Kolik má vypít 2leté dítě (12kg) tekutin?

nektarine
14. led 2016

Hezký den maminky,
kolik pijí vaše 2-leté děti? Dcera (12kg) vypije za den někdy i více než 3l tekutin, zdá se mi to moc, ale sama si o pití říká.

Děkuji za vaše příspěvky.

sapinek
14. led 2016

ahoj, akorát už dva dny přemýšlím, že založím podobnou diskuzi :D Dcerka - 27měs. to má také tak! Ptala jsem se už i dr. - prý mám být ráda, že rodiče spíš řeší problém, že jejich děti nepijí. Jenže mně se to zdá opravdu hodně.. Po probuzení nemá problém dát 0,5l a možná by pila i víc, kdybych dolívala lahvičku.. S tím je také spojeno to, že musím pořád měnit plínu (pokud máte dcerku stále na plínkách jako my, tak určitě znáte). Postýlka i přes noční přebalování ob den mokrá.. Ale myslím, že to je lahvičkou. Jakou máte vy? My máme takovou pro mimča s dudlíkem. A to je asi kámen úrazu. Dcerka umí pít i z brčka a hrníčku, ale nechce se jí. Takže si dost vynucuje tu lahvičku s dudlem. Snažím se jí ji dávat co nejmíň a má stále k dispozici hrníček s brčkem. To pak skoro nepije a má úplně suchou pusinku, takže to pak nevydržím a dám ji napít z té "její".. Jinak pije výhradně téměř jen vodu.

p_ch
14. led 2016

100-150ml / 1kg váhy... takže cca litr a půl...

nektarine
autor
14. led 2016

@sapinek přesně! ráno vypije celou lahvičku, my máme 400ml a říká si o další. Lahvičku máme takovou jakoby sportovní, je barevně malovaná, ale je i pro dospělé, princip pití je jako brčkem. ( http://outdoor-lahve.heureka.cz/contigo-striker... )Z normálního hrníčku taky pít umí sama, ale to vypije o trochu míň (z toho důvodu, že ji s tím nenechám chodit, lahvičku si nosí, kam a jak se jí zachce....) Doktorky jsem se zatím neptala, jdeme na očkování 25.1., tak se poptám. Ale ostatní maminky to právě taky neřeší, a nebo říkají, že to je dobře, mě se to prostě nezdá. Plínky střídáme jak o závod, každý den aspoň 2x pročůráno oblečení a v noci to není tak hrozné, asi protože poslední jídlo s pitím má nejpozději v půl 7, spát chodí v8. Ale někdy přebaluju i v noci. Už mě to nebaví, je už dost velká a měla by se z plínek odnaučovat, na nočník nechce vůbec. Starší dcera byla ve 20 měsících už uplně bez plínek a to i na noc, tak jsem z toho docela nešťastná, že ten nočník vyloženě bojkotuje i z toho důvodu té obrovské spotřeby......

petzy
14. led 2016

Holky já řeším přesně ten opak. Syn přes dva roky a taky ke 12 kg skoro nepije. Musím pořád říkat, ať se napije. Pití má pořád na stole, někdy i dvě varianty. Ráno vypije cca 150 - 180 mléka a pak za den nevypije snad ani čtvrt litru :o( zkouším všechno, čaje, vodu, šťávu, džus... jediné co by možná pil jsou kupované pitíčka, to vyžunkne téměř na ex, ale koupím mu je, jen když třeba někam jdeme a zapomenu pití. Taky zkoušíme různé lahve, zdravou lahev, kterou si musí naklonit, lahev s pitím princip brčka, hrnečky, skleničky a nezájem. Paradox je, že přijedem k babičce a tam vypije dvě lahve čaje :o) No a čůrá tak 3x za den + občas počůraná plínka přes poledne a v noci normál počůraná.

konidana
14. led 2016

A co dětem dáváte na pití? Vodu? Jestli jo tak je to fajn, že pijí, s plínama to bude horší, co? Já doma měla dva extrémy: dcerka skoro nepila (cca 0,5l - max. 0,8l za den) ale v 15m bez plen i na noc. I teď v 8 letech jí v zimě bohatě stačí necelý litr pití na den. Syn pil dost (spíš tak akorát a chtěl šťávu, když jí měla i ta starší) a plíny na noc skoro do 4 let 😠 a zrušili jsme je jen tím, že se naučil sám chodit v noci na záchod. Ale neměli jsme nikdy lahvičky s dudlíkem, jen hrnek nebo ty PET lahve se sportovním uzávěrem.

radus_2011
14. led 2016

@petzy Jsem na tom úplně stejně. A čím víc nutím, tím víc nechce, takže už jsem tak nějak rezignovala. Trochu víc se napije akorát během jídla či pojídle, když je něco suššího. Mlíko má ráno a večer a to jsou téměř veškeré tekutiny ☹

mysicka_lb
14. led 2016

@petzy U nás je to přesně to samé. Osvědčil se mi buď malý hrníček s krtkem (jeho oblíbená postavička), nebo malý panákový kelímek. Prostě něco malého, co si může sám držet a pít z toho jako velký kluk. Ale tím jsme se dostali jen za 0,nula nic tekutin na těch 0,5 l denně.

petzy
14. led 2016

@mysicka_lb i hrneček s krtečkem máme :o) podle mě je mu jedno z čeho pije, jelikož ho to pití prostě nezajímá. Dáváme třeba i brčka do hrnečků, skleniček 🙂 pořád doufám že mu to stačí, kdyby měl žízeň, tak se snad napije. Já vlastně nemám co říkat, krom teď konce těhotenství a doby kojení, kdy mám fakt žízeň, taky téměř nepiju, takže asi vím po kom to má 🙂

petzy
14. led 2016

@mysicka_lb Taky už to moc neřeším. Kdyby měl žízeň, tak se snad napije. Když mu řeknu ať se napije tak začne hulákat jooooo, jde, cucne si a hotovo 🙂

adelinkkaa
14. led 2016

@petzy mám 2 leteho syna a taky moc nepije,skoro vubec.Jako mléko to vypije tak 500ml ale vodu/čaj vubec.Když mu koupím občas Kubíka tak to vypije za den těch 300ml.Nak to neřeším.čurá nekolikrát denně takže asi v pohodě
Z čeho teda pil hodně tak to z klasikých panaku😀 to si i sám dolíval 😀

terkajesterka
14. led 2016

Dcera cca ve 2 letech pila také hrozné objemy, vodu nechtěla, protože staší pil také šťávu nebo čaj. Pila, protože jí to chutnalo. Odhaduji, že mohla vypít určitě přes 2 litry za den. Učit jí na nočník bylo peklo, kažkou chvíli čůrala (kde jí to zrovna napadlo), látkové pleny jsem vzdala z toho důvodu, že jedno čůraní znamenalo proteklou plenu, mokré kalhoty a musela jsem jí hned převlékat. Postupem času se to ale upravilo a dnes pije úplně normálně (5,5 roku cca 1,5l za den nebo i trochu méně).

sapinek
14. led 2016

@nektarine Ach, jak to chápu :( my čekáme na přelomu březen/duben další mimi a pořád jsem tak nějak doufala, že dcerka bude do té doby bez plín :( zatím to tedy nevypadá.. V noci přebaluju pokaždý - ale ona od narození hůř spí a dost se budí a vyžaduje i pití. Teda myslím, že je to i tím, že máme v ložnici palubky a tím pádem sušší vzduch. Jinak oblečení s sebou musím mít taky pořád náhradní a teď v zimě se mi s ní nechce ani na delší procházky - někdy se vrátí pod oteplovákama durch. Jinak také máme hrneček s krtkem (dokonce dva) a dcerka z nich pije, i z té lahve s brčkem i mně chodí pít ze sklenice, ale většinou toho moc nevypije. Stejně jako Ty ji s tím bráním chodit, je to hroznej janek a bojím se, aby si nevyrazila zuby nebo tak něco. Jinak ta lahvička z odkazu vypadá docela fajn! Hledala jsem nějakou větší, abych nemusela pořád tahat lahvičku a PETku s vodou, tak asi něco takového taky pořídím.

sapinek
14. led 2016

@terkajesterka Dcerka je právě na látkovkách. A umíš si to představit - nejdýl má na sobě plínu hodinu, většinou je ale po půl hod.mokrá včetně oblečení. Pořád jen peru.. Už jsem z toho unavená. Začala jsem na noc a na delší procházky dávat jednoráz, ale radost z toho nemám. Jinak díky za uklidnění, doufám, že se to taky časem srovná.. Vím, že každý dítě je jiný - ale i přes to - kdy se Ti dcerka odplenkovala? A přišlo to "samo" nebo jste trénovali např.chozením bez plínek?

terkajesterka
14. led 2016

@sapinek no, z toho co píšeš, to zní jako od nás před lety 😀 Odplenkovala se ve 2 letech, tedy spíš já jsem jí odplenkovala.....ale po zkušenosti se třetím dítkem si myslím, že to bylo špatně a měla jsem jí plínky nechat déle, protože na to jednoduše nebyla zralá. Akorát jsme se trápili a celý ten proces trval nejméně 2 měsíce....... Látkovky jsem pak přestala dávat úplně, nestíhala jsem prát. U třetího dítěte jsem odplenkovávacích pokusů měla několik a čekala jsem, kdy se chytne. A přišlo to až cca před měsícem a půl, kdy jí byly 2 roky a kousek. A bylo to hned, pochopila přibližně za 2-3 dny a od té doby pohoda.