Může péče o nemocného ovlivnit psychiku dětí?
Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor.
Onemocněl mi tatínek. Velmi vážně (rakovina plic).
Chci se o něj postarat. Mám 2 děti a jsem na rd.
Staršímu jsou 4,5 a malému 1,5.
Vím, jak vypadá odchod člověka nemocného rakovinou. Trhá mi to srdce. Doufala jsem, že už to nikdy nebudu muset vidět. Myslíte, že by to mohlo negativně ovlivnit staršího syna? Je velmi chytrý a nic mu neunikne. Ale zároveň nechci nechat tatínka někde samotného.
Děkuji za názory. A prosím o shovívavost. Je to čerstvé a velmi mě to bolí.
@susususs pokud bydlíte ve 2+1 tak určitě bych do toho nešla. Tatínek může žít v bolestech jeste dlouho. Ber ohled i na své děti. Nemocný člověk potřebuje mít klid a ne aby kolem něho pobíhali 2 děti. Konec je těžký, tatínek může hodně naříkat. Kdybyste měli velký dům, tak by to bylo jiné. Zažila jsem to v rodině.. do nemocnice za ním můžeš každý den docházet
@malanoha vždycky jistě ne, ale to, co jste zažili vy s babičkou bohužel není standard. Standard je ještě pořád ten teploměr o páté, pokoj po třech (nebo taky více) a víceméně veřejné umírání mezi cizími.
@malanoha Otec je nyní pár týdnů v hospici a taky mám pocit, že je o něj dobře a důstojně postaráno. Má jednolůžkový pokoj, televizi, sociální zařízení na pokoji, jsou na něj příjemní, postarají se i nadstandardními věcmi, má lékařskou péči, může se jí projít ven do zahrady (ale nemá sílu). Cenově na Prahu dobré (třeba manželova babička chtěla do domova důchodců, kde by se vše platila cca 34.000 Kč měsíčně, otec je zde za třetinu). Takže ano, i důstojně to jde, překvapila mě ta úroveň služeb, člověk měl pod slovem hospic zafixovánu jinou představu. Asi je to taky o štěstí, zda člověk něco najde.

@heikemeike Před měsícem mi umírala babička v nemocnici a když už bylo jasné, že zbýva maximálně pár týdnů, dostala pěkný samostatný pokoj, který měli vyčleněný přesně pro tyhle případy. Nikdo ji s žádným teploměrem v šest ráno rozhodně neotravoval a měla neomezené návštěvy. Mohli jsme u ní být třeba o půlnoci, nebo všichni příbuzní najednou... To jenom taková vsuvka, že ne vždycky musí vypadat umírání v nemocnici špatně a nedůstojně...