icon

Máte zkušenosti se stanem Arpenaz 6.3 z Decathlonu?

allenka94
13. únor 2023

Ahoj prosím nemáte někdo zkušenost? Stan z decathlonu Aroenaz 6.3 ? Moc děkuji

andelka
13. únor 2023

Musí být nutně tento? My máme pro 5, se 2 ložnicemi a předsíňkou.

prostenika85
13. únor 2023

Ahoj, máme prutový Arpenaz 4.1. Původně byl kupován na jedno použití, ale už u nás zakotvil na stálo. Stany z Decathlonu obecně jsou držáci 😉 Koukala jsem na model 6.3, na který se ptáš. Můj názor: Pokud opravdu chceš přístřešek pro 6 lidí, raději bych volila dva menší modely. U tohoto by mi chyběl nějaký úložný prostor. Bagáž a jiné nezbytnosti od šesti lidí v jedné předsíňce si nedokážu představit.

allenka94
autor
13. únor 2023

@andelka na ten právě taky koukám. Kolik vás v něm spi ? A jak jste spokojený ?🙂

allenka94
autor
14. únor 2023

@prostenika85 jsme jen 4, do budoucna ještě plánujeme mimco. Myslela jsem si že by jsme měli zatím jednu velkou ložnici a ta malá by se neděla a byl by o to větší prostor - predsin.

andelka
14. únor 2023

Pět. V jedné ložnici kluci, mají tam skládací lehátka. V druhé máme nafukovací matrace,tam spíme my a prcek. Věci necháváme dost v autě. Ale máme i dost věcí v průhledných krabicích, dají se dát na sebe, nevlhnou, dobře se přenášejí, je do nich vidět. V předsíňce třeba snídáme. Máme i skládací křesílka a dva stolky nízké.

zelenaesmolda
14. únor 2023

Nebude lepsi polozit tenhle dotaz v nejake cestovatelske skupine nez na foru pro maminky?

allenka94
autor
14. únor 2023

@zelenaesmolda jelikož plánují jezdit s dětma, tak mě nepřijde nic špatného zeptat se zde. Kdybych chtěla napsala bych na cestovatelské diskuze ;)

allenka94
autor
14. únor 2023

@andelka vy jste zlata děkuju. A do budoucna myslíte,že bude taky stačit tento? Asi to moc řeším ale vím, že si nebudeme moct finančně dovolit koupit pak někdy další tak bych chtěla teď koupit to nejvhodnější🙂

zelenaesmolda
14. únor 2023

@allenka94
nerikam,ze je to neco spatneho ale asi bys dostala vice odpovedi nekde jinde,tady se nejvic resi duchove a ovulka 🙂

jinajanna
14. únor 2023

Nás je pět a máme Arpenaz 5.2. Buď spí všechny děti v té větší ložnici nebo já s dvěma nebo jinak, střídáme se, jak se nám chce. Věci máme normálně v předsíňce, plus něco v autě. Větší už bych nechtěla, i tenhle zabere dost místa.

andelka
15. únor 2023

@allenka94 no my máme velký věkový rozdíl. Letos v létě budou mít děcka 4,5 - 11 - 13 let. Počítáme,že časem s námi ti starší jezdit nebudou, takže pak může mít jednu menší část nejmladší a my tu část pro 3. Nebude se nikdo mačkat. Ještě máme plachtu proti slunci, abychom mohli být před stanem ve stínu.
Než větší stan, pořídila bych dva menší. My máme i menší pro 2, když bychom jeli jen my dva ( ale tam citelně chybí předsíňka. Byl to náš první stan, na zkoušku)
A úplně super je se podívat konkrétně, v létě je mají před Decathlonem vystavené.

jinajanna
16. únor 2023

Ještě přidám, že my máme stanů víc. Ten velký 5.2 bereme když víme, že budeme kempovat delší dobu na jednom místě. Pak máme stan pro 3 (tuším že je to taky Arpenaz 3.1), se kterým jezdím já se třema dcerama na naše road tripy, když spíme každou noc jinde. Vejdeme se v pohodě a rozdělaný je za chvilku. Jen věci zůstávají v autě. A pak máme ještě pro 2. Když jedeme na vodu a víme, že budeme spát každou noc jinde, bereme pro 2 a pro 3, my holky spíme klasicky ve 3 a manžel buď pod širákem nebo si na rychlovku rozloží 2. Takže taky záleží, co plánujete.

allenka94
autor
17. únor 2023

@jinajanna chtěli bychom jezdit na 3-4 dny do kempu a nechat tam věci a nějaký výlety 🙂 ten 6.3 je asi fakt zbytečně velký. Teď jsme já,manžel a kluci 6 a 2 roky 🙂