Kreativní nápady na neobvyklé vánoční stromečky. Jak je to u vás?
Hezký podvečer,
dneska jsme byly s kamarádkami na kafi a řešily jsme vánoční stromečky. Zjistila jsem, že některé kamarádky mají neobvyklé stromečky, kdy jedna dává světýlka a řetěz na dracenu, další mají dřevěný na zdi.
Jak to je u vás a kolem vás, máte taky neobvyklé stromečky? Celkem se mi ta myšlenka líbí, takže bych se ráda inspirovala.
Nikoho takového neznám, buď živý nebo umělý. Ozdobit si dracenu je velký úlet, dřevěný na zdi je do mini bytů, kde není na stromek místo, je toho plný internet. Kdo nemá děti, tak stromek asi neřeší.
Nikoho takového neznám, buď živý nebo umělý. Ozdobit si dracenu je velký úlet, dřevěný na zdi je do mini bytů, kde není na stromek místo, je toho plný internet. Kdo nemá děti, tak stromek asi neřeší.
@anonym_8f8f62 všechny máme děti. Ta, co má dřevěný na zdi, má velký dům, nemá to kvůli prostoru, ale kvůli tomu, že se jí to líbí.
@anonym_8f8f62 ano jako bezdetna jsem si doma dala par ozdobicek na jednu 7 kytek v kvetinaci. Pohoda.
Pak jsme s detmi jezdili na cele vanocnu pra7dnuny na cestovazelske dovolene, a tam jsme si zdobili na stedry den jakoukoli vhodnou rostlinu (zivouu venk7 rostouci) na kempovacum miste. Vyburali jsme "stromek" vzdy i s detmi. Kus krovi, trs vyssi travy, obcas i nejaky stromek to byl.
Kdyz jsme doma, mivame maly zivy rezany nebo malinky v kvetinaci. Na chalupe nebo na horach to byl jednou i venku na zahrade rostouci obr smrk. Nadilka byla samo venku pod nim.
míváme větev - někdy tři naaranžované v proutěném koši, jindy jednu ve tvaru stromku. Babi mívala vždy větev pověšenou na zdi. Za mne BOŽÍ
@anonym_autor absolutně netuším proč by mělo být zdobení draceny ulet. Me to přijde super originální. Máma kromě klasického stromku zdobila každý rok svetylky i ibišek a za me bezva. Co je pro mě absolutně nepochopitelný jak si někteří zdobí vnějšek domu, zahradu, plot atd. Velice často to vypadá šíleně a naprosto nevskusne, nazdobeno bez citu zato na sílu.
Se synem, byli jsme sami, když byl v pubertě, jsme si doma dva tři roky zdobili fikus benjamin, a oba jsme měli z toho radost. Nevím, proč by to měl být úlet, bylo to hezký, originální, nikdo to neměl🙂))). Každý podle svého, není na to doufám nějaký mustr🙂))
My máme klasický stromek a miluju tu vůni lesa na Vánoce, neměnila bych 🥰
@petlep o úletu jsem nepsala já, mně se to líbí.
@berenika39 fíkus musí být taky dobrý. My bohužel žádnou velkou rostlinu nemáme, jinak bych do toho klidně šla, ale na rymovniku by to nebylo ono.
sestřenka měla loni nafukovací
to mi přijde jako solidní úlet 🙂 ale... ona byla nadšená, takže asi každého věc, volba no.
sestřenka měla loni nafukovací
to mi přijde jako solidní úlet 🙂 ale... ona byla nadšená, takže asi každého věc, volba no.
@xxx3d to se mi nelíbí, raději bych nějaký ekologický/udržitelný. Ony stačí ozdoby, které máme skleněné.
Moje mamka ma drateny stromecek. Moji kamaradi pred lety ve startovacim byte zdobili jejich citrusovnik. Meli banky mezi citrony a bylo to naprosto bozi.
My když jsme měli nejdřív malý byt a potom hrozilo, že batolata strhnou stromek, tak jsme si v lese vždy uřizli vždy pár smrkových větví, nebo malinký náletový smrček do vázy (takové ty, co se samy vysemení u cesty na kraji lesa, nikomu nechybí a stejně by je časem porazili). A loni jsme místo barborky dali ozdoby taky i na dracenu v kuchyni, k tomu teda máme i normální umělý stromek.
@anonym_autor absolutně netuším proč by mělo být zdobení draceny ulet. Me to přijde super originální. Máma kromě klasického stromku zdobila každý rok svetylky i ibišek a za me bezva. Co je pro mě absolutně nepochopitelný jak si někteří zdobí vnějšek domu, zahradu, plot atd. Velice často to vypadá šíleně a naprosto nevskusne, nazdobeno bez citu zato na sílu.
@petlep souhlas. Venkovni svetylka taky nemusim. Moc svetelnyho smogu, a proste mne vadi sviceni v noci, ja radsi tmu.
@petlep my mame na dome presne ten barevny ulet 😂🫣 Ja bych nic venku nezdobila, vevnitr mame krasna svetylka (banky a takove malicke banecky, coz by se mi libilo klidne i mimo Vanoce). Ale deti si praly venkovni barevna a blikaci svetylka :D no blikaci nakonec nejsou, ale barevna a kycovita jo :D navic jsem koupila spatne a jsou kratsi nez jsem si myslela :D takze zdobi jen pul balkonu, ale deti jsou nadsene a ja to preziju :D
@petlep my mame na dome presne ten barevny ulet 😂🫣 Ja bych nic venku nezdobila, vevnitr mame krasna svetylka (banky a takove malicke banecky, coz by se mi libilo klidne i mimo Vanoce). Ale deti si praly venkovni barevna a blikaci svetylka :D no blikaci nakonec nejsou, ale barevna a kycovita jo :D navic jsem koupila spatne a jsou kratsi nez jsem si myslela :D takze zdobi jen pul balkonu, ale deti jsou nadsene a ja to preziju :D
@kacka1994 to mi ale zni dobre. Ja vcera videla na nejake garazi gigantickeho, zlateho a blikaveho jelena a okolo nic jineho nez bordel. no doufam, ze me nikdo nevidel, myslim, ze jsem na to nevedomky zirala s otevrenou pusou a premyslela jestli bdim nebo spim 🙂. Jo, priznavam cast meho ja tusi, ze to je hlavne pro deti,tedy asi 🙂
Kdyz jsem byla dite, jezdili jsme s rodicema vzdy ba vanoce vsude mozne. Kdyz jsme jeli autem (campervan), meli hsme mobilni maly umely. Kdyz jsme ale jeli letecky, taky jsme si treba ozdobili palmu. A kdyz jsme zili na Novem Zelandu a vanoce byly o letnich prazdninach, vetsinou jsme si hodili par ozdob a vanocni retez 1) do auta a 2) na nejblizsi novozelandsky "vanocni strom" Pohutukawa.
Parkrat jsme se spolubydlicima meli taky na zimni vanoce (v cervnu) ozdobeny stromek postaveny ze zelenych pivnich lahvi.
Moje mama ma vzdy jen jednu větev přidělanou na zdi a ozdobí si ji 🤣 pak teda zdobí stromek na zahradě, ale pod ten si nedávají dárky.

My mame klasiku ale moje kolegyne mela bambusovy stromek z ikea. I banky na nem meli.