icon

Kterou značku kombuchy vyzkoušet pro zdraví pleti a střev?

ilous123
23. srp 2023

Hezky den, mám takovu prosbu možná trosku mimo, ale třeba poradíte 😊. Rada bych vyzkoušela nápoj s Kombuchou. Trosku se pročistila, potěšila střeva a díky tomu odlehčila pleti, atd a když to vše pomůže trosku s vahou, jen dobře a což ale není ten záměr … nicméně jsem se v tom už ztratila 😊. Koukla jsem na Magu, Gurukombuchu a LokLok, Captain kombucha ……kterou by jste mi doporučili, mate někdo osobni zkušenost? Klidně se nechám inspirovat i jinou značkou. Dekuju a přeji hezké léto 😊
PS: nechci si ji vyrábět doma

patypresdevaty
23. srp 2023

Pro začátek doporučuju zkusit LokLok. Je dobrý a za slušnou cenu.
Magu je teda za mě TOP, ale cena je astronomická. Akorát po něm už nechci ten LokLok, i když mi předtím chutnal 🙂

apple_tree
23. srp 2023

@patypresdevaty Mám to stejně, po Magu už mi nic z výše uvedených značek nechutná. Ale ta cena je šílená. Tak si ji koupím jen občas na chuť.

ilous123
autor
23. srp 2023

@patypresdevaty ta cena je silena. Ale asi tedy začnu tím loklokem a uvidím. Jen me trosku děsí, ze je v petkach.

patypresdevaty
23. srp 2023

@ilous123 to je, ale jsou to takové "lepší" petky. Já jsem si jich dokonce několik schovala, když potřebuju vzít pití někam s sebou a z nějakého důvodu nechci/nemůžu vzít pořádné lahve/termosky

ilous123
autor
23. srp 2023

@patypresdevaty fakt? Tak to mám asi jasno 😊. Ještě teda zásadní otázka, cítila si nějakou změnu vramci třeba trávení nebo tak?

mama_mila
23. srp 2023

Holky a jak to chutná? Je to dobré i chuťově?

srnii
23. srp 2023

Magu je výborná, opravdu je to chuťově vynikající ale ta cena je opravdu vysoká. Captain Kombucha se moc pít nedal ale je to má možná tím, že jsem rozmlsaná z Magu.

lennus
23. srp 2023

@ilous123 Občas koupíme z Country life, i dětem chutná. Na střeva a mikrobiom jsou skvělé kvašené výrobky, frčím už několik let v kimchi a vyléčila jsem si kožní problém a zažívání se zlepšilo. Jsou v něm probiotika plus v kombucha i kefíru třeba.

patypresdevaty
24. srp 2023

@ilous123 nedokážu říct, s trávením jsem nemela problém ani předtím. Nesla jsem do toho primárně kvůli zdravotním benefitům, hledala jsem hlavně chutove zajimavou variantu skleničky vína/sladké limonady 🙂
Navíc jsem soucasne s tím začala cvičit.
Takže ano, cítím se fyzicky skvěle- ale jestli je to víc kombuchou nebo cvičením nedokážu zodpovedne říct 🙂

patypresdevaty
24. srp 2023

@mama_mila mme to chutna moc, hlavně tedy to magu

hanca78
26. srp 2023

@lennus @ilous123 na střeva doporučuji vyzkoušet kimchi od Živiny, je výborné https://www.zivina.cz/kimchi/

lennus
26. srp 2023

@hanca78 Díky, já miluju Tom-chi a Vítovo s houbami. A zkouším ráda i jiné, docela dobré je i z Alberta Nature's promise.

lennus
26. srp 2023

@mama_mila Našim dětem chutná, jsou i s příchutí, kupuju kombuchu s kopřivou

ilous123
autor
28. srp 2023

@lennus na ten kožní problém ti pomohlo Kimchi? 😊

nyczovaj
29. srp 2023

@ilous123 Zdravím. Tvůj dotaz není vůbec mimo, je super,že někdo řeší své zdraví řekněme, preventivně 😉. Očistu lze provádět i jinými bylinkami.🍀 Já nedám dopustit na tradiční čínskou medicínu ☯️ a preparáty které jsou podle ní sestavené. A které jsou nesmírně účinné na veškeré zdravotní neduhy 🫶. Pokud vas to zaujalo, budu ráda když se ozvete 🪷. Nádherný den

flori1988
28. srp 2025

@hanca78 Kimči od Živiny je fakt výborné 👌 A i jejich kombucha stojí za vyzkoušení – chuťově vyvážená a ne tak sladká. Já ji beru tady: https://www.zivina.cz/kombucha/ a mám ji radši než většinu ostatních značek, které jsem měl šanci zkusit. Kombuchu si někdy dělám i doma, ale přiznávám, že ne vždycky to dopadne pitelně 😅