Kombinovaná pračka se sušičkou, máte zkušenost?

lida82
21. únor 2017

Zdravím holky, chtěla bych vás požádat o zkusenosti a hlavně doporučení pro nákup kombinované pračky a susicky 2v1. Je mi jasny, ze koupit každy spotřebič zvlášť je ideální volbou. U nás však z důvodu nedostatku místa nepřipadá v úvahu. Dokonce ani dat spotřebiče na sebe nelze, máme nad prackou zavěšeny plynový kotel. Velmi dekuji předem za jakékoliv postřehy 😉

verape
21. únor 2017

Mám Indesit xwde (a nějaké číslo k tomu, to z hlavy nevím) a jsem moc spokojená. Řešila jsem to samé, málo místa, kotel nad pračkou. Pere dobře, suší taky slušně, chce to vychytat správně programy. Ze začátku,jak byla nová,trochu smrdela gumou, ale zmizelo to.Výrazně mi ubylo žehlení.

almara2
22. únor 2017

Mam též Indesit 2v1 a za mně nejhorší kauf teda. Je na 8kg přání a 6kg sušení. Má 3 roky,opakovaný servis. Zkušený pán na pračky řekl,že ji opravoval naposled na podzim,musel spravovat ložiska. Jinak přála slušně,ale sušení nic moc, ložní sezvejkane,suším jen ručníky a pleny. Jelikož v ní zase shořelo něco,tak už z ní je jen susicka

jitka_zowie
22. únor 2017

My mame AEG lavamat turbo a nemuzu si ji vynachvalit. Dulezite u kombinovane pracky je, aby mela kondenzacni suseni a ne parni. Poznas to i podle spotreby vody (parni suseni spotrebuje stejne mnozstvi vody jako prani, zatimco na kondenzacni suseni se dalsi voda uz nespotrebovava). Takze pokud kombinovanou vrele doporucuju nejakou kondenzacni.
Co se tyce programu....prednastavene skoro nepouzivame, jsou zbytecne dlouhe, skoro vsechno nastavujeme rucne, je to malinko vic klikani, ale pak je to v pohode.

lednova
23. únor 2017

Candy CDB 475 DN katastrofa. Mám srovnání s oddělenou pračkou a sušičkou - nesrovnatelné. Po sušení zůstává kolem těsnění nepořádek, těsnění je třeba pořád vytírat a i tak potom třeba na černém prádle jsou chlupy. Nebyla to dobrá volba - je to ten nejlevnější model. Třeba jsou ty dražší lepší anebo kdybych neměla srovnání, tak by se mi to nezdálo tak zlé.