icon

Kombinace křestního jména s 'R' k příjmení s 'R'

honeymom
22. bře 2016

Dobrý den maminky, těhulky,
čekám svoji vysněnou holčičku a moc ráda bych ji předala jméno své babičky, Valérie. Bohužel se setkávám stran okolí s negativními reakcemi, neboť by nesla příjmení, kde již jedno 'R' je, a sice na druhém místě (Hromková).
Chci se proto zeptat i někoho nezaujatého, s objektivním pohledem. Je tato kombinace nevhodná?
Děkuji za Vaše názory,
Lídie

Strana
z2
evulina77
25. bře 2016

@honeymom podle mě, pokud má jméno příběh, nebo je po někom, koho miluješ, je to to nejlepší jméno

maksim
25. bře 2016

Dejte jméno, jak to cítíte vy, nenechte se zviklat! My jsme tu chybu udělali, nechali jsme si jméno od příbuzných zošklivit a vymluvit, dodnes je mi to občas líto.

kika_21
25. bře 2016

Valérie Hromková je krásné jméno. 🙂

salot
26. bře 2016

Líbí se mi to - jméno i kombinace jména a příjmení. V RR nevidím pRoblém.🙂 Vážně.

irena1111
26. bře 2016

Nevidím na této kombinaci nic divného. Pokud se to robě takhle líbí tak není co řešit. Drsně to rozhodně nezní a navíc tu malou budete pak zřejmě oslovovat Valy, Valča, Valinka atd. a tam to R ani nebude. Ale opravdu to nezní nijak divně. Já mám také R ve jménu i v příjmení a za celých 35 let jsem od nikoho neslyšela názor že bych měla drsné jméno.
Kašli na okolí a řiď se svým instinktem 😉

shine2015
26. bře 2016

Valerie Hromkova mi zni hezky....a stejne se jednou vda ;) a bude se jmenivat jinak. Pokud se Vam to libi dejte ho.

janinka96
8. dub 2016

Pokud pro tebe má silnou citovou hodnotu, tak se na ostatní neohlížej. 🙂 Je to vaše rozhodnutí. 🙂

Strana
z2