icon

Jsem líná? Podle jedné kamarádky asi ano

magdalenax
18. únor 2017

Jako, že se setkám s takovými slovy, to bych opravdu nečekala. Mám kamarádku, bydlíme ale poměrně daleko od sebe, takže se opravdu hooooodně zřídka navštívíme. Včera jsem ji potkala v obchodě, měla rozepnutý kabát a moc hezký svetr, který jsem jí pochválila. Natož mi povídá, že si ho pletla sama. (Fakt moc pěkný, ještě ji říkám, že by se mi líbil také, ale v jiných barevných kombinacích). Zeptala jsem se jí, zda by mi ho také neupletla, že jí zaplatím. Co ji znám a co si pamatuji, věčně nemá peníze, pořád si stěžuje, tak jsem si i říkala, že jí vlastně trošku finančně "vypomůžu". Její chlap dělá od rána do večera, stále si myslí, že na ten vysněný baráček vydělá alespoň z poloviny, ona do práce nechodí. No, nic, to by bylo na dlouhé psaní, podstatné je, co mi řekla..... -
...vždyť plést umíš, tak si ho upleť, NEBUĎ LÍNÁ!
Takže, já chodím do práce, tam dřu jako blbec, pak dělám ještě domácí práci, mezitím vařím a celkově domácnost. Dělám spoustu věcí domácích, co se jídla týče. Nárazově dělám administrativu a účtařinu a to jsem hlídání děcek absolutně již vyloučila. Fakt mám dny, kdy se nezastavím čtrnáct hodin denně.
Ona do práce nechodí už nějakých dvanáct let, dohromady nedělá nic, ale mně řekne, - nebuď líná a vzápětí mě pozve na kafe, že je doma a že můžu přijít kdykoliv, stačí jen dát hodinu předem vědět, aby nešla někam do města......

Strana
z6
majaaa82
20. únor 2017

@magdalenax A ty si ceníš několikatýdenní práci na 900 korun? Čím se živíš, pro Kristovy rány, že uvažuješ v těchto relacích? Vždyť té holce by se to vůbec nevyplatilo. Prober se...

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 A to jako vážně? Moje teta upetla pánský svetr za tři večery. Přední díl jeden večer, zadní díl druhý večer a další večer rukávy, sešito, hotovo.
A čím se živím já? Rukama děvče, rukama. Jenže jsem líná, tak vydělávám jen litr denně

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 Mimochodem, to, že svetr uplete za dva až čtyři dny mi řekla ona sama....

majaaa82
20. únor 2017

@magdalenax Jenže tvoje teta ho nepletla na zakázku. Možná právě proto, že se živíš rukama jako zaměstnanec, tak si nedovedeš spočítat, že práce na zakázku se ti musí vyplatit. A 900 korun za 3 dny práce opravdu není ten případ. Aby to mělo smysl, musela bys nabídnout tak tisícovku na den (resp. večer).

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 Tak teˇsi mne nadzvihla, a to bez pardonu. Moje teta pleta právě na zakázku, byla s dětmi sama, důchod částečně invalidní a nějak ty děcka uživit musela. Milá zlatá, tý prošlo rukama tolik vlny, že bys mohla zeměkouli omotat a né jednou

majaaa82
20. únor 2017

@magdalenax A kdy to pletla... teď, nebo před třiceti lety? Zkrátka a dobře, pokud chceš po někom, aby udělal nějakou práci, musíš mu zaplatit a ne dát almužnu a čekat, že bude radostí skákat metr vysoko a zakázku s radostí na rtech přijme. Těžce jsi to neodhadla. Kdybys jí nabídla cenu, která je za takovou práci běžná, tedy kolem těch tří tisíc +- 500, tak by to třeba vzala. Koukni se třeba na fler.cz, tam jsou ručně dělané kusy oblečení, pořádnej pletenej svetr tam pod dva tisíce nejde.

journals
20. únor 2017

Proboha, tak ty tři večery tomu svému svetru věnuj a je klid, když je to taková pohoda! 🙄

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 že jo..., také mi bylo divné, že obraz, o rozměrech, který namaluji já na zakázku se tam prodává za 4 tisíce a já ho prodávám za 200, protože by se mnou hanba lomcovala, nechám si zaplatit za práci a za materiál, jenom

journals
20. únor 2017

Kamarádka prostě nemá motivaci vzít pletení svetrů. Třeba by ho i měla za dva dny, kdo ví, ale nechce se jí. Chápu jí, ono taky dělat něco pro někoho je dost nevděčné. Nech už tu kauzu být. Tohle je fakt hloupost, řešit za jak dlouho, proč a jak plést svetr. Prostě nechce a tečka.
Srovnávat malování a pletení mi přijde dost úsměvné...

magdalenax
autor
20. únor 2017

@journals Já ho až tak nepotřebuji, vydělávám dost, nepotřebuji se věnovat pletení, nemám na to zdraví a ani náladu

majaaa82
20. únor 2017

@magdalenax Ty asi o podnikání a vůbec o vydělávání peněz moc nevíš, viď? A tisícovka na den při plném úvazku... v hrubém, to teda není "dost". To je slabej průměr. Ale to je samozřejmě tvoje věc. Jen se pak nediv, že někomu tvoje představy o platbách za zakázku připadají úplně mimo.

magdalenax
autor
20. únor 2017

@journals Jistěže ne....., ten svetr totiž nepletla.

Až tak je tomu, bohužel

majaaa82
20. únor 2017

@journals Přesně. Navíc, je malování a malování... některé obrazy by člověk nechtěl ani zadarmo... natož za ně platit. Tím se samozřejmě nechci dotknout možného talentu madamme Magdy.

rousse
20. únor 2017

@magdalenax no, tak já děkuji naší odbornici na ruční práce za rozbor a řediteli dřevoplechu bych napsala toto..... 😀 už název diskuse: "Jsem líná?...." je hodně vtipný a celá diskuse mě opravdu pobavila....Proboha proč má někdo potřebu na diskusním fóru MK řešit takový ptákoviny.... vašemu pracovnímu nasazení, které zde líčíte, tleskám a volám bravo, ale celá diskuse ten dojem totálně pohřbila... no a k ceně, kterou tu řešíte na X stránkách....pokud vaše teta upletla pánský svetr za 3 dny, smekám, ano, věřím, že se to dá zvládnout (taky jsem upletla za 3 dny pánskou pletenou vestu velikosti XL), ale bohužel realita ručních prací, byť jste neteř Magdaleny Dobromily Rettigové pletení a jistě máte sama řadu zkušeností, je taková, že svetr vám za 900 Kč nikdo neuplete. Já sama bych jen háčkovaný šátek pod 1 000 neprodala. Svetr bych hnala o dost vejš.... krom toho minimálně 400 by stál materiál....za 500 Kč práce na takovém projektu, v jakých to žijete relacích? a pokud celá diskuse vznikla jen proto, abysme vám tu dávali "pašáka" a virtuálně plácali po rameni, tak tedy....Ne, nejste líná.

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82
Jako ty jsi moje nějaká daňová poradkyně, nebo co vůbec, jak v hrubém, jak na plný úvazek, nějak ti nerozumím

journals
20. únor 2017

@magdalenax Co? Co nepletla? Ten svetr? A o čem je celá ta "pseudokauza" tady? Teď tomu fakt nerozumím...

majaaa82
20. únor 2017

@magdalenax Ne, nejsem... ještě toho trochu.

majaaa82
20. únor 2017

@journals žurnálku, co když jsme nalétly trollyni? 🙂)

magdalenax
autor
20. únor 2017

Vyhlašuji TOP PŘÍSPĚVEK

fotoportrét
majaaa82
@magdalenax Ty asi o podnikání a vůbec o vydělávání peněz moc nevíš, viď? A tisícovka na den při plném úvazku... v hrubém, to teda není "dost". To je slabej průměr. Ale to je samozřejmě tvoje věc. Jen se pak nediv, že někomu tvoje představy o platbách za zakázku připadají úplně mimo.
Dnes ve 23:30 • 1 dítě • Odpověz • To se mi líbí • 1 • Pošli IP •

Pracovat na sebe jsem začala v době, kdy se majaaa82 učila mluvit, pokud v nicku je číslo symbolizující její rok narození

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82
fotoportrét
majaaa82
Dnes ve 23:30 • 1 dítě • Odpověz • To se mi líbí • 1 • Pošli IP •

majaaa82
20. únor 2017

@magdalenax jasne... a mas tisicovku na den a tri tisice za praci na svetru se ti zdaji premrstene. Mas v zaloze jeste nejake pohadky? 😉

majaaa82
20. únor 2017

Holky, dobrou noc 😉

magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 Panebože, Ty jsi prostě neskutečná. Takže jak z Tvého příspěvku cítím, asi podle tisíc korun výdělek je málo, pak zase moc, navíc mezitím vůbec nic.
Proč já s Tebou vůbec diskutuji? O čem? O práci?

majaaa82
Odpověď byla odstraněná
magdalenax
autor
20. únor 2017

@majaaa82 Uvědomila sis, že já tu dobu co máš ty před sebou, mám už za sebou?

majkoz
21. únor 2017

@magdalenax Jakou dobu máš za sebou, kterou má majaaa82 před sebou? To mne velice zajímá, a maju82 jistě o to víc.
Díky bohyni, že se s námi delíš o ta zvěrstva, která jsou na Tobě páchána. Z toho bude dobrý scénář...doufám, že Tě už neoslovil Troška, by to přehnal... jde to vůbec?😂

msimankova
21. únor 2017

@majaaa82 ted naprosto odbocim od tematu, protoze jsem se napred trochu bavila, ale musim se zeptat. Vy vite, jake to je, zivit se na fleru? Ja ano, na jarmarcich a tak. Svetr pres dva tisice proda jen par vyvolenych. Kdo se chce uzivit /a ted nemyslim tvorilky/, jde nekdy s cenou trochu jinam. Pohybuji se v tomhle 8 let, 80% Cechu je naprosto ignorantnich a za 5 hodin prace vam klidne nabidnou 50,- Takze realna nabidka 900,- za upleteni svetru cloveku, ktery z toho neplati zp, sp a dane, neni malo.

j.a.n.i
21. únor 2017

@msimankova Je, protože pokud takový člověk nemající příjem půjde někam na brigádu, tak z toho daně taky platit nebude a 900,- bude mít za 10 hodin doma i při celkem jednoduché práci... A ne, neznám ve svém okolí nikoho, kdo by upletl komplet svetr za 10 hodin.

rousse
21. únor 2017

@msimankova ano, ale to už je jiná diskuse....o tom, že Češi si absolutně neváží "člověkohodin", které jakýkoliv produkt ručně vyrobený s sebou nese. To je fakt, ale možná si to nekoupí právě právě proto, že lidi jsou ochotní svou práci znevážit a jít velmi velmi pod cenu. Když občas vidím háčkované a pletené věci na fleru pouze za cenu materiálu, tak je mi prostě smutno....A ano, vím to, jaké to je prodávat svoji práci na vlastní pěst, protože manžel se tím živí... a právě z toho důvodu svou práci Čechům prodává minimálně, protože v českých luzích a hájích ji skoro nikdo finančně neocení.

msimankova
21. únor 2017

@rousse jj, je to na jinou diskuzi 🙂

Strana
z6