Může rodinný příslušník hlídat dítě z nakažené školky?
Ahoj prosim vas mam dite od vcera doma ve skolce ma ucitelka covid a my rodice nic ja jako matka si potrebuji zaridit nakup a doktory ale potrebuji sebou manzela s autem muze prijet hlidat nekdo z me rodiny?bylo by to na 3 hodiny jen cekam na hygienu co rekne syn ma lehky kasel s rymou jinak nic.muzu to tak udelat?
Tvl, ze ne? Prosim, ze tohle nemyslis vazne? 🙈🙈🙈 Jak muze nekdo rict, ze to roznasi ockovany? Nebo neockovany? Roznasi to hlavne koko**🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@marcicek84 když já stále tak nějak doufám, že se přestane řešit tohle očkovaný/neočkovaný a zvítězí zdravý rozum..
@betelgeuzz je to možné, ze jsem to blbě pochopila, tím ze mi akorát končí izolace, tak jsem četla jen vyjádření ředitele (a ne to z čeho vychází) a ta věta byla trochu divná 😀
@darkwitch je to tak, ze do karanteny jde nejprve dite, ktere prislo do kontaktu s nakazenym. To jde 5.-7. den na test. V pripade, ze bude pozitivni, teprve tehdy nastupuji do karanteny spolu s nim neockovani rodice ci dalsi neockovani clenove domacnosti, kteri jdou take 5.-7. den na test. Ockovany rodic do karanteny nejde, ale jde 5. den na test. Do karanteny nejde nikdy kontakt rizikoveho kontaktu.
Určitě je fajn jít s dítětem na test hned, aby se 14 dní případné izolace začalo počítat co nejdřív. A samozřejmě ještě jednou, ten 5.-7. den po kontaktu.
@marcicek84 Nepocka podle me leda tak porod nebo uraz, takze akutni pece a stejne je potreba jim nahlasit, ze je clovek pozitivni, nebo ze neni ale neni mu dobre. Zjevne ale to nebude ten pripad tady 🙈 A pak se divime, ze se to siri. My take jsme nyni nastydli, vsichni, antigen vysel negativni, ale jsme doma na zadku a rozhodne nikde necourame. Uz jsem si po seste preobjednavala zubare. Ale co se da delat.
U nas zacal covid rymou, u vsech. Syn mel pozitivni kontakt ve skole. Okamzite jsme sli do izolace vsichni, ac jsme jako ockovani nemuseli, a na test se objednali rovnou preventivne. Nic nam nebylo. V den testu jsem zacala byt unavena a k tomu ryma. Druhy den pozitivni vysledek. Manzel byl negativni, za tyden ryma, sel znovu na test a je pozitivni taky. Takze hlidani a doktory bych ted vazne odlozila. Nevim, kde bydlis, ale nakup se da resit pres iTesco, Rohlik, Kosik, nebo holt neloho pozadat. Mezi lidi fakt ne.

@janina228 očkovaný je přece nesmrtelný, sedět 5 dní doma, to bys po něm nemohla chtít, neblázni. Pak že to je pandemie neočkovaných, ale kdopak ji asi těmi přiblblými nařízeními vytvořil, neočkovaní těžko...