icon

Máte návod k šicímu stroji? Značka stroje je Veritas

markytkaaa
25. únor 2008

Ahoj holky,

mám menší dotaz, či prosbu. Dostala jsem od našich stroj, protože bych ráda začala pro našeho malýho šít - povlečení, mantinel, kapsář. Prostě takové ty jednodušší věci bez složitých střihů 🙂
Jenže samozřejmě nevím jak na to 🙂

Stroj samo už nemá návod, internet je taky dost skoupý, nemáte nějaký návod třeba oskenovaný? Nebo nějaký návod přímo od vás, které šijete?

Jinak značka stroje je Veritas.

Díky 🙂

markytkaaa
autor
26. únor 2008

Nikdo nic holky? 🙂

macanet
26. únor 2008

Jsem vyučená dámská krejčová, ale co potřebuješ konkrétně vědět? 😉

tlapicka
26. únor 2008

markyt, myslim, ze se budou navody lisit, nemohla by ti zakladni ovladani stroje ukazat maminka? i kdyz si des koupit stroj do obcodu, tak ti ho predstavi a nechaji vyzkouset.

karotky
26. únor 2008

Já jsem zase pánská,ale "Stroje a zařízení" jsme měli jen v prváku. 😅 Jinak mám doma českou klasiku:
http://www.sici-centrum.cz/index.php?what=detai...
Na tom odkazu si můžeš naít i návod na svůj stroj. 😉

makak21
26. únor 2008

Ahojky, když už to tu je...vy šikovné, šily jste si něco na broučky, myslím přímo oblečky?? Pokud ano, kde jste brali střihy?? Díky 🙂

karotky
26. únor 2008

Já jsem si ušila pár dupaček................střihy jsem měla od kamarádky ze staré BURDY.Ale moc jsme je neunosili(ty kupované na rozepínání v kroku jsou holt lepší 😉 ). 😖
Já se spíš chystám šít zim.kombinézy,kalhoty,bundy.................pokud to ovšem nebude výhodnější koupit a bude na to čas i chuť. 😉

makak21
26. únor 2008

Karotky, no myslím, že pokud nemáš doma schované látky na to, tak to vyjde levněji koupit. 😅 Jinak já šila kombinézy pro děti a bundy pro rodinu ještě ve škole...tak doufám, že jednu kombinézu nám pak dají, když už jsem se na ní tak nadřela 😀

karotky
26. únor 2008

Ty kobinézy se vyplatí ušít,ale třeba rifle,nebo našestráky ne.Pokud bych si na to kupovala matroš. 😖

makak21
26. únor 2008

No přesně tak...dřív se to vyplatilo, ale dneska už ani moc ne 😖

karotky
26. únor 2008

Ono je to spíš o tom,že to člověka baví. 😉

markytkaaa
autor
26. únor 2008

Já jsem teda koukala na ceny látek na povlečení ve Vesně a docela jsem šla do vrtule ... metr vychází na stovku, to je pak stejná cena si to ušít nebo koupit ... Tož babo raď kde mají levné látky 🙂

maruska39
26. únor 2008

Tak já jsem taky vyučená dámská i pánská krejčová,ale opravdu se neoplatí v dnešní době cokoli šít,já si teďka šiju těhu kalhoty,ale jen tak pro radost,abych zabila čas a taky se nenudila 😅 jinak oblečky pro prcka šít určitě nebudu,neoplatí se to,koupím to opravdu levněji,spíš jen nějaké povlečení atd.,ale ne kvůli financím,ale opravdu pro radost 😉

boobinka
23. kvě 2011

rada bych se zeptala... z jake strany zuzit kalhoty v miste stehen. Z vnitrni ci vnejsi?

macanet
23. kvě 2011

@boobinka vnější 😉

boobinka
23. kvě 2011

@macanet ... super, mockrat dekuji 😉