icon

Může rodinný příslušník hlídat dítě z nakažené školky?

1. pro 2021

Ahoj prosim vas mam dite od vcera doma ve skolce ma ucitelka covid a my rodice nic ja jako matka si potrebuji zaridit nakup a doktory ale potrebuji sebou manzela s autem muze prijet hlidat nekdo z me rodiny?bylo by to na 3 hodiny jen cekam na hygienu co rekne syn ma lehky kasel s rymou jinak nic.muzu to tak udelat?

Strana
z3
marcicek84
1. pro 2021

@janina228 očkovaný je přece nesmrtelný, sedět 5 dní doma, to bys po něm nemohla chtít, neblázni. Pak že to je pandemie neočkovaných, ale kdopak ji asi těmi přiblblými nařízeními vytvořil, neočkovaní těžko...

aarriel
1. pro 2021

Tvl, ze ne? Prosim, ze tohle nemyslis vazne? 🙈🙈🙈 Jak muze nekdo rict, ze to roznasi ockovany? Nebo neockovany? Roznasi to hlavne koko**🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

janina228
1. pro 2021

@marcicek84 když já stále tak nějak doufám, že se přestane řešit tohle očkovaný/neočkovaný a zvítězí zdravý rozum..

marge_s
1. pro 2021

@aarriel A to je heslo dne. Jasne a vystizne. Nejmoudrejsi veta, kkterou jsem tu dneska videla 🙂

darkwitch
1. pro 2021

@betelgeuzz je to možné, ze jsem to blbě pochopila, tím ze mi akorát končí izolace, tak jsem četla jen vyjádření ředitele (a ne to z čeho vychází) a ta věta byla trochu divná 😀

aarriel
Autor odpověď smazal
eviicka
1. pro 2021

@aarriel nepleteš si náhodou
@darkwitch s ANONYMNÍ zakladatelkou?
@darkwitch jasně psala že pozitivní PCR měla ona i manžel o chození do školky vůbec nic.

alcar
1. pro 2021

@darkwitch je to tak, ze do karanteny jde nejprve dite, ktere prislo do kontaktu s nakazenym. To jde 5.-7. den na test. V pripade, ze bude pozitivni, teprve tehdy nastupuji do karanteny spolu s nim neockovani rodice ci dalsi neockovani clenove domacnosti, kteri jdou take 5.-7. den na test. Ockovany rodic do karanteny nejde, ale jde 5. den na test. Do karanteny nejde nikdy kontakt rizikoveho kontaktu.

adula000
1. pro 2021

@aarriel to si jí s někým pleteš, ona je tady anonym, takže nemůžeš vidět, kdo za tím počítačem je.

aarriel
1. pro 2021

@adula000
@eviicka
@darkwitch pardon, unaveny zdravotnik 😂🙈

darkwitch
1. pro 2021

@alcar tak se omlouvám, asi jsem to blbě pochopila i když mi to vzhledem k číslům přišlo jako skoro rozumný krok...
@aarriel my jsme ted pozitivní byli, ale nikdo nikam nechodil

alcar
1. pro 2021

@darkwitch ne, takhle to ani nikdy nemuze byt. To by byli v karantene uplne vsichni.

korin
1. pro 2021

Určitě je fajn jít s dítětem na test hned, aby se 14 dní případné izolace začalo počítat co nejdřív. A samozřejmě ještě jednou, ten 5.-7. den po kontaktu.

desireeclary
1. pro 2021

@marcicek84 Nepocka podle me leda tak porod nebo uraz, takze akutni pece a stejne je potreba jim nahlasit, ze je clovek pozitivni, nebo ze neni ale neni mu dobre. Zjevne ale to nebude ten pripad tady 🙈 A pak se divime, ze se to siri. My take jsme nyni nastydli, vsichni, antigen vysel negativni, ale jsme doma na zadku a rozhodne nikde necourame. Uz jsem si po seste preobjednavala zubare. Ale co se da delat.

darkwitch
1. pro 2021

@alcar taky pravda, no tady je vidět ze po měsíci doma jsem schopná uvěřit čemukoliv 😀

mamikry
1. pro 2021

U nas zacal covid rymou, u vsech. Syn mel pozitivni kontakt ve skole. Okamzite jsme sli do izolace vsichni, ac jsme jako ockovani nemuseli, a na test se objednali rovnou preventivne. Nic nam nebylo. V den testu jsem zacala byt unavena a k tomu ryma. Druhy den pozitivni vysledek. Manzel byl negativni, za tyden ryma, sel znovu na test a je pozitivni taky. Takze hlidani a doktory bych ted vazne odlozila. Nevim, kde bydlis, ale nakup se da resit pres iTesco, Rohlik, Kosik, nebo holt neloho pozadat. Mezi lidi fakt ne.

Strana
z3