icon

Jsem žena v domácnosti - pro okolí je to nepochopitelné

usak
11. dub 2014

Zdravím všechny,
po delší době jsem se se zoufalství rozhodla, že založím tuto diskuzi a snad najdu podobné dušičky jako jsem já. Mám jednu holčičku, v květnu ji bude pět let. RD jsem měla na tři roky, do práce ze které jsem šla na MD a RD jsem se už nevrátila - dala jsem výpověď protože jsem v ni nebyla spokojená a byla časově náročná. Poštěstilo se mi ale najít přes známého práci hned v červnu a to ve firmě, kde už jsem před nějakou dobou dlouhodobě pracovala - bohužel jsem dostala tříměsíční zkušebku a dva dny před jejím vypršením i výpověď z personálních důvodů.......dcerka se mi zrovna zajížděla první měsíc ve školce a já si libovala, jak jde vše po másle. Nějakou dobu jsem práci hledala ale vzhledem k tomu, že mi dcera co dva týdny marodila, dohodli jsme se po nějaké době s manželem, že zůstanu doma a jsem tedy "oficiálně" ženou v domácnosti. Babičky nemáme, jeden dědeček - můj otec je po mrtvičce a celkově bez vztahu k dětem, navíc mimo naše bydliště, druhý dědeček - tchán - s námi tedy bydlí v domě a vztah k dceři má ale bohužel jinak jsou vztahy velmi komplikované - o tom se teď nebudu rozepisovat.
Jde o to, že od doby, kdy veřejně "přiznávám" že práci teď nějaký čas nehledám, na mě okolí kouká jako na poslední lemru línou - promiňte za ten výraz. Komentáře typu "a nenudíš se doma....já bych se unudila"........"to nemyslíš vážně????" ..........nebo jen ten pohled odsouzení či nepochopení a okamžité zařazení do škatulky mimo normální lidi.......je to i tím, že mám "jen" jedno dítě, možná kdybych jich měla více...........nevím
Je mi to hrozně líto, podotýkám, že nejsme nějak bohatí, manžel je státní zaměstnanec, takže plat dle tabulek, já nulu ale jinak jakž takž vycházíme i díky úsporám, dcerka je ve školce jen na čtyři hodiny denně - a ani to někdy někdy ne - než se tam ráno doštracháme 🙂 každý den vařím teplý oběd a večeři, starám se o domácnost, věnuji se maximálně dceři a pořád "je to málo" jako kdybych ztratila na ceně - teď nemyslím pro manžela, ten je úžasný a uznalý ale pro okolí - vím, že bych se na to mohla vy......ale jsem citlivá bytost a velmi mě to zraňuje. A zrovna včera jsem si vyslechla další "odborný" komentář.
Je tu nějaká žena, která je na tom stejně či podobně? Mohly by jsme se navzájem podpořit, poradit jak ten čas co nejlépe využít i na následný návrat do práce......

Strana
z8
feedoo
14. črc 2017

@zuzineckah ale jo mluvíme ale každy mluví to svoje a nikam to nevede
Ja mám zvláštní typ chlapa, takového jiného jsem jeste neviděla
Kdyz jsem to tu četla dnes tuto diskuzi, tak jsem se ho zeptala jestli si váží nebo ocení moji práci doma a to víš ze ne, kdyz nestíhám tak mám spatnou organizaci času, třeba dceru mám nechávat ve školce do pěti a ne ji vyzve dávat v poledne nebo je ji pět tak ji dej na tábor.....zrovna dcera je taková na me hodně závislá a zapojovat se k ostatním dětem se umí až teď nebo no dcera by ti uz měla pomáhat, mas ji špatně vychovanou, neposloucha na slovo, přitom ja jsem s dcerou spokojena, je uz proste starší ma rozum který naopak nema nas syn což je pochopitelně kdyz ma rok a půl ale jeho pece me teď hodně zmaha, porad dávat pozor co děla, stejně těch padu co za den ma, dnes spadl ze židle na to mi řekne, ze syna jsem chtěla ja on totiž druhe dite nechtěl, takze ať si teď nestezuju. Kdyz jsem mu řekla o teto diskuzi ze je některá doma s jedním dítětem petiletym a vyjdou tak tak, na to mi řekl ze jaký to je vzorek populaci ženských na modrým koniku a ze co bych dělala kdyby mi zablokoval přístup na modrého koníka......

zuzineckah
14. črc 2017

@feedoo co to vůbec vedete za debaty, prosím tě??!! Ještě jednou - co dělá tvůj manžel doma, jak vychovává vaše děti, když má problém s jejich chováním? On nebyl přitom, když jste si je pořizovali, nebo??
Tvl, co to je za matroš??????????????

feedoo
14. črc 2017

@zuzineckah no jo kdyz to po sobě čtu tak to vypadá hrozné, však u nas to uz jednou na rozvod vypadalo, ale pak jsem si řekla, vydělává dost peněz ( i kdyz z našetrenych peněz nic nemám, nechodím ani cvičit ani na kosmetiku, ale je pravda ze peníze tedy neřeší), nakupuje, o víkendu celkem vaří, děla na zahradě, kde je celkem perfekcionista, je hodně vzdělaný, ja jsem tedy také VŠ, ma hodně známých, v práci je oblíbeny, nema milenky a nebije me, pěkne bydlíme v domku s pěknou zahradou , ja mám dvě zdravé děti, tak co bych jeste chtěla, ze. Takze jsem se rozhodla ze spolu zustanem, ale nespíme spolu, muž spí v jiné místnosti aby se vyspal, ja jeste se synem ale většinou uz spi celou noc, jeste ho kojim, ale uz se to blíží ze se muž vrátí do ložnice a syna přesunu do jeho pokojicku. Ale asi je fakt ze se to časem zhorší teď jsem doma, takze vše se dá stihnout, dcery školka a její kroužky, ale jak pak zvládnu práci dvě děti jedno škola druhe školka dojíždění do Prahy a kroužky děti......nevím
Kdyz byly dceři dva roky, muž si výdupal firemní školku na dva dny v týdnu, dcerka tehdy nebyla zralá špatně to snasela a muž ji tam vozík ráno a v pět po práci ji tam vyzvedaval, nakonec po půl roce z toho musel sám vycouvat, jelikož mu to ne vycházelo casove, v práci si pak ty dva dny kdy mu ne vycházely hodiny musel na pracovat jindy, takze tehdy školku zrušil a zrovna to bylo v době kdy se narodil syn a dcera si tam uz zvykla a tehdy jeste nebyla tak samostatná jak je ted, takze tehdy to pro me byl sok a náročný ze mi školku zrušil zrovna v kritické době - ve dvou bych dceru do školky nedala ale ve třech kdy si zvykla tam a doma naopak na narozeného brášku žárlila, tak ja školku měla zrušenou, kvůli tomu ze mu ty dva dny ne vycházely časové.......

zuzineckah
14. črc 2017

@feedoo umíš napsat i nějaké pozitivum na svého manžela z poslední doby,nebo se pořád chová takhle bezohledně?

babanci
14. črc 2017

@feedoo Ty jo. Tak mě by se teda dotklo,kdyby mi řekl,že mám nevychovanou dceru. Je snad taky jeho,ne? Tak ať jí teda vychovává. A aby mi nařizoval....já to pořád říkám.,že jsem kudla. 🙂

feedoo
14. črc 2017

@zuzineckah no jsme asi zvláštní úkaz, viď? A to ze zacatku před 13 lety jsme se tak milovali. Můj muž nema rodiče, nemluví spolu, ja je neznám.
Je fakt ze na nej taky příjemná nejsem nekdy a věci rozhodne nedělám na sto procent, kdežto on je perfekcionalista. Jenže třeba uklizeni by doma nedělal - jeste tak garáže, ale v našem domě jeste nikdy ne vyluxoval nebo nevytrel, to by nikdy neudělal, stejně tak děti ne přebaloval, s výjimkou kdy jsem tu nebyla byla jsem třeba v nemocňici , dceři nikdy nečte knížky a včera kdyz jsem řekla ze dcera neumí žádnou písničku tak řekl ze to je kvůli tomu ze ji mám nevychovanou ze nema disciplínu, kdyby ji měla tak by to uměla....... přitom na logopedii chodím s ni jen ja a učím ji to jen ja, to třeba manžela nezajímá které písmeno se zrovna máme učit...,,,ma máma mi nekdy riká ze jsem jak svobodná matka, ale s mámou mám posl dobou též problém, jak jsem na ni na vesnici celkem závislá - např potrebuju do Prahy k doktorovi- to je na půl dne určitě a Bushem, tak mi hlídá malého a i jinak mi různé vypomáhá, ale dost často pak přišla nečekaně ke me domu a kritizovala ze tady to nemám uklizene , ze třeba sudy na dešťovou vodu nemáme umýte - ona je též perfekcionalistka, ze to a to nemám a to ja si uz ve svých letech nenechám líbit, čímž vznikla roztržka a ja se snažím služby rodičů vyhybat a snažit vše dělat sama..,. Muž na to řekl ze za ty drobné služby si ma máma berte moji svobodu a platím za to poslušnosti......
No jo no. Asi jsme zvláštní - nemáme vázne problémy a máme dvě krásné děti
A co muž děla? No celkem odpovědnou práci určitě ne jednotvarnou a je tam velmi oblíbeny, on je totiž navenek hrozné mily

babanci
14. črc 2017

@feedoo To se jako rozhodl sám,že dá dceru do školky?Vy se na tak závažných věcech nedomlouváte? Zvlášť na tom,co se týká dětí?

feedoo
14. črc 2017

@babanci
No jenže jeho výchova je neparat se tolik s téma detmi, ať se zabavi spis sami a dceři klidně pohlavky, kdežto ja prý na ni křičím a ona si z toho nic nedělá
Ja mám přesně opačný názor ze s pohlavky nesouhlasím a v tom se neshodnem pak jeden dite trestá a druhy se ho zástava
Což je špatně
Ale ja jsem toho názoru ze dcera je vychována a dokonce moc hodna, jak ta mi pomáhá se synem, který nema jeste rozum, kdyz není doma je to pro me těžší, jak zabavit syna, no a kdyz syn spi, bože to je pohodicka byt jen s dcerou, s tou si klidně jen tak leží me na Lehatku a povidame, jak se vzbudí syn uz začne ten srumec prebalovani krmeni hlidani co dává do pusy kam zas leze
Ano nekdy zlobí ale jen se synem ze ji třeba bere její hračku tak ona mu ji vytrhne, syn pak jeci, muž ji řekne aby hračku synovi půjčila, ona nechce muž dá hračku synovi, následně jeci dcera......

feedoo
14. črc 2017

@babanci ano tehdy před třemi roky se rozhodl sám ze ji dá do školky v jejich dvou letech a třech měsících, ja byla z toho tak nesva ze jsem skoro na jedno ucho neslyšeli a na orl mi potvrdili ze to je jen ze stresu, hned pak jsem začala normálně slyšet
Dcera tedy chodila jen na jeden den v týdnu, na ty dva dny asi až za další půlrok
Ja upadala ze jen jen den, muž chtěl dva nebo tri a třeba v prosinci nechodila vůbec pak v červnu uz také ne, nekdy nějaká nemoc takze více nechodila než chodila
Ale zpětné vím ze ji to ublížilo, dcera byla více dětská než její vrstevníci, a ten jeden den v týdnu je peklo pro dite i učitelky mi řekly ze dite neví na čem je ze buď ma chodit pravidelně nebo vůbec
Ale jeden den v týdnu a na cely den to pro ni byl sok, ale ja byla na rodičovské a nechtěla jsem aby chodila na víc dni......
Tehdy to totiž podpořila i ma máma, tehdy jsem měla od známe me mámy velmi dobrou nabídku práce, která uz se nebude opakovat, ja automaticky odmítla ze mám rodičak do tri let a jak máma tak můj muž me premlouvali abych nastoupila ze dceři je skoro dva a půl ze to je jen o půl roku před třetima narozeninami a ze ať jdu do práce a dcera na plný úvazek do školky!!!!!! Na vyzkoušení bych tehdy měla jen měsíc, aby si na školku zvykla, ja pod nátlakem souhlasila, nicméně nakonec me v té práci bohudíky nevzali, takze školku jsem vybojovala jen na ten jeden den

Zrovna ted kdy je dceři pět by ji muž dal nejradši na tábor na dva tDny!!!!!!zrovna ji která je porad se mnou a max spi jednu noc jednou za tri měsíce u babičky která bydlí za rohem a kterou vida denně, ted tedy jede s babičkou na čtyři dny na dovolenou ale to se těší

babanci
14. črc 2017

@feedoo Docela si to dovedu představit. Mâm vnučku narozenou v dubnu 2016. To je teď masakr,viď? Já jsem děti nikdy neuhodila a pokud by je uhodil otec, tak bych mu asi zakroutila krkem. 🙂 U nás je to nastavené trochu jinak. Já se starala převážně o děti a můj muž vydělával. Velmi si vážil mojí práce s nimi, dodnes o to mluví a proto taky do ničeho nemluvil. Uznával,že mám větší zkušenosti a tím i větší pravomoce. Když začaly dcery randit,ptaly se mě,kdy mají přjít v noci domů.

zvirka
14. črc 2017

@feedoo Tak to máš hodně těžké. Já bych tedy dítě ve dvou do školky nedala. Náš šel ve třech a stejně toho lituju, kdyby to šlo znovu, dala bych až ve čtyřech. Navíc tedy chodil celou dobu po obědě, spaní jsme ze začátku zkoušeli, ale nešlo to. Po dvou měsících jsme to vzdali, první rok ještě spával 1x týdně, pak už vůbec, práci jsem přizpůsobila. No udělala bych to jinak. Od jeho roku jsem dálkově studovala a zároveň 1x týdně pracovala, abych to zaplatila. Pak jsem navyšovala, ale plný úvazek jsem nakonec kvůli tomu spaní opustila. Po prázdninách půjde do 1. třídy a dál hodlám pracovat jen na částečný, aby nemusel na obědy (nedá se to jíst, ze stejné jídelny měli jídlo i ve školce, často to nejedí ani učitelky) a do družiny. Za to bude mít 3x týdně kroužek. Já pracuju na část. úvazek. Moc nevydělám, ale za spokojené dítě mi to stojí. Manžel má lehce nadprůměrný plat, takže vycházíme v pohodě, neomezujeme se, ale moc neušetříme, takže třeba dovolená u moře není, jen v ČR. Až malý odroste, zkusím jinou práci, ta moje je dost flexibilní, takže náhlá nemoc není problém. V Rakousku a Německu je normální a většinové, že ženy pracují na část. úvazek. Snad se to pomalu dostane i sem. Pamatuju moji zedřenou mámu, která vstávala ve 4, aby nakrmila zvířata, pak jela busem do práce, já ze školky odcházela poslední, doma zase na 1. místě zvířata a práce na zahradě. Nejsou to hezké vzpomínky.

zuzineckah
14. črc 2017

@feedoo ty ho pořád jen zastáváš, uvědomuješ si to vůbec, nebo už tě má tak zmaklou, že tohle nevnímáš??
Kolik te disciplíny, o které mluví, že dceři chybí, ji naučil on?
Vaše soužití je pro mě naprosté sci-fi... tohle bych netolerovala ani za zlaté prase, ani kvůli dětem. Jseš na tom hůř než svobodná matka.

babanci
14. črc 2017

@feedoo My dali dceru do školky v 5 letech a ještě jsme koukali dalekohledem,jestli při procházce nebrečí nebo nejde jako poslední. Měli jsme výčitky,že jsme jí šoupli cizím lidem.🙂 Ve dvou letech mi to přijde jako barbarství.🙂

babanci
14. črc 2017

@zuzineckah To dělá hodně žen. Na muže hubují,ale když ho kritizuje někdo jiný,obhajují ho. Toho jsem si všimla už mnohokrát.

feedoo
14. črc 2017

@zuzineckah jo mas pravdu , no je to k pláči si to uvědomit
Jeste on je tak oblíbeny jak u sousedů se muže pretrhnout něco půjčit nebo tak
Stejně tak v práci
Lidi mi říkají ty se mas ze ti uvaří o víkendu, také ze ty se mas mít par kroku od vás mamku v důchodu......ale i to je osidne
Uz mi tu někdo psal ze je blby ze jsem si ne zařídila ani den jednou za čtrnáct dni pro sebe , ja nemám moc kamarádek tak vlastně ani nevím co bych bez děti dělala...... Nejradši bych spala a fakt odpočívála asi, ale stačilo by mi po hlídat jen toho mladšího, se starsi pohodicka, malý mi ted strašně dává zabrat, utěšuje se tím ze za rok a půl uz bude mít trochu rozum, jenomže to uz budu muset hledat tu práci a to mi galerie teprv začnou a budu vzpomínat na rodičovskou.....

feedoo
14. črc 2017

@zuzineckah mamka mi riká ze jsem jako dite nedospěla ze nemám vlastní názor
Mimochodem máma s mým manželem se ne snesou
Jenomže ja na rozvod nemám odvahu, jednou jsem byla fakt rozhodnuta, ale bylo vidět ze to myslím vázne a muž me přesvědčil, dokonce jsme byli i v poradně a poradce říkal ze Furt muž mluví jen o sobě a svých potřebách
V podstatě jsme ho nenechali nic říct a on ze jen stezovani si nepomůže pak uz jsme tam nesli
Ale také říkal a dal mu za pravdu ze si to dělám sama ze prý kdyz nestíhám mám dat dite do školky ne do poledne ale na dyl a jestli je to moje volba ze vyzvedaval v poledne tak pak ať si nestezuju na nedostatek času
Nebo jsem tam říkala ze muž dceru učí bojovat dávat facky a pěsti ze me se to nelíbí ze dcera je pak taková rozjetý a nebi kdy přestat
A poradce ze co prý je špatného na tom kdyz ji to učí ze i holka se ma umět bránit a ze tehdy čtyřletý dite ma vědět kdy konci hra a tudíž pak nebýt rozjetý
S tím me naštval pak uz jsme tam nesli
Ja byla u dcery na takovéto učení a ne takovéhle přítomnosti co s ni dělal, kort vecer kdyz dcera bývala - tehdy okolo tri let - vecer často rozjeta a ukricena a on ji učil tohle.....vecer spis potřebovala uklidnit, uspavala jsem pak samozřejmě ja
To uz je pryč nyní je s dcerou i vecer pohoda

babanci
14. črc 2017

@feedoo Můj muž vaří každý den. A co? Já zase dělám jiné věci,třeba prádlo. Myslím si,že bychom se neměly dát. I sebelepší chlap zkusí prudit,když může.🙂

feedoo
14. črc 2017

@babanci
Ja bych do školky ve dvou a kousek též nedala ale uz jsem to tu vysvětlovala jak to vzniklo
Jeste ze me tehdy nevzali do té práce
Ale jak jsem psala vic nechodila než chodila, jeden den v týdnu částo odpadnul nemoci Atd
Ale kdyz takhle malá nastoupila tak prvni měsíc jen koukala, nebrecela to přišlo až v dalším měsíci a lidi - kolegové u manželově práce se divili proč ji tam nedám na víc než jeden den v týdnu a muž si přidál ze proč braním dceři ve školce a všichni mu dali jako obvykle za pravdu...... Tehdy me potopila i moje máma jak uz jsem výše psala s tou práci abych nastoupila dceru do školky dala na plný úvazek- která naštěstí nevyšla. Je to pryč ale proste na to nezapomenu
Nyní by muž dal dceru na dva týdny na tábor ja ze ne, tak prý příští rok, no to nedovolím
Jo jsem šťastná - s detmi kdyz jsme na zahradě, v bazénu Atd, nešťastná - vztah s mužem a v poslední době i s mámou, jsou to dvě silné osobnosti na me... Mám proč nemáš tohle a proč mas prach pod sedačkou? Pak mi máma sama od sebe děla na zahradě- sama se nabídla jasne je to pak pěkný a ja na zahradě nedělám, ale pak se člověk cítí zavazany a lidi pak říkají jak se mám ze manzel děla na zahradě a i moje mamka třeba nový záhon nam udělala- samozřejmě mám pak z toho radost z výsledku, je to pak pěkný, ale za jakou cenu? Muž práci od mámy neocení a riká ze si nepřeje uz aby tu máma něco dělala a ja pak i od rodičů svých slyším jakou mám východu jak mi pomáhají ze chudáci jak to budou dělat zde ostatní maminky které tu nemají matku...... Jo pokud jedu s dítětem k dr tak mi rodiče půjčí auto, jelikož my máme jedno a tím jezdí manzel do práce nebo mi pohlídají malého nebo i obě kdyz potrebuju do Prahy třeba k dr
Ale ze bych měla obě děti hlídány buď od nich nebo od muže na cely jeden den nebo i půlden a ja šla čisté za zábavou, to tedy nemám nikdy
Pokud nejsem vyloženě u dr, tak jsem s malym porad

feedoo
14. črc 2017

@zvirka No jo no. Taky bych nedala ve dvou letech, nakonec jsem podlehla..... Ale to uz jsou tri roky
Tak to jste měla težké dětství
Ja šla do školky ve třech letech a Brecela jsem tam
Ale dětství jsem měla nádherné, byla jsem opecovavany jedinacek, každy rok k moři a na hory, jinak jsem léto trávila u babičky
Nyní s mužem bychom si určite mohli dovolit Karibik nebo Maledivy, ale muž by z principu tolik peněz nechtěl dat navíc nema rad vedro a ani moře, bohužel ja ho miluju a jak mi chybí a do Středomoří by zas nejel ze je to ted nebezpečný - migranti teroristické útoky, letos je syn jeste hodně malý, ale vím ze i kdyby nebyl tak by nechtěl, byli jsme spolu za dobu co se známe 6 x u moře - známe se 14 let a vždy to byl boj abychom jeli a přemlouvání......navštívili jsme ty nej pláže a muž mi tam řekl ze je všude jen ten modrej blivajz a hrozny vedro, spálil se a proste tvářil se znechucene......naproti němu ja to miluju a dost mi to chybí, to samé hory v zime, v Rakousku řekl ze to je všude jenom bily
Ani v ČR nejezdime, jen na výlety ráno pryč vecer zpátky a muž je rad ze muže spát ve své posteli , to je pro něho ideál dovolena, riká ze cestování je opruz a stres

lamiaaa
15. črc 2017

@babanci: máš pravdu, dneska koho jeho práce baví a naplňuje, tak je opravdu šťastný člověk. Takových ale moc nebude, ale je fakt, že stačí, když ta práce aspoň nestresuje a neotravuje, nemusí vyloženě bavit.
Já to tak bohužel nemam, zas na druhou stranu dlouho a těžce jsem na to studovala, tak nechci od toho utíkat, a možná by mi i bylo trapně, nechat se živit od partnera-kdo má děti, je to jiné samozřejmě, tam to tak neberu. Ale odejít z práce, abych měla klid, užívala si koníčků za partnerovy peníze, to bych nedokázala. Asi by to jedině chtělo vyhrát ve sportce 😀

radka8888
15. črc 2017

@feedoo to je bohužel další stránka toho být žena v domácnosti. Pokud si někdo vezme takového despotu jako vy, tak rozvod bez prostředků je sakrá jiná liga. Já musím za sebe říct, že pocit, že by mi někdo musel, dovolovat dovolenou,, je úplně nepředstavitelna. O těch dalších věcech ani nemluvím. My jsme spolu asi jako vy a vzájemné víme, že se vlastně tolik nepotřebujeme kvůli materiálním věcem, takže jsme spolu proto, že jsme spolu rádi.

shine2015
15. črc 2017

Holky my máme deti tři - zatím jsem na RD a do budoucna plánujeme ze budu s manželem pracovat - původně se mi nechtělo ale tři deti blízko od sebe a školka škola atd úklid vaření prani ...mam pocit ze to jinak nejde...abych sla pracovat na směny nebo i na jednu - zdravotnictví kdy hrozí samé přesčasy a co s dětmi po škole a ráno vypravovani - nelze stihnout a abych kolegyně v práci neustále obtěžovat a tím ze bych měla OCR nebo prázdniny atd - mě se doma libi ale rada bych sla buď s mužem abychom si naplánovali volno jak to půjde - dovolená Vánoce prázdniny atd nebo když jsou nemocný nebo je potřeba je vyzvednout abych byla schopna dojet udělat zařídit...

Mě osobně nevadí být doma - možná až bude dětem víc tak půjdu pracovat na směny pokud tedy nenastane situace ze budu muset....ale když to jde tak doma budu rada ...

@feedoo manželovi rozumím ze nemá rad vedro atd a nemyslím si jako jiné třeba ze by byl despotát ale někomu to proste nedělá dobre - musí se dělat ale kompromisy ...můj muž taky vedra nemusí ale na dovolenou k moři jedeme i kvůli dětem ale i když jsme deti neměli....on rad Norsko apod tak jsme je-li do Norska a další rok k moři....ale zase jsem ho nenutila v srpnu ale červen nebo září.....teď jsme měli v plánu červen opět a nakonec to vypadá ze pojedeme teď v červenci....
Ty sama nejlíp víš jak se chová a z páru řádku se nedá hodnotit ...ale rozumím mu ze mu nemusí být z veder dobre.....důležité i je jak se chová muž i během roku, zda pomáhá atd

ilonne
15. črc 2017

Na druhou stranu nasich maminek se nikdo neptal jestli pujdou do prace nebo ne a nase generace take byla ve skolkach od oteviracky do zaviracky (ja tedy ne, neb jsem byka protekcni ucitelsky spratek), ale co vim nikomu to neuskodilo. A ve svete to funguje stejne. Chápu, kdy nekdo ma hospodarstvi velke jako zakladatelka, ze se do prace nepohrne, vzdyt to ma jak.praci na plny uvazek.
Na druhou stranu dve deti a bezny byt nebo barak se daji s plnym uvazkem nebo treba zkracenym stihat naprosto v pohode a to i s krouzky.

kajalka
15. črc 2017

@feedoo Ty jo, je mi tě celkem líto, dost se v životě plácáš, co? Jestli máš matku despotku, tak sis do života našla holt jiné velení. Ano, ostřílení manipulátoři bývají ve svém okolí velmi oblíbení, vědí, jak se zalíbit, ale pokud jim ukážeš slabinu, tak tě zadupou, ani nevíš jak. Bez psychologa to nemáš šanci zvládnout, v tomhle přeci nemůžeš prožít život, žijeme jen jednou a děti jsou malé taky jen jednou. Převezmi zodpovědnost za svůj život a za život svých dětí, tohle chování do sebe nasáknou jak houby a buď se v dospělosti budou ke svým partnerům chovat s despektem a nebo si najdou despotu, který by jim velel.

ilonne
15. črc 2017

@feedoo Jestli mas dceru vychovanou musis sama nejlepe vedet sama. Nicmene k te skolce, moje obe deti byly ve skolce ve dvou letech a byly naprosto v pohode. Ono je tohle dost o nastaveni rodicu - kdyz vidi pohodu na tobe, zvladnou to take v pohode, kdyz vidi, ze jsi z toho "rozsekana", prenasis to na ne. A myslim, ze v peti letech by mela dcera v pohode zvladnout par noci bez tebe. Nerikam, ze dva tydny na tabore, ale u babicky by mohla spat prece dele neu jednu moc. Trosku si v sobe prober, jestli z ni zbytecne nevytvaris mamanka. A to nemyslim ve zlem. Ani, tvuj muz na rezervy, ale ona neskodi i trocha sebereflexe. Nebyva chyba pouze na jedne strane. A vim o cem mluvim, i my jsme si prosli manzelskou poradnou - nastesti uspesne. Ale pracovat na sobe musi oba. Nelze to hazet jen na jednoho.
Btw. To ze bude zena v domacnosti by mela byt dohoda obou rodicu, jinak to fungovat nebude. Ja se tvemu musi prilis nedivim, dve deti a praci zvladaji i samozivitelky.

kajalka
15. črc 2017

@ilonne ... až na to, že lidi na sebe čím dál víc prdí, většina populace bere antidepresiva, svět chřestí zbraněma a stojíme na pokraji války. Ale jinak separace od rodičů nikomu neublížila... je čas to změnit, protože teď můžeme.

ilonne
15. črc 2017

@kajalka Chapu, ze mas nazor odlisny. A v poradku, nemuzou mit vsichni ke vsemu stejny postoj. Podle me to takto cernobile neni. A tim, ze si budeme z deti vychovavat mamanky, valky nezvratime. Islamsky stat urcite nevznikl ze "separace".Navic dite ve skolce nerovna se separace. A ze by vetsina populace brala antidepresiva jsem si nevsimla.

ilonne
15. črc 2017

@kajalka Navic prvni svetova valka probihala v dobe, kdy zeny zrovna fungovaly daleko vice v domacnosti a deti mely v podstate neustale u sebe.

babanci
15. črc 2017

@ilonne To s Tebou nemůžu souhlasit. Dodnes mám hrůzu s toho,jak mě máma vláčela ve tmě naší vesnicí do školky. Šíleně jsem tam brečela. I v dospělosti jsem jí vyčítala,proč mě,jedináčka,tak brzo odstavila. Dokonce jsem měla, jako batole, paní na hlídání. Na vsi,tam to bylo něco nevídaného. Možná proto jsem svoje děti nikdy nedala do jeslí,v době,kdy se narodily, to bylo běžné zařízení a šly až na povinnou předškolní v 5 letech. Všechny tři.

superkousky
15. črc 2017

@ilonne Jak které 😉 .V tomhle se musím zastat @feedoo ,páč já teda určitě nezvládám . Jsem ráda,že můžu pracovat jen na "pár" hodin a nemusím v práci trávit 200 a víc hodin jako mé kolegyně.
Děti máme jen jednou a já jsem ráda,že jsem s nimi mohla (resp.můžu) být doma.
Je mi líto dětí,které se toulají městem a vymýšlejí kraviny,páč jejich rodiče musí být do noci na odpoledních směnách .

Strana
z8