icon

Kolik stojí vyklízecí práce od firmy nebo svépomocí?

9. únor 2022

Dobrý večer. Máte někdo zkušenost s objednáním firmy na vyklízení domů? U nás se konkrétně jedná o vyklizení domu po úmrtí někoho z rodiny. Kolik si tak orientačně účtují? A kolik byste si řekli na hodinu od ostatních dědiců, kdybyste to měli dělat vy sami?

klokanka31
9. únor 2022

Fakt by někdo chtěl peníze po příbuzných když jim umřel nějaký člen rodiny? 😮

korin
9. únor 2022

S firmou nemám zkušenost, vyklízela rodina, kdo měl dost síly a čas či dovolenou. Bezplatně.

janule0123
9. únor 2022

No … u nás to bylo tak (kupovali jsme dům přes realitku), ze rodina si vyklidila osobní veci a co bylo pro ne zajímavé .. co zůstalo, tak vyklidila firma .. bylo to v ceně realitky, takže nevím kolik ..

autor
10. únor 2022

@klokanka31 No když veskere práce padnou na jednoho člověka a ten tam stráví desítky hodin a tahá se tam se vším, denně tam jezdí dost km😐 Ostatní nehnou brvou a pak jen shrabnou dedictvi. Nevím no, upřímně taky už nevím, co je dobre.

autor
10. únor 2022

@korin Děkuji, u nás to právě vše odnese jediný člověk.

autor
10. únor 2022

@janule0123 Aha, tak to je dobře řešení, děkuji.

martiniquest
10. únor 2022

@klokanka31 Jakoze to vyresi jeden, na ktereho to zustalo, ciste ze svych zdroju? To snad ne. Ja dedila taky a sla jsem pomoct manualne. Bylo by mi trapne, kdyby to cele odskakala teta.

martiniquest
10. únor 2022

Jen tip, zkusila bych oslovit nejakeho "vetesnika", jeslti v dome nejsou nejake veci vhodne na prodej. Treba by to pokrylo zbytek nakladu na vyklizeni. Sama totiz vim, kolik toho jsou lide schopni nasyslit a je to opravdu masakr.

klokanka31
10. únor 2022

Tak se na to taky vykašlat...jinak jsou lidi co jezdí vyklízet baráky za to, že si věci můžou vzít a pak si prodat na burzách. Kdybys byla z královéhradeckého kraje,mohla bych ti dát na jednoho kontakt.

martiniquest
10. únor 2022

@klokanka31 Skvele reseni, vykaslat se na to, protoze se na to vykaslali ostatni 🤦🤣 Ze ten barak asi zdedila (zatimco ostatni treba pole ci penize) a chce ho prodat nebo uzivat, to je jedno, ze?

dandaa
10. únor 2022

Vyklizeli jsme na podzim menší dům. Bylo to asi 12 kontejnerů takže masakr. Záleží kolik u vás chtějí za kontejner a odvoz.

klokanka31
10. únor 2022

@martiniquest Já bych se na to nevykašlala, ale taky by mě nenapadlo po někom chtít peníze za to že to vyklidím...když umřela babička, strejda vyklízel celý obrovský barák sám, a taky ho nenapadlo chtít po tátovi aby mu za to platil.

martiniquest
10. únor 2022

@klokanka31 Potom predpokladam, ze mu otec alespoň na nabidl pomoc a ten ji odmitl. Hodit to na jednoho je pro me prasecina. A byt v te situaci, najmu si firmu a chci sdilet naklady

autor
10. únor 2022

@martiniquest Děkuji za tip.

autor
10. únor 2022

@klokanka31 Děkuji. Vykašlat se na to by bylo krásný, ale někdo to prostě udělat musí

autor
10. únor 2022

@dandaa Právě se mi nedaří dohledat nějaké ceníky ..

autor
10. únor 2022

@klokanka31 Jo, zní to hrozně, nechat si za to platit. Jenže když jeden tak tráví veškerý volný čas a dře tam a druhý sedi na zadku a nepomůže a pak až se bude dům prodávat, tak to samozřejmě bude chtít půlku peněz, tak to asi jinak nejde...

autor
10. únor 2022

@martiniquest Chtěli jsme ušetřit, firma by asi byla draha, ale nedohledala jsem ceníky. Tak jsme se do toho pustili sami, ale rádi bychom alespoň nějakou kompenzaci.

martiniquest
10. únor 2022

Naprosto rozumím. Bude to minimalne xy kontejneru, coz muze jit do desitek tisic.

martiniquest
10. únor 2022

Heled pokud jeste nedobehlo cele rizeni, zkus tu uhradu nakladu nadhodit pravnikovi.

dandaa
10. únor 2022

Ceník mají vždy technické služby na stránkách nebo na obci vědí. Sberny dvůr může vzít zdarma jen omezené množství na osobu a navíc tam musí mít zaplacený svoz odpadu.

klokanka31
10. únor 2022

@martiniquest Nenabídl mu pomoc,protože se o vyklízení domu dozvěděl až když to bylo hotový, strejda i ten dům jsou 300 km od nás tak ho tam nechtěl tahat.

aspie83
10. únor 2022

Před rokem umřel děda a bylo potřeba vyklidit byt, kde bylo nahromaděno spousta věcí, stejně tak ve sklepě i v komoře na chodbě. Teta slíbila, že zajistí firmu na vyklizení, což mělo být snad 8 - 10 tisíc. Nakonec to neudělala a tři týdny před termínem vyklizení odjela na dovolenou, takže se do toho pustil manžel s kamarádem, co má dodávku. Máma s tetou jim dali 5 tisíc, za což byli moc rádi, přestože by to udělali i bez toho 😉

eviicka
10. únor 2022

Já jsem v roce 2013 dávala 2500,- za 56 metrů čtverečních, ale v bytě byl už jenom prázdný nábytek (zase ale druhé patro bez výtahu).
@klokanka31 tohle moralizování asi není nutné, každá rodina má různé vztahy a vazby, že to udělal někdo u vás takhle, neznamená, že jinde jinak to je špatně. Je s tím docela práce a pokud dědí rovným dílem...

Jinak dobrý nápad je tady zmiňované zahrnutí do dědického řízení jak psala @martiniquest .

klokanka31
10. únor 2022

@eviicka Já vyklízela byt po dědovi,a nevidím na tom nic strašnýho. Ale samozřejmě každý to má jinak.