Moj 2,5ročný syn hovorí, že je dievča
9. srp 2017
Ahojte, mam 2,5r. syna, ktory hovori, ze je dievca, prezlieka sa za dievca (vtedy je najspokojnejsi), niekedy aj hovori v zenskom rode, pri hrani je vzdy za dievcensku postavu, najradsej sa hra s klasicky dievcenskymi hrackami. Zazili ste nieco podobne? Syn ma starsiu sestru ( a 95% nasich kamaratov su dievcata) po ktorej vsetko opakuje, ale jeho prejav trva uz dlho a nabera na intenzite.
Předchozí
Strana
z2
Předchozí
Strana
z2

Nemůže to být tím, že je hodně s Tebou a dcerkou doma? Kamarádky syn taky hodně dlouho mluvil o sobě v ženském rodě, protože měl jako mluvní vzor naposlouchanou maminku. Můj syn pak měl období, kdy miloval silonky, protože je viděl u mne a u babičky. Z pohádek má rád vílu Zvonilku a neřeší, že on nemůže být Zvonilka, protože je kluk, takže když si hrajeme, je víla on a já jsem vílí kluk Terínek 🙂. Ve 2,5 letech mi dítě ještě přijde docela malé, aby striktně rozlišovalo klučičí a holčičí vzory, ale samozřejmě konzultace někde a porada s odborníkem neuškodí. Můžete mu nenásilně dávat za příklad tátu (u nás zabralo to, že měli třeba stejné trenýrky a oblečení), popř. mu začít pouštět nějaké jakože klučičí pohádky (napadají mne třeba Auta s Bleskem McQueenem), ale asi bych ho cíleně nelámala, a hlavně ne jen kvůli tomu, že Vás třeba kritizuje příbuzenstvo nebo okolí.