Když doma na naplnění bazénu pustíme vodu, je v ní písek

iwet91
8. led 2016

Holky, potřebovala bych poradit, máme doma studnu, nevím teda jak je velká - ale vždy jsem měli nafukovací bazen ten klasický kruh, o hloubce nějakych 50cm . . Bazén napustíme, pouštíme ho pomalým proudem věčinou jeden den . . No , ale pak třeba po hodině nebo i když se chceme doma napít a nalijeme vodu, tak je tam písek . . jak je to možné ?? Nmyslím, že by bylo málo vody ve studni, ale dělá to defato vždy, letos chci už koupit velky bazen no a manžel z tohodle duvodu nechce

anina32
8. led 2016

@iwet91 Písek je tam proto že se uvolňuje kal na dně. Nám třeba po takovémto napuštění bazénu vždycky tekla voda úplně hnědá. A po zkušenosti z podzimu už bazén radši dávat nebudeme, léto jsme zvládli v pohodě, ale říjen listopad jsme byli bez vody, řešila jsem jestli si můžu dovolit pustit pračku, nebo radši umýt nádobí a sprchovat jsme se jezdili k našim, prostě netekla voda.

veraga
8. led 2016

Možností je dost. Může to být typem čerpadla (vibrační), jeho položením (nahoře-dole), znečištěním studny, jejím umístění, typem vrtu, ale i tím, že je tam málo vody... Těžko říct. Vodu každopádně zkuste raději změřit. Zvlášť pokud je studna váš jediný zdroj vody. My na loňská sucha pěkně dojeli. 😢. V červnu jsme napouštěli bazény, myli auta a v srpnu chodili k sousedům s kanystrem. ☹ Nedostatek trvá pořád.