icon

Mladší mamči, co své miminko berou jako úžasný dar

jsemagi
26. čer 2016

Zdravím,
nějakou chvilku tu už pročítám diskuze a napadlo mě se optat, kdo je na tom podobně jako já. Jsem jednadvacetiletá, provdaná a rok pracující učitelka v mš. Mimčo jsme moc chtěli, jen s tím, že třeba za dva roky. Ale přišlo to teď a i přes překvápko jsme šťastní 🙂 v rodině máme silnou oporu, vnoučátko si vysnívají už pár let (jsem ze čtyř dětí a v pořadí třetí, samozřejmě, na novinku s mimčem byli tipováni starší bratři, ale já jsem je holt předběhla 😀 ). Ale názory kolegyň a maminek kamarádek mi přijdou úsměvné. Jsou z toho paf a jen kroutí hlavou, proč tak brzy, vždyť jsme měli všechno před sebou. Achjo 😀
Jak a co jste nejvíce prožívali u svého miminka, nebo pokud to víte čerstvě jako já, co ve vás všechny ty emoce nadělaly? 🙂
Těším se na Vaše příspěvky, snad z toho budeme mít pocit, že nás je víc a přihodíte klidně nějakou tu vtipnou šokovanou tetičku, co se z noviny, že budete rodina, pořád oklepává 😀

Strana
z3
jsemagi
autor
27. čer 2016

@janciiik škoda přístupu maminky, ale kdo ví.. za pár let může přetočit a bude spokojená 🙂 jinak, mě připadá jako věčnost, než mi naroste pořádné bříško a co teprve do porodu, ale jasný, za půl roku už se vidím, jak tu také píšu, jak ten čas sakra letí :D

lucieta7
27. čer 2016

@jsemagi To verim 😀, ja dodnes nevim, co je na tom pro nekoho nepochopitelnyho, ze planuje rodinu/svatbu tak brzy 🙂 kdyz ma clovek vhodnyho partnera a citi se na to, proc by ne? Pro me je zas nepochopitelny kazdy vikend nekde "parit", jak to ma vetsina mych vrstevniku. Me osobne bude teda starost o dite naplnovat mnohem vic, nez nejaka party, ze ktere mam jen a jen pekelnou kocovinu 😀

jsemagi
autor
27. čer 2016

@luciferkaklaris jééé, děkujeme za vlídná slova i od maminky, co to pod třicet nestihla🙂 přeji spousty sil do porodu a co teprve na tu dávku emocí s malým uzlíčkem🙂

cukricek123
27. čer 2016

@micaella23 já to vidim na moji mamce. Udělala si ve 35 bráchu. Jo nevypada na 46, ale dřív nebo později to přijde. A nebýt mě (prvorozene dcery ve 23) tak by si ani vnoučata nemusela uzit. Nedávno jsem viděla na gynde maminku s miminkem, pani mohla mit tak 35urcite, a s ni maminka, která na mimco nechtěla ani sáhnout. Sama měla problém se udržet na nohou. ☹

lucieta7
27. čer 2016

@luciferkaklaris jeee ahoj srpnovko, jsme spolu v diskuzi spolecneho terminu porodu 😀 🙂 chtela jsem jen napsat, ze si vazim zenskych, jako ty, ktere chtely, ale nebyl vhodny partner a ba naopak nam, mladym, "fandi" 🙂 to hrozne potesi

jsemagi
autor
27. čer 2016

@cukricek123 a to já bohužel kolikrát žasnu nad tím, jaké maminky mi vodí do školky děti.. zrovna jedna, vypadá na 60, silná nadváha, děti podvyživené, hodně špatné životní podmínky.. a má malou holčičku o kterou se naprosto nestará. Proč? Pro pána boha, proč. Trochu z jiného soudku, no

lucieta7
27. čer 2016

@cukricek123 moc dekuji, pisou, ze by cervenec nemel byt teplotne tak extremni, ale vime, jak to s tema "rosnickama" je 😀 ja teda zadne nevolnosti za tehotenstvi nemela, diky bohu.. nebo jako ano, citila jsem vic pachy a u vareni mi bylo nekdy trochu zle, ale nezvracela jsem ani jednou 🙂 ale ja mela zase jine problemy 😀 takze kazda mame neco 🙂 tak at nevolnosti brzy ustoupi! 🙂

cukricek123
27. čer 2016

@jsemagi tak já takove ty případy co jsou třeba v tv automaticky vypinam. Za to bych bila! Nedovedu si představit být s tim v kontaktu jako ty! A v podstatě speciálka s tim nic neudela.

lenatu
27. čer 2016

Ahoj, taky je mi jednadvacet a mám 3 měsíčního kocourka, co si psala znám 🙂 taky jsem vdaná a normálně jsem pracovala takže mám klasicky mateřskou 🙂. My jsme se s manželem který je o rok starší jak já moc chtěli vzít a moc jsme chtěli miminko..miminko přišlo dříve, takže jsem se vdávala ve 4 měsíci, ale šíleně šťastná ..manžel taky hotovej 🙂. Ale to okolí...otázky typu: ,,A vy jste to mimčo plánovali?" nebo ,,V dnešní době se přec kvůli dítěti brát nemusíte .." 😀 A my jen vysvětlovali a vysvětlovali ...chápala to jen rodina a nejbližší přátelé..Prostě někdo má holt jiné priority..My chtěli rodinu a ne pařit někde do 5h ráno..🙂. Co mě ale zarazilo byla reakce starší maminky asi kolem 40 u doktorky. Ptala se jak maličkej papa že je takovej peknej a já ji řekla, že dobrý že UM chutná..a dostala jsem asi 20minutovou přednášku o kojení..já to samozřejmě chápu, ale mě vysvětlení že kojit nemůžu že zdrav.duvodu bylo k ničemu..A potom mi řekla že jsem mladá, co bych chtěla a že MY mladé matky máme hrozné výmysli a bla bla bla..tak jsem se jen usmála, pozdravila a šla pryč 😀

lenatu
27. čer 2016

Za chyby se omlouvám píši z mobilu 🙂.

adelinkkaa
27. čer 2016

Ja mela prvni v 26letech.Kolikrat si ted rikam co jsem dala do te doby? Smysl zivota jsem pochopila az s prichodem prvniho potomka.kdybych to vedela tak bych mela syna mnohem drive.Nechapu naco jsem cekala,se synem si zivot uzivam mnohem vice🙂

cukricek123
27. čer 2016

@lucieta7 to ti závidím.. zatím jsem tedy nezvracela, ale mám hlad a kdyz nejim tak je zle. Děkuji. A držím palce ať máš prdelku brzo v náručí 🙂

jsemagi
autor
27. čer 2016

@cukricek123 v dnešní době je hodně zdlouhavé a těžké, aby dítě odebrali rodičům.. maminka dítě nebije, jen asi prostě netuší, jak dítě vést k tomu, aby ho kolektiv a v budoucnu společnost nepřeválcovalo (žádné hygienické základy, oblečení nepadnoucí, zavšivené vlásky..) ale dle všeho ji má ráda, takovým rodičům se dítě odebrat prostě nedá, láska tam asi nechybí.
Víc ale sleduji zarputilé odmítání rodičů na nějaké příznaky zvláštního chování jejich dítěte. Jakmile se zmíním, že dítě ten den trochu zlobilo (a ono zlobilo tím stylem, že do mě při záchvatu třískalo, ubližovalo dětem, schválně se mi počuralo na koberec..) rodiče to naprosto nepřipouštějí a začnou se chlácholit, že jejich dítě je moc hodné, netuší co to do něj vjelo (a jasně, neřeknu jim ani polovinu toho, co ve školce za den stihlo natropit, to by teprve valili bulvy) musím podotknout, že děti mám jinak hodné, jen prostě se i dle slov kolegyně, co má čtyřicetiletou praxi, dnes výchova moc neřeší, děti nemají hranice a když už je mají, tak hodně daleko.. a ještě jedna věc, maminky moc rády děti udržují v miminkovském věku (alias, vození čtyřletých dětí do školky s dudlikem a když vyrazíme na vycházku, diví se nám, že dítě bylo unavené.. achjo :D)

bartovka83
27. čer 2016

Ja uz jsem teda starší, je mi 33. Ale když jsem se vdavala byli mi 21 a všichni se strašně divili (a to jsme spolu uz téměř 4 roky žili) a ptali se jestli musíme. Nikdo to nemohl pochopit. První dítě jsem porodila ve 24 a připadala jsem si vždy na gynde mezi maminkami 35+ jako exot, co si neumí dávat pozor. Ale vždy jsem si přála mít první do 25 a druhé nejpozději do 30, oboje se mi povedlo. Na dnešní dobu jsem relativně mladá matka, vidím to i na tridnich schůzkách, kde patřím k nejmladsim rodičům. Většina je ode mě cca. o 10 let starší. Rozhodně však nelituji, ze jsem nepodlehla dnešnímu trendu pořídit si první dítě až za hranice pětatřiceti. Oni se pak taky může stát, ze to nejde a pak čas najednou sakra rychle letí. Takže za me lepší být mladou šťastnou maminkou než vůbec a z blbych poznámek okolí, kam specham bych si rozhodně nic nedělala.

cukricek123
27. čer 2016

@jsemagi no já tě obdivuju. 😀 Já bych jim řekla svůj názor, a to by nedopadlo dobře 😀😀

jarmulka
27. čer 2016

Ahoj holky, nedá mi nereagovat... Už mi sice není jako Vám, ale také bylo a také jsem měla brzy miminko - holčičku, Terezku. Já ji měla ze zdravotních důvodů - mám toho za sebou moc, hodně operací, mám endometriózu, nemám levý vaječník a levý vejcovod, pravý je pokroucený a z vaječníku mám jen kousek, mám PCO atd... Takže Terezka byla ,,vyráběná,, pod lékařským vedením 🙂 .... Bylo mi 20 , když se narodila. Byla jsem MOC šťastná, že ji mám. Užívala jsem si jí a myslela jsem si, že jsem šťastná... a byla... ale po 7.5 letech se mi neplánovaně narodil syn ( nikdo z lékařů nevěří, že je přirozeně 🙂 ) a to jsem si teprve začala užívat!!!! Přijde mi, že čím jsem starší, tím více si to mateřství umím vychutnat - a není to jen hloupý kec... Uvidíte sami u druhého miminka.... Každopádně bych neměnila a jsem šťastná, že jsem dceru měla a mám.... 😉

lucieta7
27. čer 2016

@cukricek123 Tak jedině mít u sebe neustále nějakou svacinku 🙂 aby jsi předešla neprijemnostem 🙂. A moc dekuji, já už jen počítám dny 😀 těším se hrozně 🙂

jsemagi
autor
27. čer 2016

@cukricek123 obdiv si budu přát až za těch čtyřicet let praxe, teď jsem čerstvá a dost ještě hodná :D

cukricek123
27. čer 2016

@lucieta7 svačinky jsou problém, nemám na mic chuť ☹ B-)a už jdu spát protože mám zase hlad☹☹☹😀 dobrou.

cukricek123
27. čer 2016

@jsemagi tak aby jsi se dřív nezblaznila 😀😀😀

shaktinka
27. čer 2016

Ahoj taktez se pridam. Je mi 21,priteli 24 ac je mimi neplanovane tak se moc tesime 🙂 jsme spolu 5 a pul roku, ja mam odpracovano pres 2 roky, strechu nad hlavou mame taky 🙂 nekdo chodi v 21 do skoly, na parby apod.a nekdo do tehu poradny :D v okoli se vsichni uz moc tesi, az se nam mimi narodi 🙂 a i kdyby mel nekdo kecy prdim na ne, je to muj zivot 🙂

lucieta7
27. čer 2016

@cukricek123 😀 😀 to je situace.. No, neboj, prvním trimestrem to snad skončí, třeba i driv 🙂 dobrou noc

cukricek123
27. čer 2016

@shaktinka gratuluju 🙂 💞

lucieta7
27. čer 2016

@shaktinka Gratuluju 🙂 je krasny vedet, ze je nas tolik a nase nazory se shodují 🙂

werushkaberushka
27. čer 2016

@jsemagi 🙂 Je fajn, že jsou na světě lidé, kteří takto přemýšlí. Já byla za velkého exota, když jsem se chtěla tak "brzy" vdávat 😀 Všichni říkali, že jsme cvoci. 😀 Tak hlavně ať máme (všechny mladé maminky, co tady jsou 😉) pohodové těhotenství.

luciferkaklaris
27. čer 2016

@jsemagi Není za co a i já moc děkuju za podporu 🙂 Udělaly jste holky moc dobře, že jste do toho šly tak brzy, budete mít na prcka mnohem víc energie a vůbec na celé to těhotenství a porod. Palec nahoru 🙂
@lucieta7 Ahojda, jojo, vím 🙂 Děkuju za milá slova 🙂

babanci
27. čer 2016

Dcera se mi narodila, když mi bylo 18 let a dva měsíce. Každý z toho byl na větvi a prý,že jsem si zkazila život. Dnes jí bude 35 let,je to úžasná holka,co do mého života přinesla štêstí a radost. Moje nejlepší kamarádka. Moje životní láska.

onelove
27. čer 2016

Taktéž jsem otěhotněla v 21 letech, přítel je o 5 let starší a nepřijde mi na tom nic zvláštního, jen lidem okolo ano 😀 ...jinak je pravda,že třeba zděšený výrazy kolegyň v práci se slovy:,, A to si to jako chcete nechat? Proč?" apod. byly pro mě dost zraňující... Byli jsme spolu s mužem tehdy tři roky, bydleli jsme spolu, oba jsme pracovali... tak jaký proč, safra?! Teď máme už dvouletou holčičku a je nám fajn. 🙂

xhex
27. čer 2016

Oproti vám sem o něco starší, ale i tak pořád mlada prvorodicka - 26 let 🙂 manžel je o 6 let starší a po 11 společných letech budeme Mít cipiska. Máme skoro 6 let po svatbě a stejne se me polovina lidi ptá, jestli je mimi plánovaný. Stejne jako před lety nedokázali pochopit proc se bereme když nemusíme...dneska je prostě mlada vdaná maminka exot :-/

lenatu
28. čer 2016

@xhex a pořádnej exot..Mě se kolikrát někdo zeptal kde budeme bydlet..asi si myslel, že jsme nějaký socialové 😀 a když jsem odvětila že máme dům a jediné na půjčku máme auto tak všichni koukali jak když spadli z višně..Nevím proč si třeba lidi myslí mladý rodiče = nezajištěný sociálové..Nebo to na mě aspoň tak působí..Nemám pocit, že bych o něco přišla tím, že mám syna..naopak víc si toho co mám vážím..a navíc to dřív bylo "NORMÁLNÍ". Ale co je v dnešní době normální to nevím ☹ 😀

Strana
z3