icon

Moj 2,5ročný syn hovorí, že je dievča

mahalo
9. srp 2017

Ahojte, mam 2,5r. syna, ktory hovori, ze je dievca, prezlieka sa za dievca (vtedy je najspokojnejsi), niekedy aj hovori v zenskom rode, pri hrani je vzdy za dievcensku postavu, najradsej sa hra s klasicky dievcenskymi hrackami. Zazili ste nieco podobne? Syn ma starsiu sestru ( a 95% nasich kamaratov su dievcata) po ktorej vsetko opakuje, ale jeho prejav trva uz dlho a nabera na intenzite.

Strana
z2
penelopaw
27. bře 2019

Nemůže to být tím, že je hodně s Tebou a dcerkou doma? Kamarádky syn taky hodně dlouho mluvil o sobě v ženském rodě, protože měl jako mluvní vzor naposlouchanou maminku. Můj syn pak měl období, kdy miloval silonky, protože je viděl u mne a u babičky. Z pohádek má rád vílu Zvonilku a neřeší, že on nemůže být Zvonilka, protože je kluk, takže když si hrajeme, je víla on a já jsem vílí kluk Terínek 🙂. Ve 2,5 letech mi dítě ještě přijde docela malé, aby striktně rozlišovalo klučičí a holčičí vzory, ale samozřejmě konzultace někde a porada s odborníkem neuškodí. Můžete mu nenásilně dávat za příklad tátu (u nás zabralo to, že měli třeba stejné trenýrky a oblečení), popř. mu začít pouštět nějaké jakože klučičí pohádky (napadají mne třeba Auta s Bleskem McQueenem), ale asi bych ho cíleně nelámala, a hlavně ne jen kvůli tomu, že Vás třeba kritizuje příbuzenstvo nebo okolí.

kaja2016
28. bře 2019

@penelopaw Ne, to vypada na transgender. Obdobi je to tipicke, mezi 2-3 rokem. Je to starsi prispevek 2017.

Strana
z2