Miminku je cítit pupík, navrhujete něco lepšího než líh?

pekluska88
24. led 2017

Ahoj holky, máme půlrocni miminko,před dvěma dny jsem ji po koupání oblekala a ucítila zápach,jakoby zvratky..Zdroj jsem nezjistila,ale je dost blinkaci,tak jsem ji dala pro jistotu čisté pyzamko,řekla jsem si,že se mi to možná zdalo a dal jsem to neresila. Dneska jsem to opět po koupání ucítila,tak jsem ji celou ocuchala a je to z pupíku.. nevim,jestli ho má zapareny nebo co... Opatrně jsem ji pupík zkontrolovala vatovou tyčinkou, v zahybech tam měla trochu odemrelou kůži,ale hnis nebo něco naštěstí ne. Zitra pošlu manžela do lékárny, asi pro líh na pupík a budu ji to tím radsi cistit. Setkaly jste se s tím? Navrhujete něco lepšího,jak ten líh?

malinkaelinka
24. led 2017

Já nemám děti, ale taky se mi stalo, že mi byl cítit pupík, prostě se v těch záhybech drží maz a binec...vymyju mýdlem a hotovo 🙂

nellilie
24. led 2017

Ahoj, to bude maz a tak dokupy, prckovi to čistím lihem a vatovou tyčinkou, teď už je mu přes rok, prostě to čas od času jemně očišťuju.

pekluska88
autor
24. led 2017

@nellilie Tak budu čistit lihem... Samozřejmě jsem ji tahle pupík čistila v 6neděli, pak až se zahojil jsem o něj nějak speciálně nepečovala... Snad to tím lihem němůžu nějak přesušit, aby pak třeba nepraskal...😕

mrazulkav
24. led 2017

@pekluska88 Lihem fakt jen občas. Kamarádka takhle synkovi pupík přesušila (až moc důkladně čistila po odpadnutí pupečníku) a pak musela naopak mazat na zhojení.
Všeho moc škodí 😉

nellilie
24. led 2017

Já mu to hlavně nečistím denodenně🙂 Třeba jednou týdně respektive dle potřeby, dr. ani nedoporučila každodenní koupání, tudíž koupu dle potřeby a příslušná místa kontroluju a třeba jak se říká myjem jen to nejnutnější např. v umyvadle. Takhle se zanáší i náušnice u dirky v uchu, má to prakticky stejný zápach.

nellilie
24. led 2017

Jinak staré babky na hodně věcí doporučováy sádlo, samozřejmě nesolené, i naše pediatrička říkala že tím můžu mastit mimčo spíš než sice voňavým ale bůhví z čeho vyrobeným mazáním ro děti. Bylo mi doporučeno i na hojení nástřihu, ale to jen tak na okraj🙂 Každopádně když se jím namažete, možná po vás začnou toužit psi a kočky z okolí;) Nebo nějaký "masař":D

pathusha
24. led 2017

@pekluska88 da sa cistit aj olejickom na vatovej tycinke,alebo tamponom,aj to lepsie pusta spinky 🙂 vyskusajte l,ale nic to nebude,aj mne niekedy smrdi pupik ked sa spotim 🙂 je to asi tym,ze je zapadly a su tam zahyby,tazsie sa cisti..

popelka1984
28. led 2017

Co takhle šetrnější dezinfekci a ve spreji CUTASEPT F . Doporučili nám to v porodnici a tam to také na pupíky používali.

popelka1984
28. led 2017

Je to tento https://www.lekarna.cz/bode-cutasept-f-50ml-976...
Stříkala bych to asi jednou denně,jinak určite se zeptat doktorky třeba bude mit lepší radu v zásobě.