takové, které vyhledají mnou založené diskuze a následně i další, co je čtou? Zajímavé...

journals
20. únor 2017

@magdalenax Protože nic proti, ale mě třeba některé tvoje diskuze fakt svou malicherností zůstaly v paměti, proto je sem někdo dal. Jsou všechny na jedno brdo...o ničem a hlavně to není problém, který vyřeší cizí lidi na modrém koni 😉 😀 Pokud ti na těch lidech něco vadí, řeš to s nimi osobně. Co ti tady má kdo anonymně poradit? Co čekáš že se tu vyřeší? Akorát chceš, aby ti tu lidi potvrdili, jak se všichni chovají pitomě, ale to tu nikdo neudělá, protože to tu většina vidí jinak než ty...

magdalenax
autor
20. únor 2017

@journals Budeš se divit, ale spousta reakcí od některých mi dost pomohla. Dokonce i rodičům jsem dokázala říct, že i k jiným holčinám zde tady chodili rodiče, jako do houslí a na chvíli to pomohlo. Pak se zase stane, že ne, a já to zopakuji, opět to chvíli vstřebávají, ale alespoň se na chvíli situace vyřešila.
Asi tak. Nemysli si, ale někdy je ta nestranná rada, která Tě nakopne cennější, než cokoliv jiného. Já jsem byla vychovávaná s úctou k rodičům a i k přátelům, prostě ve slušnosti. Ovšem ta slušnost musí být oboustranná

majaaa82
20. únor 2017

Třetí den se v tom tady dokážeš šťourat. Herdek, ženská, ty opravdu nemáš nic jinýho na práci? Nějak to vypadá, že jsi asi fakt líná... Jo a pokud jsi nabídla té kamarádce dohromady 300 korun za práci na svetru, tak se nedivím, že tě s tím poslala do háje. Za takovou cenu bych ani jehlice z košíku nevyndala.

be_ruska
20. únor 2017

@journals amen 👍 👍

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 300? snad 900,- ne?

Strana
z6