KIepat prachovku, deku a pod. z okna v bytovém domě?

barcza
6. dub 2012

Nechci v domě dělat problémy a tak řeším už 14dní choulostivou věc. Setkala jsem se s reakcí souseda, že si mám doma vysávat a ne klepat z okna. Bydlíme v sousedství tohoto manželského páru bez problémů už 8 let. Malému jsou 2 měsíce a tak častěji uklízím. Jiný způsob než vyklepat deku a jednou za čas ji vyprat mi nepřipadá možné. Totéž dělám s jeho matrací v postýlce - když mě takhle za slunného dne načapal, málem ho to položilo.. Klepadla před domem nemáme a i kdyby, nedokážu si představit, že bych 2 x týdně vynášela X kusů tkanin a např. tu jeho matračku ven a nechala dítě doma byť čtvrt hodiny samotné. Jasně, mohu počkat, až přijde manžel z práce, ale myslím, že by mě za čas poslal k šípku. Nemluvě o tom, že úklízím v průběhu dne a ne jen po 17té hod, kdy muž končí v práci...
Snad se vám otázka nebude zdát směšná. Jo - a lizna domácí určitě nejsem🙂

fass
6. dub 2012

Záleží co za binec lítá.My měli nad sebou v bytě babu co třepala a vyhazovala vše a nám frk na balkon.Já pověsila kojenecké hadříky a ona začala třepat koberce z dětského pokoje a to lítali piliny a trus od křečků,papíry od sladkostí,vršky od jogurtů atd.Nejhorší bylo když klepala koberce z wc.Hned jsme věděli jaký má toaletní papír,a kolik ruliček vypotřebovali.Pak už házela ven i zbytky jídla,když sme ji upozornili,že se to nedělá,lhala,že to ona ne a pak nám i sprostě nadávala.Kdyby třepala jen drobný prach,tak v pohodě,ale tohle bylo na nás moc.Po ročním soužití s touhle ženštinou v jednom domě jsme se odstěhovali a máme klid.

dagina
9. dub 2012

Ahojky,
u nás je přímo v domovním řádu, že klepat různé deky...z okna je zakázáno, málokdo to dodržuje. Nicméně já jsem byla ta druhá strana 😖 . Moji sousedi nad námi mi klepali deku xkrát týdně, když jsem měla otevřené okno, nacházela jsem na stole různý brajgl a dokonce i nehty 😝 😝 😝 . Nikdy jsem však za paní nešla, abych jí to řekla. Prostě jsem neotvírala skoro vůbec okna. Jeden dokonce kouřil z okna, a popel též padal k nám do bytu. Bylo mi to dost nepříjemné.
Ale abych pravdu řekla, za bílého dne bych nic neklepala, když potřebuji něco vyklepat, ale my tkaniny nemáme zaprasený tak, že by tam byly nehty a různý brajgl, tak klepu když je tma 😉 ....

lisca
17. bře 2021

Obnovuji diskuzi - nechci zakladat nove tema, kdyz mam obdobny dotaz🙂
Zajimal by me vas nazor na vetrani a vyklepani perin v panelaku. Jsem zvykla provetrat periny na cerstvem vzduchu kazdy den. Nenechavam je na balkone, jen je proste provetram, jakobych prasila deku. Je mi jasne, ze velmi znecistene deky, apod. se z balkonu prasit nemaji, ale toto jsou periny, ci prehoz z postele, ktery ma na sobe max jen drobny prach. Zatim jsem se nesetkala s tim, ze by se to nemelo🤷‍♀️, az dodnes, kdy na me zacal kricet soused (pres vchod - neni ani primo pod nama, ci nad nama, nybrz je ob jeden balkon vedle) pry co to delam. Sam pritom stal na balkone a kouril...ehm. Docela me to dopalilo, protoze si opravdu nejsem vedoma toho, ze bych delala neco spatne. Ale zamyslim se nad tim, jestli opravdu neni chyba na me strane. Samozrejme jsem mu v rozcileni hned vpalila, at tedy on prestane kourit, protoze nam to jde do oken🙂). Mne tedy osobne prijde mnohem horsi kour, nez vetrani perin. A tak se ptam - co si o tom myslite? A jak vetrate prehoz a periny vy? Ja si proste neumim predstavit, ze je nevyvetram.

hankaros
17. bře 2021

Tak klepání tkanin a dek řeší susička

lisca
17. bře 2021

@hankaros asi uplne nerozumim odpovedi..?🙂 nebo jsme se jen spatne pochopily..? Neklepu z balkonu zadne velmi zaneradene deky, ze kterych lita neporadek na sto metru (nad nami treba klepou deku plnou psich chlupu, my zadneho zvireciho milacka nevlastnime). Predevsim si provetravam a nacechravam periny, a prehoz, ktery pokryva pres den postel. Je na nem max drobny prach napadany behem dne. Susicku za prve nemame, a kdybychom meli, tak jak presne mi pomuze v tom vyvetrat periny a vyprasit prehoz postele? Podotykam, ze prehoz pravidelne co tyden menim/peru, ale nemuzu jej prat prece kazdy den...😶 Takze jak mam vyresit to, abych si na postel pri ustylani zase nedavala zapraseny prehoz? Mimochodem takovy drobny prach lita vsude venku - trochu zafouka a vitr vam zanese prach z cest, aut, atd. na balkon jedna Proto otevreny balkon podle meho ani nemuze byt uklizeny jako doma. Proste je to venkovni prostor, kde prach a ruzne necistoty litaji z venkovniho prostredi. Samozrejme koberce, zadrobene deky od jidla od deti, ci jine tkaniny viditelne spinavejsi ven neprasim. Ale toto? Kdyz nekdo vesi pradlo na balkone, taky jednotlive kousky vyprasi a narovna - a z nich taky lita prach. Myslim, ze jde o miru.

mourovatakocka
17. bře 2021

@lisca Co to dělám... Uklízím pane, někdy to zkuste. Mě neskutečně točí kuřáci, klepání peřin opravdu neřeším. Klepu takhle z okna dceřinu deku, kobereček z koupelny a fakt mi to žíly netrhá. Kvůli kuřákům pod námi nemá dcera svůj pokojík na hraní, tak by zkusili jen ceknout proti chlupu z deky 😈 Dospělácké peřiny přehazuju přes postel, ale mám patrovou, u nich si nedokážu představit držet je z okna.