Lyže - Atomic, máte zkušenost?

osamela15
27. led 2016

Ahojky holky,

zajímaly by mě Vaše zkušenosti, s juniorem (4 roky) se chystáme začít lyžovat, manžel je do lyžování blázen a tak je u nás rozhodnuto. Sportovat se bude. 😀 😀

Já sama jsem ostuda a na lyžích jsem stála poprvé a naposled na lyžáku na základce 😅 😅

K věci. Vybíráme lyže a protože to neni uplně malá investice, nechci to podcenit. Pro kluka vezmeme nějaký základní model, přecejenom z toho vyroste, ale já sama nevím. Prodavač mi doporučil lyže značky Atomic, víte jak, já znám akorát "fišerky" 😀

Máte se značkou zkušenosti? Nejsem si jistá, jak koukám po internetu, tak recenze jsou všelijaký a moc nevím, co si o nich myslet. Ocením Vaše pozitivní i negativní zkušenosti se značkou... není zbytečně předražená a nepořídila bych stejně dobře s levnějšími lyžemi?

Děkuju

Verča 😎

rzymani
Autor odpověď smazal
Zobraz
jhhd
27. led 2016

Ahoj, naše malá (2 roky) začala letos lyžovat a nakonec jsme se rozhodli jí výbavu nekupovat, ale půjčit na celý rok v půjčovně. Finančně to vyšlo výborně a má fungl novou výbavu.

Co se týče tvých Atomiců, tak těžko říct. Atomic je jedna ze zavedených značek. Ale samožřejmě při výběru záleží na konkrétním modelu, pro jakého lyžaře je a co ten lyžař od lyže očekává. Takže tak, jak jsi otázku položila, je bohužel zcela hloupá. Promiň.

kacca11
27. led 2016

Atomic je jedna z beznych, rekla bych kvalitnich znacek, ale kdyz se neptas na model, neni ti co poradit, maji lyze dobre i spatne., zalezi na vysce a vaze tveho ditete, o nicem z toho se nezminujes. Jinak ja bych tedy vybavu koupila a na tvem miste to nechala na manzelovi, kdyz on lyzuje a ty ne.

konidana
27. led 2016

Pro dospělého začátečníka jakékoli lyže určené pro začátečníky, značku bych neřešila. Možná nejdříve opravdu jen půjčit a koupit si jen boty přeskáče - vybereš jaké ti budou sedět a nebudeš mít pokaždé jiné z půjčovny, které ani úplně sedět nemusí. Pro dítě bych koupila výbavu celou bazarovou. Našim dětem vydržely lyže i přeskáče 2 sezóny. Jo a na jaře se budu zbavovat těch nejmenších (lyže asi 90cm nebo 1m, přezkáče stélka asi 18 nebo 19cm)

konidana
27. led 2016

Ještě k helmě: Jelikož nemáme peněz nazbyt a ani místo na skladování, tak děcka mají už asi od 2 let takovou univerzální přilbu (spíš krosovou a na brusle - ne cyklistickou) a byla využita od odrážedel, na kolo, na vodu i na lyže:D

rzymani
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
27. led 2016

@rzymani to bude ona. Pro mrňata bohatě stačí, tedy pokud se nebudete pohybovat na modrých sjezdovkách našich větších středisek, tam by mohli být nějací střelci o strach. JInak já bych dětem ani lyž. přilbu nesehnala, mají děsně malý hlavičky. Dětskou, kterou jsem dostala od sousedů, si schovávám pro sebe:D

rzymani
Autor odpověď smazal
Zobraz
kacca11
27. led 2016

Jo, ted ctu ze vybiras lyze pro sebe, ale plati totez, co jsem psala k diteti - jaky model, vybirat dle vysky, vahy, stylu jizdy, tve sily a zkusenosti.

K helmam - detem i dospelym samozrejme poridit prilbu na lyze, rozhodne neexperimentovat s cyklistickou prilbou, prilbou na brusle apod. Je to v prvni rade nebezpecne, v druhe rade tu jde i o pojistovnu.