icon

Mladší mamči, co své miminko berou jako úžasný dar

jsemagi
26. čer 2016

Zdravím,
nějakou chvilku tu už pročítám diskuze a napadlo mě se optat, kdo je na tom podobně jako já. Jsem jednadvacetiletá, provdaná a rok pracující učitelka v mš. Mimčo jsme moc chtěli, jen s tím, že třeba za dva roky. Ale přišlo to teď a i přes překvápko jsme šťastní 🙂 v rodině máme silnou oporu, vnoučátko si vysnívají už pár let (jsem ze čtyř dětí a v pořadí třetí, samozřejmě, na novinku s mimčem byli tipováni starší bratři, ale já jsem je holt předběhla 😀 ). Ale názory kolegyň a maminek kamarádek mi přijdou úsměvné. Jsou z toho paf a jen kroutí hlavou, proč tak brzy, vždyť jsme měli všechno před sebou. Achjo 😀
Jak a co jste nejvíce prožívali u svého miminka, nebo pokud to víte čerstvě jako já, co ve vás všechny ty emoce nadělaly? 🙂
Těším se na Vaše příspěvky, snad z toho budeme mít pocit, že nás je víc a přihodíte klidně nějakou tu vtipnou šokovanou tetičku, co se z noviny, že budete rodina, pořád oklepává 😀

Strana
z3
mazlik1
27. čer 2016

Ahoj, já už budu mít 3 roky od svatby a dcerce bude brzo rok, nechtěla jsem být "stará" matka 😀 a nechápu proč některé s prvním mimčem čekají tak dlouho, ale dříve se to nepovedlo..v září mi bude 24 a kdyby se mě někdo takto zeptal ( nač jsme spěchali) tak jej pošlu tam kde slunce nesvítí, protože jsme malé chtěli 😎 spíše se moje mamka byla dost v šoku když jsme oznámili zasnoubení 😀 kopla do sebe sklenku vína ačkoliv to nikdy neudělala.

aklin
27. čer 2016

Taky jsem dite chtela mit ve 24 letech jenze se nam 3 roky nedarilo. Az ve 27 letech se mi narodila holka. A do 30 chci stihnout druhe.

jsemagi
autor
27. čer 2016

No to mám radost, že se tu začínají objevovat příspěvky 🙂 mě to teda vůbec nepřipadá divný, že budeme mít mimčo, ale ten pocit mám asi díky tomu, že jsem už ,,zakotvená'' díky svatbě, samostatnému bydlení a práci. Být studentka co žije doma s rodiči, tak to asi nevidím tak růžově (samozřejmě ale pořád hezky, děti miluji, jinak bych nedělala to, co dělám). Každopádně, máte pravdu v tom, že mnohdy více žen chce miminko brzy, jen to prostě nejde a tělo si dává na čas.
Spousty štěstí a zdaru přeji! 🙂

barusak1
27. čer 2016

@aklin mám to stejně jako ty 🙂 jen s rozdílem, že syn byl na první pokus 🙂

cukricek123
27. čer 2016

Ahoj 🙂 Já chtěla mimčo vždy hrozně brzo. Bohužel nebyl na to chlap. Pak se našel ten nejlepší chlap na světě, ale nedařilo se. Teď mi je 23 a čekáme mimi. 🙂 Jsem hrozně ráda, ale vím, že hodně lidí kolem si bude myslet, že je to brzo. Já si myslím, že raději dříve než později. 🙂

werushkaberushka
27. čer 2016

Vdávala jsem se v 19 letech - z lásky ( dotazy, jestli Teda musíme jsem ignorovala) . S manželem jsme spolu od 14, chodili jsme spolu do školy. Miminko jsme moc chtěli a tak jsme si po dvou letech manzelstvi řekli, že bychom to mohli začít zkoušet. No a bum, hned první měsíc jsem otěhotněla. Naši rodiče jsou nadšeni . Už se na první vnoučátko moc těší. Na okolí se vyprdni. S manželem jsme to tak chtěli - už mi mluví k bříšku, čteme mu, zpíváme, prostě si to užíváme. Mnozí stále tlachají, že jsme miminko nechtěli a jiné hlouposti, asi k nám mají určitou zášť - ale kašlem na to. 🙂

jsemagi
autor
27. čer 2016

@cukricek123 jé jsme ve stejném týdnu🙂 děkuji za Tvůj příspěvek🙂
@werushkaberushka na okolí vyprdnout? My jsme to ani nebrali vážně, vůbec🙂 jen je úsměvné, jak někteří lidé přemýšlí.. My by jsme neměnili🙂 každopádně, moc gratuluji, tím že ses vdávala v podobném věku jako já a miminko čekáš také podobně, mi je mi sympatické, kór, když všechny tyto kroky byly učiněny z lásky.

cukricek123
27. čer 2016

@jsemagi no podle MS jsem v 8tt ale podle UZ jsem méně. 18.07. jdu na kontrolu, tak to bych měla vědět přesně který týden jsem. 🙂

jerry009
27. čer 2016

Ahoj, jsem taky učitelka v MŠ (3,5 roku praxe), mám vystudovanou VŠ, jsem vdaná a čekáme s manželem plánované, chtěné a už teď milované miminko. 🙂 Vždycky jsem chtěla být mladá máma a dělala jsem (a dělám) vše proto, abychom měli vybudované zázemí a za sebou nějaké studijní a pracovní zkušenosti. Je mi 22let, o prázdninách mi bude 23. 🙂

jsemagi
autor
27. čer 2016

@jerry009 já stihla jenom rok v mš, měla jsem od záři nastupovat do jiné školky, ale nakonec přišlo něco hezčího🙂)) takže taky mladice, já z nás mám ale radost! Fandím Ti a přeji kopec zdraví a štěstí🙂

jerry009
27. čer 2016

@jsemagi Já tobě (a vám všem tady) také! 🙂
Práce učitelky v MŠ je super, jsem ráda, že se v práci setkávám s dětmi, nabíjí mě neskutečným množstvím pozitivní energie. 🙂 Akorát jsem musela na neschopenku, ty už jsi také doma? 😉

nknee
27. čer 2016

Je mi 27 let, jsem také uč. MŠ. S manželem už chodím 8let. Rok jsme manželé. Dělala jsem 5 let vejšku, přes rok se snažíme už bez antikoncepce - nejde nám to a řešíme IVF. Je to pro mě hrozné, když se staras ještě o cizí děti...
Na nic a nikoho se neohlizej a raduj se!!!! 🙂
Moc ti to přeji 🙂

chrobacik13
27. čer 2016

@jsemagi Já taky otěhotněla v 21 letech,neplánovaně a je to to nejlepší co se mi mohlo stát 🙂 Ted' mi je 28,malý bude už šest,je to paráda být mladá mamina,nevyměnila bych za nic na světě 😉 Tak nějak jsem si na začátku vůbec neuvědomovala,že bych byla mladá na mateřství-a to víš,že jsem taky dostávala debilní otázky,typu proč tak brzy 😝 ,až ted' když vidím kolegyně co teprve ve 30 začínají přemýšlet o dětech,si říkám,sakra já byla fakt mladá 😀 😀
Užívej si těhotenství a přeju hodně zdravíčka tobě i mimču 🙂

lucieta7
27. čer 2016

Ahoj, přidám se k vám 🙂 za dva měsíce mám termín porodu a to mi v září bude 22 let 🙂. Vdaná sice nejsem, nicméně s přítelem jsme spolu od 16ti let. "Těší" mne, že jsem se s takovými názory okolí nesetkala jen já... Téměř každý, kdo se o našem očekávání dozvěděl prostě asi musel mít dotaz "a bylo to plánovaný?".. To mě dokaze rozcilit

micaella23
27. čer 2016

Tak ja mela mrne jeste ve 22letech a uplna parada, nasi byli na dovce mama s kamoskama a tata s kamosem na motorkach. Tak jsem jim jen napsala sms s fotkou utz.. Tak to na dalku vecer oslavili a meli radost. Jinak nas take porad podporuji, chteji hlidat abych pry mohla obcas na sklenku s holkama, nebo je bavi nam cpat penize do plata s vajickama atd- protoze to ja odmitam :D mala ma prarodice i praprababicku🙂) je to pecka me to dite bavi v tomhle veku, neumim si sebe predstavit v letech 30+ , asi bych to nedala.. ted po nocich studuju na dalku vš- pedak(na karlovce maj i detsky koutek s hlidanim az bude vetsi) jsem na sebe zvedava 🙂) a blizke okoli neresi muj vek, ale spis cizi maminy 35+ se na me zvlastne, opovrzene divaj, asi nemam karieru a kocar za 30tis tak jsem pro ne divna?:DD

cukricek123
27. čer 2016

@lucieta7 Hlavní je, aby jsi byla ty i mimčo zdravé. Ostatní jsou u pr... 🙂 To stejné si říkám i já, abych nevnímala ty blbé kecy.

lucieta7
27. čer 2016

@cukricek123 Přesně tak 🙂 ! Anebo super jsou řeči typu "ja si to tak brzy neumím představit", no jo, tak každý máme holt jiné priority, že jo 🙂

cukricek123
27. čer 2016

@lucieta7 přesně tak. Ono čekat do 35 a myslet si, že našetřim a budu připravená, to je pěkná blbost..

cukricek123
27. čer 2016

@micaella23 přesně! Kariera.. ono je vlastne lepsi mit ve 40 dite ve školce, nez odrostle, které se o sebe dokáže postarat.🙂

nathaliee
27. čer 2016

Ahoj holky, tak já se k Vám taky přidám.. 🙂 je mi 22let, s přítelem jsme 6 let, 3roky spolu bydlíme. 🙂
o mimčo jsme se snažili půl roku, v březnu biochem.těhu, a teď jsem v 9.týdnu, tak snad to dopadne dobře.. 🙂
Jinak u nás už se všichni ptali, kdy bude mimi (takže žádné-jsi tak mladá).. 🙂
Myslím, že to mimčo je "jediné",co nám chybí ke štěstí.. 🙂
Tak ať nám to vyjde, děvčata.. 🙂

aklin
27. čer 2016

Nakonec jsem rada, ze dite prislo pozdeji nez jsme planovali. Vzali jsme se, meli jsme peknou velkou svatbu, odjeli jsme na svatebni cestu k mori, koupili si byt. To by s ditetem neslo. A taky jsme si uzivali horske cyklistiky, jeden adrenalin za druhym, sjezdy z prudkych kamenitych cest. Jo chybi mi to.

lucieta7
27. čer 2016

@cukricek123 Ja zastavam ten nazor, ze peníze a karieru si do hrobu nevezmeme.. a uprimne je mi lito lidi, co jsou pak ve stari sami bez potomku (mimo ty, co deti mit nemuzou , to je zase jina situace).. a radeji si to materstvi a běhání okolo male uziju ted, nez ve vyssim veku 🙂

cukricek123
27. čer 2016

@lucieta7 přesně tak! Souhlasim 🙂

lucieta7
27. čer 2016

@nathaliee hodne stesticka, urcite to dopadne dobre! 🙂 jsme na tom vekove stejne, i s delkou vztahu a bydleni 😀

lucieta7
27. čer 2016

@cukricek123 To jsem rada, ze se shodneme 🙂 tak preji hodne stesti a bezproblemove tehotenstvi, koukam, ze jsi na zacatku.. 🙂 ja uz se ted v tech vedrech jen valim jak tank a je to takovy narocnejsi 😀 uz abych mela princeznu u sebe 🙂

janciiik
27. čer 2016

Ahoj maminy, my jsme na tom uplne stejne, mne 22 let a pritel 25 let, 4 roky jsme spolu a mame pul rocni slecnu. Mamka ta o tom do porodu nechtela ani slyset, v praci oznamila, ze ma vnouce az jsem porodila, ze je to "babicka", to nechce ani slyset - na to je prece mlada. 😀 Ze jsme meli pockat, to posloucham do dnes a od vsech.... nastesti bydlime od rodiny 350km... 😀 takze to poslouchame jen kdyz prijedem a to zatim jen jednou... 😀 takze my si zijeme svuj zivot a vsechny okolo i rodinu mame nekde. 🙂 Ted jsme rodina MY 3. Myslime jen na sebe, starame se o sebe a lidi co nam mluvi do zivota k zivotu nepotrebujeme. 🙂 Takze pro nas je volba "byt tu sami pro sebe" idealni stav. 🙂

A malinkou si maximalne uzivame, ale strasne to utika. Uz pul roku a je to jak kdybych rodila vcera. 🙂

jsemagi
autor
27. čer 2016

@jerry009 na neschopenku plánuji jít v září. Do práce, kterou jsem měla domluvenou po úspěšném pohovoru, mě nevezmou (samozřejmě chápu, budu mít už pupek a po pár měsících bych musela odejít).. takže teď doufám v empatii mého pana doktora. Ty jsi ale koukám už v druhém trimestru, tak podobně budu i já při nástupu na neschopenku, už se upřímně těším, že si snad trochu odpočinu a hodím nohy hore do porodu Olívie, nebo Jáchymka🙂) mimo to, kdy je rozeznatelné pohlaví dítěte? :D
@lucieta7 přesně! :D to bylo i před svatbou: ,,A vy musíte??'' :D
@nathaliee jistě že dopadně dobře!🙂 jsme v podobném týdnu, jen jsi trochu napřed🙂 mám radost, že se nás tu schází čím dál více..

luciferkaklaris
27. čer 2016

@micaella23 Ahojky, pokud se na tebe 35leté matky dívají opovržlivě...je to spíš závist! Já chtěla být vždycky mladá maminka, chtěla jsem mít mimčo v 21 letech jako měla mamka mě....ale nebyl chlap. Toho jsem potkala až ve 30, za týden mi bude 32 a za 6 týdnů mám termín porodu. Moc se na malého těšíme, ale taky bychom byli radši, kdyby nám bylo méně. Moc vám, mladým maminkám, fandím!!

micaella23
27. čer 2016

@cukricek123 hlavne na maturitaku za 18let budem vypadat jako maminy ne jako babicky:D nechci se nikoho dotknout teda, taky by me zajimalo jak ti starsi budou resit pubertu?diskoteky?kluky, holky? Sex? Piercingy? Koncerty? at vam to dobre dopadne devcata- a pak otazky ani ne po 6ti nedeli - a kdy bude druhy???:DD

cukricek123
27. čer 2016

@lucieta7 aspoň máš za sebou ty nevolnosti. Mi je hrozně špatně a v praci to zatím neví, o to je to horší. ☹ Ty se hlavně drž. Teď by mělo pár dní pršet tak bude snad lépe.😉

Strana
z3