icon

Lockdown. Jaký je váš názor?

31. říj 2020

Jaký máte názor na tvrdý lockdown? Já sice nejsem jeho úplným příznivcem, ale na druhé straně, protože stejně bude muset přijít tak jako tak, byla bych pro, aby se zavedl co nejdříve. Využít i toho, že stejně jsou školy a jiné služby zavřené - takhle děti nenastoupí ani po tom 20.11., přibude zbytečně spousta nemocných a mrtvých a nakonec padne i zdravotnictví. S ekonomikou to pak také bude horší. Jak řekl Kubek, tahle opatření co jsou, měla být už před měsícem, teď už nás bohužel nezachrání.
Omlouvám se, pokud tu taková diskuze už je a založila jsem novou (nečtu všechny diskuze)

Strana
z10
ilonne
3. lis 2020

@marcicek84 Ne ne, myslím jak jsi včera poučovala jednu uživatelku v tom smyslu, že nemá školkové dítě, tak o tom nic neví. Tohle už není o názoru, ale o tvé urputné snaze tady dehonestovat učitele a jejich práci a schopnosti.
Jinak pokud si nevzpomínáš, je to na straně 386, abys to nemusela složitě dohledávat.

marcicek84
3. lis 2020

@ilonne myslím, že vím co jsem psala a v jaké souvislosti, takže prosím tě, netahej své osobní spory do další diskuze s cílem ji opět zničit...děkuji. A prosím tě, mohla bys mi zde ukázat, čím konkrétně jsem zde v této diskuzi měla dehonestovat učitele? Položila jsem pár konkrétních otázek k letní výuce a pak jsem napsala názor na distanční výuku, která není plnohodnotná ke klasické formě vzdělávání a toto přiznávají právě i tebou citovaní odborníci.

ilonne
3. lis 2020

@marcicek84 😀😀

michaela666
3. lis 2020

Neuvažovaly jste už některé konkrétní osůbky o tom, přesunout se na jiný, komunikační kanál? 😀 Ráda si přečtu názor všech, ale některé se v této covid situaci opravdu vyžíváte a začíná to být trochu otravné. Chápu, že máte nějaký názor a nikdo vám ho nebere, ale mít dvě paralelní diskuze, řešit ty stejný věci souběžně a ještě se u toho urážet je fakt zábava nebo hodnotné trávení volného času?

mamikry
3. lis 2020

@marcicek84 Samozřejmě, že nenabízí, takové řešení je závislé na vývoji situace a na predických dalšího vývoje. Ty sice dostupné jsou, ale zda se naplní, teď s jistotou neví ani ti, co k tomu mají odbornost. Proto píšu, že se tu bavíme jen v teoretické rovině. Na druhou stranu ale nevidím uplně přínos ani ve Vaší apokalypticke taktice a negování.

ilonne
3. lis 2020

@michaela666 Já se omlouvám, nepřispívala jsem, ale tohle už bylo do očí bijící...

marcicek84
3. lis 2020

@michaela666 já o urážení nemám zájem, bohužel za druhé ručit nemohu...

marcicek84
3. lis 2020

@mamikry já jsem ty otázky nemyslela apokalypticky, jen mně zajímalo, jestli jde vůbec něco teoreticky vyřešit letní výukou, když sama k tomu mám tolik zásadních otazníků se kterými, ať se snažím, jak snažím, moc nepohnu...jestli vám jejich položení vadilo, tak se omlouvám, zřejmě jste dále diskutovat neměla zájem...

michaela666
3. lis 2020

V pořádku, takhle diskuze mě ze začátku docela zajímala. To jak to vidí lidi z jiného pohledu než já sama, ale byla bych nerada, kdyby se z toho stala zase cca 360 stránková slepičárna o kuřincích a hádkách. 😉

mamikry
3. lis 2020

@marcicek84 To mi ale znovu podsouvate neco, co ode me nezaznelo. Za Vasi apokalyptickou vizi povazuji uvahy o generaci nevzdelanych a asocialnich deti, ktere zbaveny prezencni dochazky ztrati i pravo na vzdelani. Jak uz tu zaznelo, skoly se v pomerne kratke dobe na tu situaci pripravily a uci dal. Ano, neni ti optimalni, ale budme za to radi.

marcicek84
3. lis 2020

@mamikry já doufám, že se školy tedy začnou otvírat co nejdřív, když se ten černý scénář nemocnic nakonec nenaplňuje https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/cerny...... ty první a druhé ročníky by si to určitě zasloužily spíše neoddalovat, tam to nejen, že není optimální, ale je to docela nevyhovující...

mamikry
3. lis 2020

@marcicek84 A četla jste ten čĺanek celý, nebo jen nadpis? Píše se v něm totiž, že nemocnice nemají kapacity, převaží pacienty jinam a maji nedostatek personalu. Jedine pozitivum je, ze se nevycerpaly kapacity uplne, zatim. Dost mozna treba i diky opatrenim

marcicek84
3. lis 2020

@mamikry četla, ale to převážení bylo nastaveno jako strategie v boji, alespoň takto jsem to pochopila, že se to takto bude dělat, navíc nemocnice ty počty lůžek můžou ještě navýšit, to se děje průběžně, je tam o tom psáno, u nás v kraji je situace ohledně kapacit zatím dobrá, líbí se mi na něm především ta mapka...

mamikry
3. lis 2020

@marcicek84 Nejsem si jistá, zda převoz pacienta je úplně strategií v boji. Kapacity lůžek se navýšit dají, ale musíte k nim mít vyškolený personál. Bez něj jsou Vám lůžka na nic. Pokud kapacity jsou, je to ale dobrá zpráva, snad tomu tak bude i za dva týdny.

jajulin
3. lis 2020

@marcicek84 Evidentně máš dost velký problém s pochopením psaného textu, tak jen pro pořádek - kde jsem psala, že by distanční výuka měla být standard a že vyhovuje všem??? Psala jsem, že klasickou výuku jen tak nic nenahradí, ale pro většinu je zvládnutelná i distanční forma. Distanční výuka rozhodně nevyhovuje všem, ale při troše snahy je to přijatelná náhrada. Prvňáčči a současní druháci - to je úplně jiná kategorie, ale všechny děti nejsou jen v první a druhé třídě, že? Kovidu se osobně tolik nebojím, ale soucítím s těmi, kteří mají oprávněný důvod se ho bát.
Hele, neměla jsi taky nějaký velký výpadek v docházce do školy před x lety? Myslím, že když se probíralo porozumnění textu, musela jsi chybět 🙂. Jinak si nedovedu vysvětlit, jak jsi mohla můj text blbě pochopit.

marcicek84
3. lis 2020

@jajulin nemyslím si, já jsem reagovala na část tvého příspěvku, nikoli celý, kde jsem ti snažila dovysvětlit svůj postoj, nicméně i přesto mi přijde úplně za hranou někoho v diskuzi bezdůvodně napadat... ještě pár takových důležitých dam a celá diskuze půjde k čertu, ale jak vidno, toto tady má jistá skupinka osob zjevně jako cíl, no je to škoda, že už teď se lidé nedokáží spolu bavit normálně...Nezlob se, ale dále nemá smysl reagovat, jelikož o hádky nemám zájem, zkus si na to najít někoho jiného 🙂

marcicek84
3. lis 2020

Viděli jste co se řeší na Slovensku na lékařské komoře?

https://www.youtube.com/watch?v=sx0J6Jb7k5s

O pozitivních testech a infekčnosti, vyjádření WHO apod.

janoma
8. lis 2020

@marcicek84 presne tak. Lze.

Strana
z10